Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΣχόλια αναγνωστών

Πάλι ο Γέροντας Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος φταίνε;

1 Απριλίου 2009

Πάλι ο Γέροντας Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος φταίνε;

firing_squad_5
Το Makedonian’s No 1 blog taxalia με τίτλο: « Συνεχίζει τις προκλήσεις το «δίδυμο» Εφραίμ- Αρσένιου» μας ενημερώνει… (κάνει αναδημοσίευση από άλλο blog) ότι οι δύο Πατέρες φταίνε για την αναβολή της δίκης στο Εφετείο Θράκης.

Και ξέρετε γιατί; Επειδή απουσίαζαν οι δικηγόροι της συγκατηγορούμενης «δικαστίνας» κ. Μαρίας Ψάλτη σε υπόθεση τους στην Αθήνα. Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναβολής που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, όχι των Πατέρων, αλλά της κ. Ψάλτη. Έτσι έκριναν οι δικαστές. Και όρισαν νέα δικάσιμο. Για τους γνωρίζοντας τα νομικά και ιδιαίτερα τους δικηγόρους αυτό είναι σύνηθες και νόμιμο φαινόμενο. Δεν μπορεί ένας δικηγόρος να παρίσταται σε δύο δίκες ταυτόχρονα.

Προκάλεσε όμως το περί δικαίου αίσθημα και θεωρείται … εμπαιγμός. Οι δικαστές και οι δικηγόροι δεν έχουν το αίσθημα του δικαίου; Είναι απατεώνες που εμπαίζουν; Απλά ρωτάμε!

Δικαίωμα σας να πιστεύετε ό,τι θέλετε. Στο θέμα της αναβολής όμως γιατί κατηγορείτε τους δύο Πατέρες ότι προκαλούν; Σε τι φταίνε; Αυτοί ζήτησαν την αναβολή; Αυτό δεν λέγεται υποκρισία; Δεν δείχνει μια εμπάθεια προς ανθρώπους που δεν καταδικάστηκαν και έχουν το τεκμήριο της αθωότητας;

Μήπως ο σκοπός σας δεν είναι η ενημέρωση, όπως λέτε, αλλά η εξεύρεση και δημιουργία οπωσδήποτε ενόχων;

Να το πούμε διαφορετικά. Τους ενόχους τους ξέρουμε. Τους υπέδειξαν οι τηλεεισαγγελείς. Είναι ο Γέροντας Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος; Βρείτε μια κατηγορία και καταδικάστε τους για να ικανοποιηθεί το… περί δικαίου αίσθημα!

Άλλωστε πλησιάζει η Μ. Εβδομάδα. Να μην … «ενεργοποιήσουμε» το αγαπητό σας πλέον «άρον, άρον, σταύρωσον» αυτούς;
Α. Χριστοδούλου