Ορθόδοξη πίστηΠολυμέσα - Multimedia

Θυμόμαστε και τιμούμε τον Χριστόδουλο…

23 Μαρτίου 2009

Θυμόμαστε και τιμούμε τον Χριστόδουλο…

VatopaidiFriend: Εις μνημόσυνον ενός μεγάλου αρχιεπισκόπου, ο οποίος μας υπενθυμίζει ότι και τότε και τώρα με τον μακαριώτατο Ιερώνυμο, η ελλαδική Εκκλησία έχει την ευλογία να έχει έναν πολύ άξιο αρχιεπίσκοπο.

Υπενθυμίζουμε ότι πρακτικά, ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι παρά ο επίσκοπος του κέντρου των Αθηνών και ο προεδρεύων στις συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δεν είναι πάπας της Ορθοδοξίας. Οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες, λοιπόν, ενός αρχιεπισκόπου είναι περιορισμένες. Έτσι, δεν θα ήταν με κανέναν τρόπο δυνατό ένας αρχιεπίσκοπος να διορθώσει όλα τα ξένα προς την πίστη μας κακώς κείμενα που δυστυχώς βλέπουμε στον χώρο της Εκκλησίας.

Και εννοείται, ότι ο μακαριστός είχε κάνει κάποια λάθη, αλλά τα λάθη αυτά με κανέναν τρόπο δεν πιστεύουμε ότι έγιναν κακοπροαίρετα, και, το σημαντικότερο, οπωσδήποτε δεν μπορούν να ακυρώσουν την πολύτιμη παρακαταθήκη που αυτός άφησε σε όλους εμάς, και προπαντός στους νέους.

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του αρχιεπισκόπου Χριστοδόυλου και να δίνει δύναμη και πολλά έτη στον διάδοχό του αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

[vodpod id=Groupvideo.2259952&w=425&h=350&fv=]

more about “Xristodoulos“, posted with vodpod