Γενικά Θέματα

Το Μαύρο Βιβλίο του Οικομενικού Πατριαρχείου

5 Απριλίου 2009

Το Μαύρο Βιβλίο του Οικομενικού Πατριαρχείου

black_book_of_konstatninoupole_-_copyΤο Greek American News Agency, με αφορμή πρωτίστως τα όσα ακούσαμε από τον καθηγητή πανεπιστημιακό και «πνευματικό διδάσκαλο» της Παντείου κ. Αλέξανδρο Ηρακλείδη για τα «κατορθώματα» του Ελληνικού στρατού στην Σμύρνη την μαύρη περίοδο {1918-1922},και δευτερευόντως την στρατηγικής σημασίας επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Barack Obama στην Τουρκία, για την εγκαθίρδυση της νέας μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας συμμαχία-συμφωνίας {Αμερικής Τουρκίας} που αποκαλύψαμε, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλης ιστορικής αξίας συγκλονιστικό ντοκουμέντο. Την «Μαύρη Βiβλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Ένα ακόμα σπάνιο μοναδικό αποκαλυπτικό ντοκουμέντο της νεότερης ιστορίας του Έθνους και της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Ένα σύγγραμα πραγματικό εθνολόγιο μαρτύρων του γένους.

Ένα κείμενο γεμάτο περιγραφές και αληθινά γεγονότα που κατέγραψε η γραφίδα των κληρικών του γένους μας. Των κληρικών εθνομάρτυρων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ένα ντοκουμέντο που περιγράφει θυσίες και αίμα που χύθηκε στο βωμό της Πίστεως των πατέρων μας ως εθνική προφορά στο Έθνος των προγόνων μας. Των ανθρώπων που έχυσαν το αίμα τους καθαγιάζοντας τα ματωμένα Αγία Χώματα της πάλαι ποτέ βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Ένα μοναδικής ιστορικής αξίας σπανιο ντοκουμέντο που θα άξιζε να προσφερθεί από τον Οικουμενικό (μας) Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως «δώρο», «αντίδωρο» και «προσφορά» στον νέο Αμερικανό και πολλά υποσχόμενο στην ανθρωπότητα νεοφανή ηγέτη Barack Obama.
Τον «ηγέτη» που πίστεψε, στήριξε ομόθυμα και ενωμένη γεμάτη ελπίδες η Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ φτάνοντας ο πνευματικός ταγός και καθοδηγητής της Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε μια ιστορική για τον απανταχού Ελληνισμό ημέρα να τον προσφωνήσει ως «νέο Μέγα Αλέξανδρο», ο οποίος θα κόψει ως άλλο γόρδιο δεσμό επιλύοντας τα προβλήματα με τα μεγάλα εθνικά ζητήματα των Πανελλήνων και Κυπρίων! Και εκείνος, ο πολλά υποσχόμενος ηγέτης μετά από τις συγκρατημένες υποσχέσεις (του) γεμάτες ελπίδα, απροκάλυπτα απαξίωσε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν στην μαρτυρική έδρα του Πατριαρχείου το Φανάρι, -όπως αρμόζει κατά το πρωτόκολλο- με τον πνευματικό ηγέτη 320.000.000 εκατομμυρίων Ορθοδόξων! Επειδή το ζήτησε η Τουρκία! Επειδή το επέβαλε η Τουρκία η ολιγόλεπτη