RFID τσιπάκια

Εδώ και αρκετό καιρό, η Νέα Τάξη, έχει αρχίσει την καμπάνια υπέρ των RFID.

Πρόκειται για μικροσκοπικά τσιπάκια τα οποία μπορούν να εμφυτευτούν σε ανθρώπους, ζώα ή να τοποθετηθούν σε διάφορα αντικείμενα προκειμένου «ο μεγάλος αδερφός» να ξέρει πού είμαστε και τι κάνουμε στα μέρη που δεν έχει κάμερες. Εκτός από τον εντοπισμό της θέσεως μας βέβαια είναι και η «ψηφιοποίηση» της προσωπικότητας του ατόμου.

Μέσα από τα άρθρα που προβάλλονται, μας λένε : «Κοίτα πόσο έξυπνοι είμαστε! Μπράβο τεχνολογία!»  Όμως σκέφτονται : «Συνηθίστε την ιδέα κορόιδα ώστε όταν σας το εμφυτεύσουμε υποχρεωτικά, κανένας δεν θα φέρει αντίρρηση».

ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι αστείο.

 WIRED MAGAZINE: 17.03

Tech Biz  :  IT  

10 Καλύτερες χρήσεις για RFID τσιπάκια

By Mike Olson 02.23.09

Photo: Plamen Petkov

 1// Κάκτοι Saguaro
Στην μαύρη αγορά της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων, αυτά τα οπώδη φυτά, πουλιούνται περίπου 1,000 δολάρια. Το Εθνικό Πάρκο της Αριζόνας, Saguaro, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα τσιπάκια RFID για να εντοπίζει τους «καυτούς» κάκτους.

2// Ινδικοί ελέφαντες
Η υπηρεσία δασών του Νέου Δελχί, απαιτεί τα μεγάλα κατοικίδια να φέρουν το τσιπάκι για να αποφεύγεται το λαθρεμπόριο τους. Καμία «παρέλαση» μέχρι την εμφύτευση.

3// Χειρουργικά σφουγγάρια

Περίπου ένας στους χίλιους ασθενείς που χειρουργούνται στη κοιλιακή χώρα, «κατακρατάει» το σφουγγάρι του χειρουργείου. Ωχ!. Με το «Έξυπνο Σφουγγάρι»,  οι γιατροί βρίσκουν τα «απολεσθέντα», περνώντας ένα ραβδάκι πάνω από το σώμα.

4// Μεξικάνοι
Η εταιρία ασφαλείας Xega, χρησιμοποιεί GPS τσιπάκια, για να βρίσκει θύματα απαγωγής – μια μεγάλη αγορά σε μια χώρα που 6,500 άτομα απήχθηκαν πέρυσι.

5// Ελαστικά Pirelli
Ένα τσιπάκι στα καινούργια  Κυβερνολάστιχα  Cyber Tyre εκπέμπει πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου και τους συντελεστές τριβής στον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

6// Clubbers
Στο Baja Beach Club, στην Βαρκελώνη,  στους VIP πελάτες, εμφυτεύεται ένα τσιπάκι  RFID συνδεδεμένο με τον πιστωτικό λογαριασμό του, καθιστώντας τα πορτοφόλια ξεπερασμένα. Είναι χρήσιμο όταν το μόνο που φοράς είναι ένα στριγκάκι.

7// Tokyo
Η πόλη, σκοπεύει  να καλυφτεί από μικροτσίπς – από στάσεις λεωφορείων μέχρι εστιατόρια.  Οι τουρίστες, σύντομα θα παίρνουν χάρτες, προγράμματα, πληροφορίες, και άλλες  υπηρεσίες απλά πλησιάζοντας με το κινητό τους.

8// Αστυνομικά σήματα
Η εταιρία Blackinton στο καινούργιο σήμα  της SmartShield έχει ενσωματώσει ένα τσιπάκι αποτρέποντας

9// Φυλακισμένοι
Λόγω υπερπληθυσμού των φυλακών, η  Αγγλία, σκέφτεται να αποφυλακίσει μερικούς, εμφυτεύοντας τους τσιπάκια. Έτσι, οι αστυνομία, θα γνωρίζει αν για παράδειγμα ένας κακοποιός εισέλθει σε ένα σχολείο!

10// Πόρτες για γάτες
Καινούργιες πόρτες για κατοικίδια, που ανοίγουν μόνο αν το κατοικίδιο φέρει τσιπάκι αναγνώρισης. Pet Porte