Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστηΣυναξαριακές Μορφές

Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας

21 Απριλίου 2009

Ανάσταση στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας

kirillos20pasxa2

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Μόσχα, η Λειτουργία της Αναστάσεως
προεξάρχοντος του Αγιώτατου Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλου Α΄.Στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, παρών ήταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την σύζυγο του κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς και ο Δήμαρχος της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκώφ.

Ο πρόεδρος κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έψαλλαν μαζί με τον Πατριάρχη το «Χριστός Ανέστη», αντάλλαξαν λουλούδια, πασχαλινά αυγά και τον ασπασμό της αγάπης κατά την Ρωσική Παράδοση, παρουσία δεκάδων χιλιάδων πιστών.

Το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, έφτασε στην Μόσχα και σε όλη την Ρωσία με 18 ειδικές πτήσεις από το Τέλ Αβίβ.

Ακόμη αξίζει να αναφερθεί πως για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε σε 18 διαφορετικές γλώσσες.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, άρχισε την ανάγνωση πρώτα στα Ελληνικά και στα Λατινικά, και αμέσως μετά κληρικοί συνέχισαν στα Εβραϊκά, Αραμαϊκά, Σλαβικά, Ρώσικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ουκρανικά, Μολδαβικά, Εσθονικά, Λετονικά, Σέρβικα και Κινέζικα.

Τέλος να αναφερθεί πως για τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλο, ήταν η πρώτη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετά την εκλογή του στον Πατριαρχικό Θρόνο της Ρωσικής Εκκλησίας.

Πηγή : Ρομφαία