συνάντηση θα γίνει σε ουδέτερο, εκτός Πατριαρχείου τόπο, στο πλαίσιο της διαθρησκειακής συνάντησης και αφού εν τω μεταξύ θα έχει συναντηθεί και κατ’ ιδίαν και με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες μειώνοντας και υποβιβάζοντας έτσι σε μια απλή εθιμοτυπική συνάντηση αυτό το προσωπικό τετ α τέτ γνωριμίας του με τον κ. Βαρθολομαίο. Θέμα που θα δούμε αναλυτικά σε προσεχείς συνδέσεις σας με εκτενή αποκαλυπτική ανάλυση όλα τα γιατί. Και τα πώς αυτής της δυσμενούς και αρκετά αρνητικής εξέλιξης για τα απαράγραπτα δίκαια, διεθνή διεκκλησιαστικά, διαχριστιανικά αλλά και διορθόοδοξα συμφέροντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εν γένει της ανά τον κόσμο Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αποκαλύπτουμε την “ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ” ένα κείμενο μαρτυρία που εξέδωσε κρυφά και απόκρυφα με χίλιους κινδύνους το έτος 1920 το μαρτυρικό Πατριαρχείο του Γενους των Ορθοδόξων Ρωμιών. Ένα μοναδικής ιστορικής αξίας ντοκουμέντο που μέχρι σήμερα ήταν κυριολεκτικά «θαμένο» σε συρτάρια και ξεθωριασμένα ερμάρια. Σε θήκες και προθήκες ελάχιστων μοναστηριών ανά τον κόσμο. Ένα μεγάλο ιστορικό ντοκουμέντο που διασώθηκε χάρη στους κληρικούς και επιτρόπους των ενοριών της Ομογένειας. Χάρη στις απόκρυφες γεμάτες τρόμο και φόβο των Ελλήνων της Πόλης και του Πατριαρχείου που το διέσωσαν σε ελάχιστα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού -αρχικά- αντίτυπα ώσπου με τα χρόνια διασκορπίστηκε σε ελάχιστα μέρη και αναπράχθηκε από ελάχιστους που κατανέοησαν την μεγάλη ιστορική αξία του. Ένα αξιόπιστο έγγραφο-πηγή που βρίσκεται στα χέρια ελάχιστων ιστορικών πια… Ντοκούμεντο που πέρναγε από γενιά σε γενιά. Από χέρι σε χέρι ως κρυμμένος άγιος θησαυρός. Ένα ντοκουμέντο που ανασύρει ιστορικές μνήμες από εκείνες τις μαύρες ημέρες που φύγαμε κυνηγημένοι και αποδιωγμένοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Ρωμιοί το Γένος από την γη των προγόνων μας. Τη γη των Παλαιολόγων και της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας. Τη γη που αποτέλεσε συνέχεια του Ελληνικού κλασικού πολιτισμού. Πολιτισμό που διέσωσαν, διέδωσαν και εγκολπώθηκαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας. Ένα ντοκουμέντο που εξιστορεί μαρτυρίες και γεγονότα που περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα, με στοιχεία, ονόματα, και αποδείξεις τον μεγάλο ξεριζωμό των Ελλήνων το 1922 από τη Αγία Γη των προγόνων μας. Ένα μοναδικό σπάνιο και πλέον δυσεύρετο ιστορικό ντοκουμέντο που διασώθηκε ως εκ θαύματος από την μανία των Τούρκων, για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες.

