Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Κρίση αγοράς οικοπέδων και στην Σελήνη!

30 Μαρτίου 2009

Κρίση αγοράς οικοπέδων και στην Σελήνη!

moonΕπιτέλους, σπάει η φούσκα της αγοράς ακινήτων στο Διάστημα! Η οικονομική κρίση πλήττει και τις τιμές των οικοπέδων στη Σελήνη, οι οποίες τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν κάμψη έως και 20%, προκαλώντας πονοκέφαλο στους επιτήδιους μεσίτες.«Ναι, ο λόγος που μειώσαμε τις τιμές είναι η οικονομική κρίση» παραδέχεται ο εκπρόσωπος της «σεληνιακής πρεσβείας» στην Πράγα, Φίλιπ Ράχσαρτ.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις αγορές. Αληθινά, δεν περιμέναμε να πέσουν οι πωλήσεις. Ήταν ιδιαίτερα υψηλές στον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο» δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.

Οι τιμές στην τσεχική «σεληνιακή πρεσβεία» έχουν μειωθεί στις 799 τσεχικές κορώνες (39 δολάρια) για ένα μικρό κομμάτι εδάφους, από 999 κορώνες (48 δολάρια) πριν.

«Αγοράζω ένα οικόπεδο στη Σελήνη για την κόρη μου, που γίνεται 18 χρονών. Απλά, πιστεύω ότι δεν μπορώ να της προσφέρω κάτι καλύτερο ως πατέρας» δηλώνει ένας Τσέχος αγοραστής.

Ίσως όμως και να υπάρχει. Η ίδια «σεληνιακή πρεσβεία» προσφέρει ένα «διαγαλαξιακό διαβατήριο» προκειμένου οι ευτυχείς κάτοχοί του να νιώσουν κάτι σαν σε Star Trek και να πάνε «εκεί που κανένας άνθρωπος δεν έχει πάει πριν».

Το μόνο πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί τρόπος να κάνει κανείς ένα τέτοιο ταξίδι…

Το 1967 ο ΟΗΕ επιχείρησε μία συμφωνία που να απαγορεύει στα κράτη να διεκδικούν δικαιώματα ιδιοκτησίας στο Διάστημα. Αυτό δεν κατέστη εφικτό και από το 1980 περίπου 18 «σεληνιακές πρεσβείες» εκμεταλλεύονται αυτό το νομικό κενό.

Πηγή