Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Μιλάμε για στήσιμο – Άσκησαν δίωξη στους μοναχούς επειδή κατέθεσαν με υπόμνημα!

23 Ιανουαρίου 2009

Μιλάμε για στήσιμο – Άσκησαν δίωξη στους μοναχούς επειδή κατέθεσαν με υπόμνημα!

efraim-arseniosΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ…ΘΕΟ ΤΗΣ

Αυτό λέγεται στήσιμο! Επειδή οι πολιτικοί… παραπλανήθηκαν στέλνουν στο εδώλιο μοναχούς επειδή αρνήθηκαν να καταθέσουν και έδωσαν υπόμνημα! Λες και δεν ήταν νόμιμο δικαίωμα τους. Υπόμνημα έστειλαν δεν άλλαξαν χώρα! ΠΑΡΑΛΟΓΟ. Απίστευτο. Και μάλιστα θα δικαστούν σε … έναν μήνα! Τόσο γρήγορα. Πάνε να κλείσουν το θέμα στο πατ-κιουτ. Να πούνε ότι τιμώρησαν κόσμο για το θέμα στο Βατοπαίδι!

Ποινική δίωξη για άρνηση κατάθεσης μάρτυρα, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Πιέρος, σε βάρος του ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, και του μοναχού Αρσένιου. Ότι είχε κάνει παλαιότερα και η Έλλη Στάη που στην υπόθεση Λιβάνη πήγε με υπόμνημα.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από έρευνα που διενήργησε ο Εισαγγελέας, με αφορμή έγγραφο τού τότε προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την άρνηση των δύο μοναχών να καταθέσουν όταν κλήθηκαν από την εξεταστική για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Οι δύο μοναχοί παραπέμπονται να δικαστούν με απευθείας κλήση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στις 25 Φεβρουαρίου.

http://troktiko.blogspot.com/2009/01/blog-post_8951.html