Σχόλια αναγνωστών

ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΑΤΕΡΕΣ !

24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΠΑΤΕΡΕΣ !

st-john-climax1Μόλις τώρα διάβασα στην Ιστοσελίδα σας για την αγωγή που κατατέθηκε κατά του δημοσιογράφου της Εφημερίδας «Μαχητής». Πολύ αποθρασύνθηκαν «οι δημοσιοκάφροι». Ποιοί νομίζουν ότι είναι; Και επειδή ξέρουν ότι οι μοναχοί δεν έχουν, ούτε παρακολουθούν εφημερίδες και τηλεόραση έγραφαν και γράφουν ύβρεις και συκοφαντίες ιδιαίτερα κατά του Γέροντα Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου. Η ανοχή των Πατέρων απεθράσυνε τα απύλωτα στόματα τους.
Αργήσατε όμως Πατέρες. Αν δίνατε εντολή εξ αρχής στους δικηγόρους της Μονής να κάνουν αγωγές κατά των φωνασκούντων ασύστολα δημοσιογράφων θα είχαν μαζευτεί και θα είχαν λουφάξει. Και το κακό δεν θα έπαιρνε τις διαστάσεις που πήρε. Σας παρουσίασαν στον λαό ως επιχειρηματίες, δεινούς εγκληματίες, άπληστους και αχόρταγους και δήθεν ακτήμονες μοναχούς με μεγάλες καταθέσεις και λογαριασμούς σε Τράπεζες «ενώ ο λαός υποφέρει και πεινά». Τώρα δε σας ονομάζουν και «μαφιόζους». (Κρίνουν έξ ιδίων;). Φυσικά τώρα θα διαμαρτύρηθούν ότι προσπαθείτε να δικαιολογηθειτε, «μετά το σκανδαλο που δημιουργήσατε» και να φιμώσετε την ελευθερία του τύπου!!!

Βέβαια οι Πατέρες πιστεύουν ότι πέρα από τη διεκδίκηση του δικαίου υπάρχει η αγάπη. Επειδή βλέπουν λοιπόν ότι το πράγμα παρατράβηξε αποφάσισαν να το σταματήσουν, όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για να μην βρίσκονται και άλλες αφορμές «δήθεν» σκανδαλισμού του λαού. Εξ άλλου και ο Χριστός όταν τον κτύπησε στο πρόσωπο ο υπηρέτης του Ιουδαίου αρχιερέα διαμαρτυρήθηκε και του είπε: « Εάν είπα κάτι κακό πές ποιό είναι. Αν όμως δεν έκανα κάτι γιατί με κτυπάς;».

Ασφαλώς η ως τώρα σιωπή δεν σημαίνει και ενοχή, όπως την ερμηνεύουν οι αυτόκλητοι τηλεεισαγγελείς.

Μαρία Α. Χ.