Ορθόδοξη πίστη

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την βλάσφημη εκπομπή

27 Φεβρουαρίου 2009

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την βλάσφημη εκπομπή

Τις τελευταίες ημέρες, η Ισραηλινή τηλεόραση, έδειξε βλάσφημη εκπομπή  που έλεγε ότι η Θεοτόκος παντρεύτηκε 15 ετών, ότι ο Ιησούς πέθανε νέος από παχυσαρκία και διάφορα άλλα υβριστικά, παρμένα προφανώς από το ιερό βιβλίο των Σιωνιστών, το Ταλμουδ. Η επίθεση στον Χριστιανισμό, έχει πλέον προαχθεί σε ανοικτή σύγκρουση. Οι εχθροί δεν κρατούν προσχήματα. Αναδημοσιεύουμε απο Ρομφέα.

theofilus2Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μια εκπομπή του καναλιού 10 της Ισραηλινής τηλεόρασης, η οποία εδώ και μια εβδομάδα προβάλει σκληρές βλασφημίες εναντίον του Ιησού
Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου.Η αντίδραση ήταν άμεση τόσο από τους Καθολικούς που βρίσκονται στους Αγίους Τόπους, αλλά και από τους Αρμένιους, Μαρωνίτες και Χαλδαίους, οι οποίοι καταδίκασαν με αυστηρό ύφος την εκπομπή αυτή.

Επισήμαναν ακόμη πως «το συμβάν αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών επιθέσεων εναντίον των Χριστιανών σε ολόκληρο το Ισραήλ επί σειρά ετών και ζήτησαν να διεξαχθεί επίσημη έρευνα».

Σήμερα αντέδρασε επίσημα και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο με έκτακτο ανακοινωθέν καταδικάζει τις προσβλητικές εκφράσεις και τοποθετήσεις εναντίον του Ιησού Χριστού και τις Υπεραγίας Θεοτόκου.

Συγκεκριμένα το Έκτακτο Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, έχει ως εξής:

“Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταδίκασε δια του εν Ναζαρέτ εκπροσώπου αυτού τας προσβλητικάς εκφράσεις και τοποθετήσεις εναντίον του προσώπου του Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου, άμα τη αναμεταδόσει αυτών από το τηλεοπτικό δίκτυο 10 του Ισραήλ εις διακωμωδικόν πρόγραμμα αυτού.

Εν συνεχεία η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την Συνεδρία αυτής ΜΔ΄ /11/24.2.2009, κατεδίκασε τας οποιασδήποτε δυσφημιστικάς εκφράσεις η εκδηλώσεις δι ιερά πρόσωπα η σύμβολα όλων των Θρησκειών και διεδήλωσε την εμμονή αυτής εις την συνέχιση του διαθρησκευτικού διαλόγου, τον οποίο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλλιεργεί δια την προώθηση της αρμονικής συμβιώσεως και εποικοδομητικής συνεργασίας των πιστών όλων των θρησκευμάτων εν τω πλαισίω του αμοιβαίου σεβασμού”.

Πηγή