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο που μεταδίδονταν στην αρχή ως χειρόγραφο από πατέρα σε γιό και από μάνα σε κόρη. Μια μεγάλη συνοπτική περιγραφική διήγηση για όσα πέρασε το γένος μας κάτω από τους ΝεόΤούρκους Κεμαλιστές που αναδύθηκαν στην εξουσία από τις αρχές της δεαετίας του 20ου αιώνα. Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που ξεκινά με την εξιστόριση γεγονότων από τις αρχές του μεγάλου ξεριζωμού αρχές του 20ου αιώνα και ολοκληρώνονται με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974! Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που έκρυβαν με κίνδυνο της ζωής τους οι κληρικοί και πατριάρχες μας για 89 χρόνια τώρα στέλνοντάς το όπου μπορούσαν για να διασωθεί και να κρατήσει ζωντανές τις ιστορικές μνήμες του γένους των Ορθοδόξων. Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο που απαντά σε όλους εκείνους που μάχονται με φαιδρούς ισχυρισμούς το φαινομενικά «ελεύθερο πολιορκημένο» Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Η « Μαύρη Βίβλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου» που διασώζεται μέχρι σήμερα χάρη στις ανιστόρητες θυσίες κάποιων που πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους ακόμα και σήμερα το κουβαλάνε από την Κωνσταντινούπολη και όπου αλλού το βρουν ξεχασμένο στην Τουρκία στις αποσκευές τους καλά κρυμμένο σε πάτους και μυστικές θήκες προκειμένου να διασωθεί. Να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστό κεφάλαιο στην νεότερη επίσημη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Να περάσει στην διαδακτέα ύλη ως η ζωντανή ζώσα ιστορία των εθνομαρτύρων και νεομαρτύρων του Έθνους μας και έτσι να διαδαχθεί και να γίνει βίωμα στις μελλοντικές γενιές. Ένα ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας ιστορικό ντοκουμέντο που σήμερα αποκαλύπτεται και δίδεται προς ελεύθερη χρήση και αξιολόγηση στους νεότερους επιστήμονες αλλά κυρίως παραδίδεται στις νεότερες γενιές ως ιερό κειμίλιο με τον πλέον σύγχρονο τρόπο. Παραδίδεται για να αναπαραχθεί σε χιλιάδες αντίτυπα και να ξεφύγει από την λήθη και τις σκονισμένες προθήκες κάποιων βιβλιοθηκών που ενώ το έχουν δεν γνωρίζουν την μοναδική ιστορική αξία του. Παραδίδεται σε όλους εμάς τους νεότερους για να μεταφρασθεί ει δυνατόν σε όλες τις γλώσσες. Παραδίδεται σε όλο τον όπου Γης Οικουμενικό Ελληνισμό για διαδοθεί. Να διασωθεί. Να γίνει σύγγραμμα και μελέτη. Να γίνει διαδακτορικό από νέους επιστήμονες. Να γίνει ιστορική πηγή που θα απαντά σε όλους τους ανιστόρητους πληρωμένους «Ηρακλείδες» κάθε εποχής. Δημοσιεύεται για να γίνει ως αυτούσια μαρτυρία τηλεοπτικό ντοκουμέντο.

Παραδίδεται για να γίνει αιτία και αφορμή αναζοπύρωσης της μεγάλης φλόγας που κατακαίει τα στήθη των άξιων απογόνων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας που υπάρχουν διάσπαρτοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης . Παραδίδεται ως αιτία και αφορμή αφύπνισης των νέων Ελληνόψυχων νέων που είναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτία για να υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή γης, να υπερασπιστούν αλλά και -γιατί όχι- να διεκδικήσουν τα χώματα από εκείνες τις αλησμόνητες μεγάλες αλλά αξέχαστες πατρίδες μας. Δίδεται σε όλους μας ως ιερό απόκτημα και παρακαταθήκη πνευματικής και εθνικής εγρήγορσης.

Το σημερινό αποκαλυπτικό ντοκουμέντο έρχεται να συμπληρώσει την μαρτυρία και την έκθεση του George Horton που απαοκαλύψαμε ως απάντηση στους ανυπόστατους και ανιστόρητους υποβολημιαίους ισχυρισμούς του κ. Ηρακλείδη, και του κάθε «Ηρακλείδη», που έσπευσε ταχέως, ανεύθυνα και παντελώς ανιστόριτα, χάριν λίγης δημοσιότητας που οφείλεται στην παθογένεια που προκαλεί το κατεστραμένο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που από την δεκαετία του ’80 μοιάζει να έχει προσβληθεί από αυτή την νεοφανή ανήκεστο υιογενή πνευματική ασθένεια που προκαλεί σοβαρή βλάβη στον ανθρώπινο νου. Πνευματική ασθένεια που φαίνεται να έχει προσβάλει δυστυχώς μεγάλο μέρος της λεγόμενης «πνευματικής ελίτ» της πατρίδας μας. «Ελίτ» που προσφέρθηκε -άραγε με ποια ανταλλάγματα ο κάθε ένας και προς όφελος ποίων- να συντρέξει(τον κ. Ηρακλείδη και τον κάθε “Ηρακλείδη”).

