Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

3 δις άνθρωποι θα πληγούν από έλλειψη τροφής λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών

21 Ιανουαρίου 2009

3 δις άνθρωποι θα πληγούν από έλλειψη τροφής λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών

palami1VatopaidiFriend: Παρόλο που οι ανθρωπότητα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την βία σαν το μοναδικό τρόπο ζωής, ο Θεός προσπαθεί στην πατρική του αγάπη προσπαθεί να μας μάθει να έχουμε συμπάθεια μεταξύ μας. Και επειδή δεν ακούμε τον “καλό λόγο” για αυτό μας φέρνει οδύνες. Και τώρα θα μου πείτε: Γιατί δεν φέρνει οδύνες και στους ‘μεγάλους’; Η απάντηση είναι σαφής. Την έδωσε ένας Γέροντας που ζει στο Άγιον Όρος και τον ρώτησα παλαιά: Παιδί μου, αυτοί δεν ακούνε. Και να ξέρεις ότι ο Θεός τους δίνει ένα μόνιμο κανόνα: Δεν έχουν ποτέ ειρήνη. Ότι και αν κάνουν. Μόνο αν γνωρίσουν τον Χριστό. Γι’ αυτό κλάψε για αυτούς.

Aμερικανοί επιστήμονες προβλέπουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να έχει ως συνέπεια την καταπόνηση στις αγροτικές σοδειές και ζώα. Επίσης, είναι πιθανό να προκαλέσει ελλείψεις τροφίμων για το μισό πλανήτη. Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι οι τροπικές και οι υποτροπικές, με πληθυσμό που παρουσιάζει αρκετά οικονομικά προβλήματα ήδη, ενώ οι εύκρατες θα έχουν σημαντική άνοδο στη μέση θερμοκρασία.

Δύο καθηγητές ο David Battisti στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον του Τμήματος Ατμοσφαιρικών Σπουδών και η Rosamund Naylor του Τμήματος Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ισχυρίζονται ότι: «Στις εύκρατες περιοχές, οι θερμότερες εποχές που έχουν καταγραφεί θα αποτελέσουν στο μέλλον τις κανονικές συνθήκες,»

Για τον παραπάνω ισχυρισμό συνδυάστηκαν 23 διαφορετικά μοντέλα κλιματικής αλλαγής έχοντας ως αποτέλεσμα την διαπίστωση ότι κατά 90% ως το 2100 οι θερμοκρασίες θα ανέλθουν σημαντικά. Ο αραβόσιτος και τα φρούτα ζημιώνονται ιδιαίτερα καθώς ωριμάζουν 10 έως 20 μέρες νωρίτερα. Στην Ιταλία σημειώθηκε μείωση 36% στην εσοδεία αραβόσιτου από πέρσι ενώ στη Γαλλία η παραγωγή του και αυτή των ζωοτροφών έπεσε κατά 30%. Σημαντική επίσης μείωση κατά 25% παρατηρήθηκε στην παραγωγή των φρούτων.

Οι ερευνητές έκαναν έκκληση να αναπτυχθούν ποικιλίες που αντέχουν περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο Μπατίστι λέει πως 3 δις άνθρωποι θα πληγούν. «Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που θα ψάχνουν για τροφή επειδή δεν θα μπορούν να βρουν τίποτα στις περιοχές από τις οποίες τρέφονται σήμερα,» είπε.

Κατρούτσος Χρήστος

http://www.blue-planet.gr/index.php?ID=VhILOV1imAnM7o22&Rec_ID=515