Ορθόδοξη πίστη

ΔΟΛια πολεμική εναντίον των κληρικών αγωνιστών του 21.

27 Μαρτίου 2009

ΔΟΛια πολεμική εναντίον των κληρικών αγωνιστών του 21.

Παλαιών Πατρών Γερμανός

Παλαιών Πατρών Γερμανός

“Δεν τους κάναμε το χατίρι να αναφερθούμε σε αυτούς την ημέρα της Εθνικής Επετείου. Τώρα όμως που πέρασε η μέρα της εθνικής μας περηφάνειας θα γράψουμε ένα σχόλιο για την μανία των δημοσιογράφων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) εναντίον της Εκκλησίας και της προσφοράς των κληρικών στον αγώνα του Έθνους το 21.
Παραμονή της 25ης Μαρτίου, αντί άλλου επετειακού αφιερώματος η εφημερίδα τα Νέα δημοσίευσε άρθρο του κ. Χρήστου Κάτσικα με τίτλο Η «κατασκευή»… της Ιστορίας. Σε αυτό ο αρθρογράφος μας μαθαίνει πως ήταν ψέμα το κρυφό σχολειό, πως ο Γρηγόριος Ε΄ ήταν ένας φιλότουρκος αντίπαλος της Επανάστασης, πως ποτέ δεν έγινε τίποτε στην Αγία Λαύρα. Η ωραιότερη επί της ουσίας απάντηση στον κ. Κάτσικα είναι το άρθρο του π. Γεωργίου Μεταλληνού με τον τίτλο «Το Ράσο στην Επανάσταση του 21» και το άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Χολέβα «Το κρυφό σχολειό και οι εμπαθείς».
Εδώ τονίζουμε μόνο πως όσο κι αν μοχθούν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ και οι ομοϊδεάτες τους ο λαός γνωρίζει πόσο μεγάλη υπήρξε η προσφορά του κλήρου στον ένδοξο Αγώνα του 21. Με τις θεωρίες τους αυτές αποδεικνύουν πόσο μικροί είναι οι ίδιοι, ανάξιοι της Πατρίδας που τους χαρίστηκε, αχάριστοι απέναντι στους αγωνιστές που έχυσαν το αίμα τους για να μπορούν αυτοί τώρα να χύνουν δηλητήριο με τη γραφίδα τους στις ψυχές των Ελλήνων. Ξέρει όμως ο Έλληνας να τιμάει το ράσο, το στρατιώτη, τον αγωνιστή που έδωσε τη ζωή του για χάρη μας. Και δεν δέχεται τις αλλοιώσεις της Ιστορίας του από κανέναν. Το απέδειξε με την αντίδραση απέναντι στα καμώματα της Ρεπούση. Εγκαταλείψτε λοιπόν κύριοι μεγαλοδημοσιογράφοι τις ΔΟΛιες επιθέσεις τη μία εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών και την άλλη εναντίον του ορθόδοξου κλήρου. Κανείς δεν σας παίρνει στα σοβαρά. Αποκαλύφθηκε πια η ψευτοεπιστημοσύνη σας.
Y.Γ.: Παρόμοια απαράδεκτα δημοσιεύματα μπορούσε κανείς να διαβάσει τις μέρες αυτές και στις κόκκινες εφημερίδες Αυγή και Ριζοσπάστης.”
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/03/21_26.html