Μια απάντηση που έδωσε το αποκαλυπτικό νωπό ιστορικό ντοκουμέντο που φέραμε στος φως της ευρύτερης δημοσιότητας και που αποτελεί ηχηρό ράπισμα στον κύριο αυτό, «πνευματικό ταγό» της ασθμαίνουσας βαρύτατα νοσούσας κοινωνίας μας με πνευματική αποχαύνωση και θολοκουλτούρα που πλήττει την εποχής μας. Απάντηση που έδωσε ο πλέον αρμόδιος άνθρωπος ο οποίος έζησε και διηγήθηκε όπως τα είδε και έζησε τα γεγονότα μέσα από τα δικά του προσωπικά βιώματα εκείνης της τραγικής εποχής. Έμπειρος και διακεκριμένος διπλωματής, ο George Horton διηγείται όλα όσα έζησε στην διπλωματική του καριέρα και περιηγηση ως Γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη ευρύτερη περιοχή της Ασίας επί μια 30αετια.

Το σπάνιο συγκλονιστικό ιστορικό σύγγραμα περιέχει μια σειρά στοιχείων για σφαγές και γενοκτονίες και άλλων θρησκευτικών και εθνικών κοινοτήτων που ανασύραμε με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσιεύμα μας.

ΣΗΜΕΡΑ, Αποκαλύπτουμε την “ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ” Ένα ακόμα ιστορικό ατόφιο, ασμίλευτο από παρεμβάσεις τρίτων ντοκουμέντο που δείχνει με γλαυφρό τρόπο τις αγριότητες των Τούρκων εις βάρος των Χριστιανών Ορθοδόξων όλα αυτά τα μαύρα χρόνια. Μια περιήγηση σε γεγονότα και συγκλονιστικές μαρτυρίες. Με στοιχεία, ονόματα, οικογένειες και φαμίλιες που ξεκληρίστηκαν σιγά σιγά, λεπτό το λεπτό, μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο, εκείνη την μαύρη περίοδο. Ένα μοναδικό συγκλονιστικό σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο που δείχνει την φθίνουσα πληθυσμιακή πορεία των Ομογενών μας στην Κωνσταντινούπολη και της άλλοτε σφίζουσα από ζωή επαρχίες, κοινότητες , ενορίες και επισκοπές του. Ωμότητες και βαρβαρότητες εναντίον του κλήρου -ανώτερου και κατώτερου- Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπουλη που κυριολεκτικά σφαγιάστηκε προσφέροντας εθνομάρτυρες και νοεμάρτυρες στο βωμό της πίστεως μας. Ωμότητες και βαρβαρότητες -γιατί μόνο έτσι μπορούν να αποδοθούν – όλα αυτά που έκαναν οι Οθωμανοί Κεμαλιστές νεότουρκοι από τα χρόνια που το Κεμαλικό κοσμικό σκληρό φονταμεταλιστικό πολιτικό κίνημα άρχισε να κυριαρχεί έναντι της θρησκεύουσας θεοκρατικής απολυταρχικής Οθωμανικής αυτοκρατορίας που τότε έκλεινε τον ιστορικό κύκλο της μετά από μια περίοδο παντοδυναμίας περίπου πέντε αιώνων.

Η Μαύρη Βίβλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου” είναι ένα συγκλονιστικό 96σελιδο κείμενο σε διήγηση και εξιστόριση γεγονότων και καταστάσεων ντοκουμέντο που μεταφέρει ως έκθεση και αναφορά προς τους πολιτικούς ηγέτες της Νέας Ελλάδας όσα βιώναν οι προπάτορες μας εκεί στα Άγια Ματωμένα Χώματα.

