Σχόλια αναγνωστών

Σταματήστε τις ασυναρτησίες…

12 Φεβρουαρίου 2009

Σταματήστε τις ασυναρτησίες…

Αγαπητοί αδελφοί μας,

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ

Επειδή τελευταία, γράφονται σε μερικά blogs, διάφορα παράξενα, αναφορικά με την ιστοσελίδα μας και επειδή δεν έχουμε ούτε την ώρα, ούτε την πρόθεση να ασχοληθούμε με όλα αυτά τα δημοσιεύματα, θα ήθελα να κάνω μια δήλωση σαν διαχειριστής της ιστοσελίδας, για να σταματήσει η «συζήτηση παραφιλολογίας» που γίνεται για εμάς, από τα γνωστά σε εμάς κέντρα για τους γνωστούς σε όλους λόγους.

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από μια ομάδα λαϊκών (μη κληρικών για τους αδαείς), με αποκλειστικό σκοπό, να δώσουμε ένα βήμα στην αγαπημένη μας και αδίκως συκοφαντημένη, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Οι μοναχοί για όσους δεν ξέρουν, είναι επιφορτισμένοι με μια πιο σοβαρή αποστολή. Κάνουν εδώ στον κόσμο αυτό, ότι κάνουν οι Άγγελοι κυρίου στον Ουρανό, Δοξάζουν το Όνομα Του και προσεύχονται για εμάς τους αμαρτωλούς.Από την πρώτη στιγμή που εκτοξεύθηκαν άδικες, κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες, εναντίον της Μονής και όλως παραδόξως εναντίον του Ηγούμενου της Γέροντα Εφραίμ, θεωρήσαμε υποχρέωση μας, εμείς που παραμείναμε ακλόνητοι σε αυτές τις «προβοκατόρικες» ενέργειες να υπερασπιστούμε το «σπίτι» και «νοσοκομείο»μας (εμείς έτσι το βλέπουμε).

Βλέποντας την λυσσαλέα μανία με την οποία επιτίθονταν στον Γέροντα και στους μοναχούς της αδελφότητας, εκπλαγήκαμε και προσπαθήσαμε να εμφανίσουμε την αλήθεια, τουλάχιστον για αυτούς που ήθελαν να τη ξέρουν. Δεν θελήσαμε να σχολιάζονται τα άρθρα μας γιατί αφενός, πολλά από τα σχόλια που έρχονταν στην αλληλογραφία ήταν αισχρά (και ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί τόσο μίσος) και αφετέρου δεν υπήρχε λόγος. Το μόνο που θέλαμε, είναι να παρουσιάζουμε ΚΑΙ την άλλη όψη. Όπως οι «καλοθελητές» έλεγαν «ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ», εμείς λέγαμε «Κοιτάξτε και αυτό μήπως δεν είναι τα πράγματα όπως λένε». Ο Θεός έδωσε σε όλους τους ανθρώπους την «ελεύθερη βούληση», έτσι ο καθένας κρίνει και αποφασίζει. Η κάθε επιλογή μας όμως έχει τις συνέπειες της. Καλές ή κακές.

Το λυπηρό είναι ότι όσο και να προσεύχονται οι μοναχοί στο Άγιο Όρος, σε όλες τις μονές, αν κάποιος δεν θέλει να σωθεί δεν γίνεται τίποτα.

Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας, κρίνοντας από την ανταπόκριση που είχαμε, ενόχλησε μερικούς επειδή ήλπιζαν ότι δεν θα μείνει ούτε ένας πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος. Δύο χιλιάδες χρόνια προσπαθούν αλλά δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα. Και άλλες δέκα χιλιάδες χρόνια να προσπαθούν , πάλι δεν θα τα καταφέρουν.
Ο Κύριος μαζί σας.