Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πρώτο στην παραπληροφόρηση. Κατρακύλα χωρίς τέλος

19 Ιανουαρίου 2009

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πρώτο στην παραπληροφόρηση. Κατρακύλα χωρίς τέλος

proto-themaΣτην πρώτη σελίδα το Πρώτο Θέμα προαναγγέλει Νέα αποκάλυψη για το Βατοπαίδι και για μαύρα χρήματα που κατέθεταν λίγα – λίγα μετρητά σε έναν χρόνο.

Το κυρίως άρθρο στη σελίδα 14 υπογράφεται από τον κο Γιάννη Μακρυγιάννη. Περιγράφει τον αναφερόμενο λογαριασμό του Εφραιμ στην Εμπορική ως “κρυφό”. Αναφέρεται σε καταθέσεις της τάξης των 10 εκατομμυρίων Ευρώ που έγιναν 2 φορές… σε μορφή “τούβλων”. Προαναγγέλει ευθύνες για τον Κο Προβόπουλο διότι δεν ενεργοποίησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Υποστηρίζει δε ότι η επίθεση στον κο Προβόπουλο θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε τώρα τι ανακρίβειες ταΐζουν τον κόσμο κάποιοι κονδυλοφόροι χωρίς καμμία συνέπεια:

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα που παρέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στην Εξεταστική της βουλής στις 4 Δεκεμβρίου 2008, Ο λογαριασμός αυτός μόνο κρυφός δεν είναι, αφού είναι το κύριο αντικείμενο της έρευνας.

Η χρονική διάρκεια του ενός έτους που αναγράφεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αυτοδιαψεύδεται από το ίδιο το άρθρο που περιγράφει συναλλαγές από τις 10/01/2006 εως τις 23/10/2008.

Στο ίδιο επισημο πόρισμα, στη σελίδα 10, παρ. 1.4 αναφέρεται ξεκάθαρα πως οι μαύρες (όπως αναφέρει το άρθρο) καταθέσεις (10 εκατ. έκαστη) προήλθαν από ΙΣΟΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟ που χορηγήθηκε στην ΙΜΒ από την εμπορική τράπεζα (λογ. 204611… καταστήματος … Θεσσαλονίκης).

Άρα ο κύριος Προβόπουλος έκανε ορθώς το ελεγκτικό του έργο ως διοικητής της ΤΕ και βεβαίως δεν δέχτηκε κάποιο “τούβλο” ως διοικητής της Εμπορικής όπως αθλίως εγκαλείται από την εφημερίδα.

Η ερώτηση προς τον αρθρογράφο είναι απλή: Κύριε Μακρυγιάννη τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στο επίσημο πόρισμα της Τ.Ε. Το διαβάσατε ως οφείλατε σαν έγκριτος δημοσιογράφος; Ή είναι άλλη μια σκοπιμότητα για εξυπηρέτηση άνομων συμφερόντων;

Ευχαριστώ,

Μ.Π.
σσΟ: Πραγματικά η διαστρέβλωση είναι προκλητική. Όπως είχαμε γράψει, η προανακριτική οδηγείται σε φιάσκο εάν τα στοιχεία που διαθέτει είναι μόνο αυτά. Όσο για τα ΜΜΕ, αυτά επιβιώνουν ως πωλητές DVD γιατί έχουν μαλώσει με την αλήθεια. Από τον ΓΑΠ περιμένουμε κάτι καλύτερο γιατί η εξάρτηση του από βαρώνους μόνο ζημιά του κάνει.

www.olympia.gr