Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Αυτή είναι η Δημοκρατία των ΜΜΕ!!!

4 Απριλίου 2009

Αυτή είναι η Δημοκρατία των ΜΜΕ!!!

Περιμένετε να είναι ΤΟΟΟΣΟ εμφανές

ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Περιμένετε στ' αλήθεια να είναι ΤΟΟΟΣΟ εμφανές?

Νεοελληνικό σιωπητήριο!!! Φίμωσαν τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ
Τα θλιβερά και απαράδεκτα από κάθε άποψη γεγονότα που αμαυρώνουν την εικόνα της Ελληνικής Τηλεόρασης, όπως μας τα περιέγραψε αγανακτισμένος και λυπημένος ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Κογκούλης, έχουν ως εξής:
Η εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ στις 31-3-2009 είχε προβάλλει ένα αφιέρωμα για το μάθημα των Θρησκευτικών με καλεσμένους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμο και εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ. Σε συνέχεια αυτού του αφιερώματος προγραμματίστηκε σήμερα 3-4-2009 και νέα εκπομπή με καλεσμένους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ Χρυσόστομο, εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ και τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κογκούλη. Όμως οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού δεν πήγαν στο Πανεπιστήμιο για να πάρουν από εκεί τις δηλώσεις του κ. Κοσμήτορα, διότι φοβήθηκαν(!!!) όπως οι ίδιοι δήλωσαν την αντίδραση των αναρχικών (!!!) που λυμαίνονται τον χώρο του Πανεπιστημίου. Παρακάλεσαν λοιπόν τον κ. Κογκούλη, να μεταβεί από την Κοσμητεία της Σχολής, στο Λευκό Πύργο και να δώσει από εκεί τη συνέντευξη του στο συνεργείο της ΝΕΤ.
Αυτή είναι η δημοκρατία μας!!!. Αυτό είναι το Πανεπιστημιακό άσυλο!!!.
Αλλά για να λέμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, αυτή είναι η κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ασύλου.
Ο κ. Κοσμήτορας θέλοντας να διευκολύνει τους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό, προθυμοποιήθηκε να κατέβει στο σημείο όπου του υπεδείχθη. Εκεί περίμενε υπομονετικά να του δοθεί ο λόγος για να εκφράσει τις απόψεις του. Όταν πήρε το λόγο δήλωσε ότι δεν μιλάει μόνον ως Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αλλά κυρίως ως καθηγητής της Παιδαγωγικής στο τμήμα της Θεολογίας και τόνισε με έμφαση και με το δυναμισμό που τον διακρίνει, ότι υπήρξε παραπληροφόρηση στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή» της 31ης Μαρτίου 2009 σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής του Αρχιεπισκόπου που εστάλη στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα τόνισε εμφαντικά ότι η επιστολή του Αρχιεπισκόπου ανέφερε πως το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να είναι υποχρεωτικό για τους ορθόδοξους χριστιανούς, γι΄ αυτούς δηλαδή που βαπτίστηκαν στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος.
Συμπλήρωσε μάλιστα ο κ. Κοσμήτορας, αυτό που χρόνια τώρα διακηρύσσει, ότι δηλαδή οι γονείς με τη βάπτιση του παιδιού τους δηλώνουν, όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου είδους μαθήματος στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα αλλά πρώτιστα και κύρια το είδος του αξιακού προσανατολισμού της παιδείας μας. Αν θέλουν λοιπόν οι διάφοροι καλοθελητές να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών, θα πρέπει να πείσουν και τους Έλληνες να μη βαπτίζουν τα παιδιά τους, να απαρνηθούν δηλαδή οι απόγονοι των ηρώων του ΄21 την ταυτότητα και την ιδιοπροσωπία τους.
Εκεί όμως ξαφνικά κόπηκε η μετάδοση των δηλώσεων του κ. Κοσμήτορα και δεν επανήλθε πλέον παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Κογκούλης, να του δοθεί έστω και τηλεφωνικώς ο χρόνος να εκθέσει τις απόψεις του, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της δημοκρατίας και του ελεύθερου και αντικειμενικού διαλόγου.
Άραγε αναρωτιέται ο κ. Κοσμήτορας και μαζί του κάθε δημοκρατικός πολίτης και ελεύθερα σκεπτόμενος Έλληνας, η Ελληνική Τηλεόραση δια της βίας και του νόμου της φίμωσης προσπαθεί να επιβάλλει τις απόψεις μιας μειοψηφίας προσκυνημένων νεοταξικών ενεργούμενων;
Άραγε οι αναρχικοί με τη στάση τους τί το διαφορετικό πράττουν;

Πηγή