Συναξαριακές ΜορφέςΣχόλια αναγνωστών

Φιλοξενία στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

23 Απριλίου 2009

Φιλοξενία στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

vatopedi1Από την εορτή του Ευαγγελισμού 06/04/2009 μεχρι και σήμερα 22/04/2009 έχει καταφθάσει πλήθος προσκυνητών στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Υπολογίζεται μέχρι το τέλος της διακαινησίμου θα έχουν επισκεφθεί την Μονή πέρα των 2000 προσκυνητών για να γιορτάσουν τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου και να γευθούν την χάρη της Παναγίας που πλημμυρίζει με την παρουσία της, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Οι πατέρες της Μονής μαζί με τον Άγιο Καθηγούμενο Αρχ. Εφραίμ, πάντα πρόθυμοι να μας φιλοξενήσουν και να μας μιλήσουν μέσα στο ένα οικείο περιβάλλον της Ιεράς Μονής.
Παρόλα αυτά το Ελληνικό κράτος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται αδικαιολόγητα και απαράδεκτα κρατώντας ακόμη όλους τους λογαριασμούς της Μονής κλειστούς τη στιγμή που όλες οι ερευνητικές επιτροπές δεν έχουν βρει την οποιανδήποτε παρανομία ή κατάχρηση. Ως γνωστό η Μονή είναι πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή οργανισμός, που τα περιουσιακά της στοιχεία (κινητά και ακίνητα) έχουν ως ιδιοκτήτη το ίδιο το κράτος, δηλαδή το λαό.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ τον Γέροντας της Μονής Αρχ. Εφραίμ ο οποίος με πρόταση του στην Ελληνική Κυβέρνηση προτείνει την επιστροφή όλων των ανταλλαγών που έχουν γίνει δηλαδή το κράτος να πάρει πίσω ότι έδωσε στην Μονή και να επιστρέψει την Λίμνη Βιστωνίδα.
Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι στερώντας από την Μονή το δικαίωμα να χειρίζεται τους λογαριασμούς της στη πραγματικότητα στερείται η δυνατότητα της συνέχισης του αναστηλωτικού έργου της Μονής και η απλόχερη προσφορά φιλοξενίας σε περισσότερους προσκυνητές.
Εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί φίλοι και γνωστοί της Μονής θα είμαστε δίπλα στους πατέρες και στον Γέροντα Εφραίμ και θα παρέχουμε από το υστέρημα μας, οποιανδήποτε οικονομική βοήθεια μέχρι να αρθεί ο αποκλεισμός των λογαριασμών για όσο καιρό χρειαστεί.

Παναγιώτης Σωτηρίου
Κύπρος