Σχόλια αναγνωστών

Mήπως είμαστε νέοι Ιούδες;

21 Μαρτίου 2009

Mήπως είμαστε νέοι Ιούδες;

mistikos_dipnos
ΝΤΡΟΠΗ! Σέρνουμε έναν πνευματικό άνθρωπο τον π. Εφραίμ, Ιερέα της Εκκλησίας στα δικαστήρια, γιατί τόλμησε να αξιοποιήσει και να αυξήσει με όποιο τρόπο νόμιμο μπορούσε την περιουσία της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ενός υπεραιωνόβιου, ενός από τα πιο αξιόλογα μοναστικά κέντρα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως και ταυτόχρονα ενός Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, μόνο και μόνο επειδή είναι Εκκλησία. Ντροπή και πάλι ντροπή! Μήπως είμαστε για φτύσιμο, μήπως είμαστε νέοι προδότες, νέοι Ιούδες! Εύχομαι μόνο η αμαρτία αυτή να μη πλήξει αθώους πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας!

Πως υπεραιωνόβιοι πνευματικοί θεσμοί της Πίστεώς μας όπως η μονή Βατοπεδίου και άνθρωποι πνευματικού κύρους πανελλαδικής κι όχι μόνο εμβέλειας, όπως ο π. Εφραίμ, βάλλονται μ΄ αυτό το φθηνό κι άχαρο τρόπο!

Τι να συμπεράνουμε μετά απ΄ όλα αυτά εμείς ως απλοί πολίτες, αμαρτωλοί χριστιανοί αυτού του τόπου; Προς τα που να στραφούμε; Πως να ερμηνεύσουμε όλα αυτά που γίνονται; Τι εμπιστοσύνη να έχουμε στη λειτουργία των θεσμών αυτής της χώρας;
Σταμάτιος, Ρόδος.