Σχόλια αναγνωστών

2009 έτος μετανοίας…. – Η προφητεία του Αγ. Αντωνίου για το 2009

23 Ιανουαρίου 2009

2009 έτος μετανοίας…. – Η προφητεία του Αγ. Αντωνίου για το 2009

metnoeite

«οι τρελλοί θα λένε στους λογικούς ότι είναι τρελλοί, ενώ οι ίδιοι θα θεωρούν τους εαυτούς τους ως λογικούς».

Ήθελα από μέρες να σας γράψω κάτι αλλά δεν έβρισκα χρόνο…

Πολύ χάρηκα που είδα στην ιστοσελίδα σας ως μήνυμα του έτους τα λόγια με τα οποία ο Τίμιος Πρόδρομος αλλά και ο ίδιος ο Χριστός άρχισε το κήρυγμά του: «Μετανοείτε». Όλοι λέμε «καλή χρονιά με υγεία, με ειρήνη κ.λπ.». Πραγματικά δεν άκουσα από κανέναν, … «καλή μετάνοια». Πόσο ανάγκη έχουμε από μετάνοια σήμερα!

Βέβαια δεν θα σας γράψω κάτι καινούργιο, απλά ήθελα να τονίσω ότι η εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολη. Ζούμε μία μεγάλη κρίση στους θεσμούς, στις αξίες. Η Εκκλησία χτυπιέται εκ των έξω και εκ των έσω. Άνθρωποι πνευματικοί, με αρετές και χαρίσματα, –ένας από αυτούς είναι και ο Γέροντας Εφραίμ– παρουσιάζονται στα ΜΜΕ ως εγκληματίες. Η αρετή γελοιοποιείται ενώ η κακία και η εμπάθεια παρουσιάζεται ως εξυπνάδα, ως σωστός τρόπος ζωής. Έχει βρει πλήρη εφαρμογή σήμερα η προφητεία του αγίου Αντωνίου ότι, «οι τρελλοί θα λένε στους λογικούς ότι είναι τρελλοί, ενώ οι ίδιοι θα θεωρούν τους εαυτούς τους ως λογικούς».

metanoiaΣυγχωρέστε με, αλλά πρέπει όλοι να μετανοήσουμε, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, τρόπο ζωής, να ζήσουμε χριστιανικά, αληθινά, με αγάπη και ενότητα. Να τιμούμε ο ένας τον άλλο, να σεβόμαστε και να αγαπούμε το ανθρώπινο πρόσωπο, που είναι αιώνιο. Ο Χριστός είναι ο εύσπλαχνος Πατέρας και δέχεται όλους αυτούς που μετανοούν, ας είναι πόρνοι, εγκληματίες, φονείς.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας μεταφέρω και κάτι που διάβασα αυτές τις μέρες από τον Γέροντα Σωφρόνιο: «Άνευ της ολοκληρωτικής αλλαγής ημών διά της μετανοίας, δεν θα επέλθη η λύτρωσις του κόσμου· λύτρωσις εκ της φοβερωτέρας πασών των αρών, του πολέμου».

Κατερίνα Χρ.