Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ.

28 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ.

nektarios
Προς τον κ. Νομάρχη Ξάνθης,
Αξιότιμε κ. Νομάρχη,
Σύμφωνα με τον νόμο τα παράνομα κτίσματα κατεδαφίζονται. Πότε θα εκδώσετε διαταγή για την κατεδάφιση του παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος; Θέλουμε να δούμε τις μπουλτόζες της Νομαρχίας να κατεδαφίζουν το μοναδικό παράνομο κτίσμα στην περιοχή της Νομαρχίας σας. Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Να καλέσετε και τους θρησκευτικούς άρχοντες να παραστούν. Για να μάθουν οι καλόγεροι, οι κατακτητές της περιοχής, να μην παρανομούν.

Άκουσα, δεν ξέρω αν αληθεύει, ότι το τμήμα Πολεοδομίας Ξάνθης θα βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (!!!) για την ταχύτητα πιστοποίησης των παρανόμων κτισμάτων του Νομού σας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της νομαρχίας δουλεύουν άριστα. Εντόπισαν αμέσως το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου και απαγόρευσαν την ανοικοδόμησή του, τόσο που δεν τον είδαν γιαπί, αλλά ολοκληρωμένο κτίσμα. Από ότι διάβασα στο «Εθνος» η κατασκευή έγινε σε διάρκεια δύο ετών.

Έχω επισκεφθεί την περιοχή και ξέρω ότι είναι δίπλα στο κεντρικό δρόμο προς την Κομοτηνή. Δεν υπάρχει δάσος ή άλλο κτίσμα που να καλύπτει την ορατότητα προς το Μετόχι. Καλά κανείς δεν είδε από τους υπαλλήλους σας ότι άρχισε να κτίζεται η τεράστια…αυτή εκκλησία; Από τη μια πλευρά είναι το αυθαίρετο εκκλησάκι και από την άλλη το εικονοστάσι που έφτιαξε ο στρατός. Μήπως και αυτό είναι αυθαίρετο; Τό έχετε δεί ποτέ; Όλος ο κόσμος τα βλέπει καθημερινά. Μα συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην ευνομούμενη Ελλάδα; Βαλθήκατε να μας τρελλάνετε; Δεν έχει κανένας αρμόδιος ευθύνες για την παράνομη οικοδόμηση κτισμάτων; Ή λέτε, άστε τους να κτίσουν και μετά πάμε εμείς και τους βάζουμε πρόστιμο για να γεμίσουν τα ταμεία μας; Εκτός εάν άλλες σκοπιμότητες υπαγορεύουν αυτού του είδους τις συμπεριφορές !!! Σ’ αυτό τον τόπο κανείς δεν φταίει παρά μόνο «ο Χατζηπετρής» όπως λέει και ο Κηλαηδόνης!.
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

Ένας… «μεγαλειώδης» κάτοικος της Ελλαδίτσας.