Θεολογία και Ζωή

Οι ψευτοεπαναστάτες – οι γνωστοί “δίκαια εξεγερμένοι …” νέοι έκαναν άλλη μια πορεία.

18 Φεβρουαρίου 2009

Οι ψευτοεπαναστάτες – οι γνωστοί “δίκαια εξεγερμένοι …” νέοι έκαναν άλλη μια πορεία.

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και επειδή η επόμενη μέρα ήταν του Βαλεντίνου οι επαναστάτες αποφάσισαν να μεταθέσουν την εξέγερση για την προηγούμενη ημέρα (Παρασκευή 13/2) . Με θέμα-πρόσχημα για την πορεία αυτή τη φορά μία συνδικαλίστρια που πριν από αρκετό καιρό δέχθηκε επίθεση με βιτριόλη. Ένα πρόσχημα πάντα θα υπάρχει για να βρίσκουν μια αφορμή και να δίνουν νόημα στη ζωή τους οι άθεοι κατευθυνόμενοι ψευτοτραμπούκοι  και να τα σπάνε .

Η συγκέντρωσή τους ξεκίνησε από την Καμάρα αργά το απόγευμα και συμμετείχαν οι γνωστές αναρχικές ομάδες της πόλης μας.

Κλείνοντας την πορεία τους και επιστρέφοντας στην Καμάρα, τα ελεεινά …… ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ το παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου.

Έσπασαν τα τζάμια από το παρεκκλήσι

window1
Πέταξαν μπογιές πάνω στην τοιχογραφία της Μητέρας του Θεού. Λερωμένη και η εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Οι υπόλοιπες καταστραμένες εικόνες ευτυχώς είχαν τζάμι μπροστά και καθαρίσθηκαν άμεσα από ευσεβείς ενορίτες.

panagia1

panagia2

 

 

 

 

 

 

 

Σαν να μην τους έφταναν αυτά, τα κακομαθημένα ………… πέταξαν μπογιά και στο ψηφιδωτό του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται πάνω από την είσοδο του κυρίως ναού. Έγραψαν συνθήματα στους τοίχους (τα οποία επίσης σβήστηκαν άμεσα)

athanasios2

athasios1και φυσικά δεν γλίτωσε ούτε η βυζαντινή σημαία

simaia1

Επιπλέον, ως κανίβαλλοι όταν εντόπισαν το αυτοκίνητο του ιερέα της εκκλησίας, ανέβηκαν πάνω στο καπώ και στον ουρανό χτυπώντας το με λύσσα ενώ πετώντας πέτρες ράγισαν ή έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα.
Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης για μία ακόμη φορά ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ.
Τα ΜΑΤ (εκτελώντας άνωθεν εντολές) όταν οι αναρχικοί κάνουνε πορεία περιορίζονται στο να προστατεύουν ΜΟΝΟΝ τα αστυνομικά τμήματα!! (του Λευκού Πύργου στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Όταν τελικά τους επιτράπηκε να επέμβουν είχε περάσει ήδη αρκετή ώρα και η πόλη αλλά και η θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά βεβηλώθηκε ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ φορά ΒΑΝΑΥΣΑ.
Η κυβέρνηση φυσικά και φέρει ευθύνη για την κατάσταση αυτή.
Και θα πληρώσει γι αυτό (εκτός αν της έχει ήδη ανακοινωθεί από ξένα κέντρα εξουσίας η αντικατάστασή της, οπότε δεν την πειράζει να συνεχίζει την αυτοκαταστροφική της πορεία).
Με εξαίρεση μεμονωμένα ιστολόγια (που προς τιμήν τους ανέφεραν έστω και επιγραμματικά τις νέες βεβηλώσεις) ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ δεν φρόντισε να καλύψει μέχρι σήμερα το γεγονός.
Η οργή και η αγανάκτησή μας φυσικά δεν περιγράφεται.
Η Νέμεσις δεν θα αργίσει, σε κάθε υπεύθυνο και υπόλογο.

Θυμίζουμε με θλίψη παλαιότερα περιστατικά βεβήλωσης από τα ίδια ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ……..

http://antiparakmi.blogspot.com/2008/12/blog-post_7467.html

http://antiparakmi.blogspot.com/2008/12/blog-post_24.html

Greek Alert