Χώματα που μάτωσαν όπως περιγράφει στο ομόνυμο έργο της η Διδώ Σωτηρίου, στην “Γαλήνη” του ο Ηλίας Βενέζης, και άλλοι πονεμένοι και κατατρεγμένοι Έλληνες της Σμύρνης και του Πόντου, που διέφυγαν στην Νέα τότε ελεύθερη Ελλάδα που εκείνο τον καιρό χτίζονταν, οικοδομούνταν και γαλουχούταν ακόμα – με τα ξεχασμένα πια για εμας του νεότερους του 21ου αιώνα – νάματα της Μεγάλης Ιδέας…

Ιδέα που πρόδωσαν κάποιοι στο πέρασμα των ετών. Μεγάλη ιδέα ριζωμένη βαθιά στα τρίσβαθα της ψυχής του Έθνους μας που θάψαμε μέσα μας… Ιδεά που πέρασε στον DNA μας από γενιά σε γενιά. Ιδέα που δεν μας την δίδαξε κανείς αλλά την ανακαλύψαμε όσοι πονάμε την γη των προγόνων μας. Την γη των Πατέρων και προπατόρων μας. Ιδέα και Όραμα που λες και περιμένουμε να ξανά ζωντανέψει μόνο μέσα από τους θρύλους τις παραδόσεις, για το μαρμαρωμένο Βασιλιά και τα κόκκινα ψάρια που θα φύγουν από το τηγάνι του ηγούμενου για να πηδήσουν στο νερό και να πάρουν ζωή όταν “πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι”… Ιδέα και Όραμα για το οποίο σήμερα κάποιοι μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε λες και έχουμε υποχρέωση μόνο στην ταπείνωση, την υποχώρηση, την προδοσία Εκείνων που τάβαλαν, χύνοντας το αίμα τους πολεμώντας με τις ορδές του Δράμαλη Πασά, του Ιμπραήμ, και του κάθε Σουλτάνου της κάθε εποχής.. Μεγάλη Ιδέα που γαλούχηθηκε στα σπλάχνα των Ελλήνων από εποχής ραγιαδισμού με τη χάρτα του Ρήγα Φερραίου και «πέθανε» εκείνα τα χρόνια που ο Ελληνικός Στρατός θριάμβευσε με την προέλαση του στην Σμύρνη. Ιδέα και όραμα που άφησε(άραγε;) την τελευταία του πνοή το 1955 με τον νέο μεγάλο διωγό των Ελλήνων της Πόλης -όσων δηλαδή είχαν απομείνει – από εκείνη την μεγάλη σφαγή του 1922. Μεγάλη Ιδέα και Όραμα που έμοιαζε να χάνεται με την εθνική ατίμωση εκείνουν που ετοιμάζονται σήμερα, μετά από 188 χρόνια προσπάθειας αποτίναξης του Τουρκικού ζυγού, να ξεπουλήσουν χώματα και Ελληνικής αιματοβαμένης γης στο όνομα της ειρήνης και των συμφερόντων της νέας πραγματικότητας που έρχεται…Εποχής που στο πέρασμα της αφήνει πίσω γενοκτονίες που πεισματικά μας επέβαλαν να «ξεχάσουμε» “…χάριν της ειρήνης και της αλλαγής των εθνικών συνόρων…” που θα γίνουν όπως μας προαναγγέλθηκε με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο το Μάρτιο του 2005…

Ιδέα και Όραμα που κρύφτηκε μαζί με τους απόκρυφους πόθους μας για επιστροφή μας στα χώματα των προγόνων και προπάτορων μας. Επιστροφή που απαιτεί θυσίες. Μεγάλες θυσίες. Θυσίες και αίμα που έχυσαν Εκείνοι που ρίχτηκαν, χωρίς να ρωτήσουν τους πρόκριτους και τους κοτζαμπάσηδες της εποχής, στην μάχη της φωτιάς, θυσιάζοντας ότι είχαν και δεν είχαν για να μπορούμε σήμερα εμείς οι (άξιοι;) απόγονοι τους να αμφισβητούμε τα «οράματα και τα θάματα» της ψυχής τους. Για να μπορούν κάποιοι «Ηρακλείδες» σήμερα και κάθε εποχή να βυσοδομούν πάνω στα όσια και τα ιερά τους Αγία λείψανα. Για μας κυβερνούν λίγοι και ανάξιοι αυτών που με θυσία και αίμα έπεσαν για να μπορούμε σήμερα τάχατες να είμαστε λεύτεροι κι εμείς και οι “Ηρακλείδες”. που μας πληγώνουν.. Για να κυριαρχούν πάντα «εκείνοι» που ρίξανε στις φυλακές τους μαχητές και άξιους πολεμιστές, τους ήρωες, οι διάδοχοι των πάντα λίγων πρόκριτων που νοιάζονται μόνο για την εξουσία. Την φωτογραφία. Την ματαιοδοξία και φιλοδοξία τους. Για να ικανοποιούν την μωροφιλοδοξία τους.

