Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

29 Απριλίου 2009

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ.

iconoclasm

Εικονομάχοι σβήνουν την εικόνα του Χριστού. Μικρογραφία από το Ψαλτήριο Chludov, περ. 850-875. Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, Μόσχα.

Μέσα στη γενική κατάπτωση του πλανήτη μας ξεπηδά και δειλά- δειλά εδώ και λίγο καιρό μια ανηλεής επίθεση στη Χριστιανοσύνη αλλά πιο ειδικά στην Ορθοδοξία. Από που να ξεκινήσουμε, από τον πόλεμο προς τα μοναστήρια; Από τον πόλεμο προς τους ιερείς τους μοναχούς; Αυτά όμως , θα πει κάποιος ,πάντα γίνονταν , ίσως τώρα σε μεγαλύτερο βαθμό.

Αυτό όμως που πρόκειται να διαβάσετε δεν το φαντάζεστε. Από πληροφορίες που έχω από ασθενή που παρευρισκόταν στο νοσοκομείο Λάρνακας σας παραθέτω τα γεγονότα. Μου ανέφερε συγκεκριμένα ότι κατέβασαν από τους θαλάμους ασθενών εικόνες αγίων του Χριστού κ.λ.π μετά από υποδείξεις «εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα γιατί ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΣΤΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ, ΙΩΝ κ.λ.π ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ .Αυτό πλέον αποτελεί απροκάλυπτο πόλεμο προς την Ορθοδοξία μας. Δηλαδή όπως μας λένε, οι εικόνες που βρίσκονται 2 μέτρα πάνω από το πάτωμα είναι εστίες μολύνσεως ενώ τα χερούλια των πόρτων όπου όλοι ακουμπούν , οι τοίχοι όπου όλοι ακουμπούν , οι πόρτες , τα κρεβάτια , οι νυκτερινοί επισκέπτες -κατσαρίδες που εισβάλλουν στους θαλάμους , τα τροχήλατα δίπλα από τον ασθενή , τα χαρτιά που σημειώνεται η θεραπεία επάνω, οι λάμπες, τα παράθυρα, ο «καθαρός» αέρας που εισβάλλει από τα παράθυρα γεμάτος καυσαέρια, η σκόνη της Σαχάρας ….είναι στείροι μικροβίων. Μόνον ό, τι έχει πάνω Χριστό , Παναγιά , αγίους είναι φορέας και μεταδίδει. Μακάρι να μετέδιδαν οι εικόνες κάτι σε αυτούς που βγάζουν αυτές τις αχαρακτήριστες αποφάσεις μπας και αλλάξουν μυαλά ,αλλά χρειάζονται πολλά θαύματα για να γίνει αυτό. Οι περισσότερες εικόνες από το Νοσοκομείο Λάρνακας έχουν ήδη κατέβει μου ανέφερε.

Πρόσφατα βρισκόταν ο παππούς μου σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Είδα τις νοσοκόμες να περιποιούνται τους ασθενείς χωρίς να αλλάζουν γάντια. Χωρίς να αποκαλύψω την ιδιότητά μου τις ρώτησα γιατί δεν αλλάζουν γάντια. Τι μου απάντησαν ; Τα έχουμε για προσωπική μας προστασία. Δηλαδή να και αν μεταδίδουμε μικρόβια από ασθενή σε ασθενή ,εμείς να είμαστε καλά. Και μας πείραξαν οι εικόνες.

Εγώ λέω να σοβαρευτούμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα και να μην διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο.
Εν τω μεταξύ έγινε συζήτηση για το θέμα και σε εφημερίδες οπότε αποφάσισαν να μην τις κατεβάσουν όλες. Λένε ότι ήταν παρεξήγηση και προσπαθούν να δικαιολογηθούν. Αν δεν υπήρχε κατακραυγή να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έκαναν πίσω.
ΝΕΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΗ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