Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ακτήμονες δηλώνουν Εφραίμ και Αρσένιος

5 Μαρτίου 2009

Ακτήμονες δηλώνουν Εφραίμ και Αρσένιος

justice1Ακτήμονες δήλωσαν στα υπομνήματα, τα οποία κατέθεσαν στους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και τα υπόλοιπα επτά μέλη του ηγουμενοσυμβουλίου, οι οποίοι έχουν κληθεί ως ύποπτοι.
Υποστήριξαν ότι δεν έχουν κανένα προσωπικό λογαριασμό σε καμία τράπεζα και πως δεν έχουν υποπέσει σε καμία παράνομη πράξη.
Ο ηγούμενος Εφραίμ ισχυρίστηκε ότι το θέμα των ανταλλαγών χειριζόταν ο μοναχός Αρσένιος από το 2001, και ότι από το 1998 υπήρχε θετική γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Αρσένιος ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση διογκώθηκε αφύσικα από τα ΜΜΕ και πως η Μονή δεν ζήτησε ποτέ με δική της πρωτοβουλία τις ανταλλαγές των ακινήτων, αλλά το κράτος.
Νωρίτερα, υπόμνημα κατάθεσε και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολίτικης Γης του Υπουργείου, Σταματίνα Μαντέλη, που είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις για συνεργεία σε απιστία.
Επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς προϊσταμένους της, αναφέροντας ότι ενημέρωνε γραπτώς και προφορικώς για οποιαδήποτε ενέργεία της.( Απο τη Zougla.gr)