Το ερώτημα που όλοι μας έχουμε κάπου βαθιά μέσα μας είναι πόσο έτοιμοι είμαστε όχι απλά να υπερασπιστούμε αλλά να διεκδικήσουμε; Γιατί όσο δεν διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν τόσο υποχωρούμε. Τόσο οι άλλοι θα ζητάνε. Τόσο η αιματοβαμνένη Γη μας θα μικραίνει.

Και μην ξεχνάμε τις επαναστάσεις δεν τις έκανε ποτέ ο πρόκριτος. Ο Κοτσάμπασης κάθε εποχής. Δεν τις έκαμαν οι αυτόκλητοι ηγέτες και ηγετίσκοι κάθε εποχής που επμφανίζονταν όταν όλα ήταν έτοιμα. Δεν τις έκανε ποτέ η εγκατεστημένη «νόμιμα» «εκλεγμένη» και απόλυτα βολεμένη ελεγχόμενη, από τις εκάστοτε μεγάλες (ή έστω και πρόσκαιρα θνησιγενείς αυτοκατορίες), πολιτική «εξουσία». Η εκάστοτε εξουσία πήγαινε κόντρα. Γύρευε εγγυήσεις. Ήθελε συμμαχίες. Ζητούσε τις μεγάλες δυνάμεις. Τους τσάρους.

Τις επαναστάσεις τις έκαναν πάντα μια χούφτα άνθρωποι. Τις έκαναν οι Κολοκοτρωναίοι. Οι ανυπότακτοι κληρικοί όπως ο Γρηγόριος Δικαίος, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Γρηγόριος ο Ε΄. Τις έκαναν απλοί άνθρωποι όπως Ξάνθος, ο Σκουφάς και ο Τσακάλωφ. Τις νίκες τις έδιναν στο έθνος μας πάντα 300. Οι 300 του Λεωνίδα. Οι 300 του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι. Τις επαναστάσεις για την ανάσταση του Γένους της έκαμαν οι λίγοι. Οι πολύ λίγοι! Οι τρελοί που απόκαμαν από τα δεινά τους και βγήκαν κλέφτες στα βουνά. Αυτοί που έκαναν αντίσταση στον κάθε μορφής κατακτητή. Τις επαναστάσεις τις έκαναν πάντα Εκείνοι που αργότερα είπαμε ήρωες… Εκείνοι που οι άλλοι λαοί και ηγέτες προτρέπουν τους δικούς τους μαχητές να πολεμούν όπως οι Έλληνες. Εκείνοι που είναι αληθινοί απόγονοι των ηρώων. Απόγονοι του Περικλή, του Θεμιστοκλή, και του Ισοκράτη. Του πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Του Φίλιππα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Απόγονοι της 1000χρονης αυτοκρατορίας Βυζαντινής μεγάλης αυτοκρατορίας. Των Κομνηνών και των Παλαιολόγων. Απόγονοι του τελαυταίου αυτοκράτορα που έπεσε μαχόμενος. Εκείνοι που τα έθνη ονομάζουν Έλληνες!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. (Μ). Σ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Έχουμε άραγε εμείς κάποια σχέση με όλους Εκείνους του μεγάλους της ιστορίας μας; Ίδωμεν…Η ιστορία θα δείξει…

 Πηγή : http://www.greekamericannewsagency.com