Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Θα μας συλλαμβάνουν οι λαθρομετανάστες;

31 Μαρτίου 2009

Θα μας συλλαμβάνουν οι λαθρομετανάστες;

«Να αξιοποιήσουμε αμέσως σε αστυνομικά καθήκοντα πολίτες τρίτων χωρών».

lathrometanast

H παραπάνω δήλωση δεν ανήκει σε κάποιον υπερπροοδευτικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανήκει σε κάποιον εκπρόσωπο συλλόγου μεταναστών, αλλά στον Δημήτρη Κυριαζίδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και την έκανε το 2005.
Σε όσους παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο «επιβάλλεται» η πολυπολιτισμικότητα στην ελληνική κοινωνία, δεν θα πρέπει να κάνει καμία έκπληξη το πρωτοσέλιδο της Παρασκευής στο «Ελεύθερο Τύπο», στο οποίο κεντρικό θέμα ήταν το «Μετανάστες Αστυνομικοί». Για όσους δε κάνουν τον κόπο να ενημερώνονται σχετικά με το τι συμβαίνει σε χώρες όπως η Αγγλία, με το τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν ήταν καν μη αναμενόμενο. Το Ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, διαδίδει ότι εξετάζει με πολλή προσοχή την πρόσληψη αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό να σταματήσει την εγκληματικότητα των… αλλοδαπών.
Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, στις σκέψεις αυτές των Παυλόπουλου και Μαρκογιαννάκη φέρεται να έπαιξε η εισήγηση Βρετανών αξιωματικών της Σκότλαντ Γιάρντ, τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε για να συμβουλευτεί σχετικά με το ζήτημα της εγκληματικότητας. Έγραφε αρκετούς μήνες πριν, ο Γιάννης Κολοβός αντιλαμβανόμενος το πού οδηγούμαστε, με αφορμή την επίσκεψη του Ian Bler, πρώην αρχηγού της βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας: «Σύμφωνα με την βρετανική νομοθεσία για τις φυλετικές σχέσεις (Race Relations Amendment Act), ο δημόσιος τομέας υποχρεούται να προωθήσει ενεργά την ισότητα, τις καλές διακοινοτικές σχέσεις και να εξαλείψει τις διακρίσεις. Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, η Επιτροπή Φυλετικής Ισότητας μπορεί να το επιβάλλει μέσω δικαστικής πίεσης.

Ανήθικες “θετικές διακρίσεις”
Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί από την αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι τα κοινοτικά συμβούλια, τα σχολεία και το BBC έχουν την νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσουν προγράμματα φυλετικής ισότητας και να παρακολουθούν την εθνοτική σύνθεση του εργατικού τους δυναμικού. Η ΕΦΙ θα αστυνομεύει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων και έχει την εξουσία να εκδώσει ειδοποίηση συμμορφώσεως προς οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία φαίνεται να αποτυγχάνει στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Επιπλέον, η ΕΦΙ θα μπορεί να κινηθεί δικαστικώς κατά εκείνων που εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αυτές».
Δεν πρόκειται λοιπόν για κανένα ζήτημα «λύσης» της εγκληματικότητας. Αυτή μπορεί να λυθεί με έναν και μόνο έναν τρόπο: την εφαρμογή των νόμων του ελληνικού κράτους, δίχως διακρίσεις. Η απόφαση για πρόσληψη αλλοδαπών αστυνομικών, έχει ως μοναδικό στόχο το να προωθήσει την πολυπολιτισμικότητα στην Ελλάδα. Ας μας το πουν ξεκάθαρα τουλάχιστον, γιατί είναι ύβρις προς τους ταλαιπωρημένους, δαρμένους, ληστευμένους κατοίκους των περιοχών – γκέτο της Αθήνας να τους λένε ότι οι λαθρομετανάστες θα λύσουν τα προβλήματα, που δημιούργησε η παρουσία τους.