Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (8)

4 Μαΐου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (8)

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

4. Επτά χρόνια παντρεμένη και δεν είχα παιδί

2-6-1995

Μ. Βόγδου 18, 671 00 Ξάνθη

«…Ήμουν επτά χρόνια παντρεμένη και δεν είχα παιδί. Με τον άνδρα μου είχαμε κάνει πολλές προσπάθειες πηγαίνοντας σε γνωστούς γιατρούς στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Τελικά στο αποκορύφωμα της προσπάθειας μου στείλατε κορδέλα από την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου. Έμεινα έγκυος και γέννησα ένα υγιέστατο αγόρι στις 31 Αυγούστου 1994, ημέρα της εορτής της Τιμίας Ζώνης.

Σίγουρα δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, την αγάπη μου, τον θαυμασμό μου στον Δημιουργό μας, που ποιεί μεγάλα και εξαίσια. Και συνεχίζει να ευεργετεί εμένα την ανάξια δούλη Του. Είμαι πάλι έγκυος και ο γιατρός μου είπε ότι είναι δίδυμα. Παρακαλώ γράψτε και το όνομα του παιδιού μου Ν. μέσα στον κατάλογο των θαυμάτων της Παναγίας μας…».

Με πολύ σεβασμό και αγάπη

Οι δούλοι του Θεού

Δημήτριος και Μαρία

5. Τρεις θεραπείες ασθενών

6-5-1995, Θεσσαλονίκη

«Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την μεγάλη τιμή που μας κάνατε να φέρετε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τα θαύματα που είδαμε να συμβαίνουν. Σας αναφέρουμε ορισμένα με πλήρη επίγνωση των όσων γράφουμε.

Στρατοδίκης με σοβαρό πρόβλημα στην μέση, ο οποίος βάδιζε κυρτός, μόλις έφυγε από το σπίτι έγινε καλά.

Παιδάκι 1,5 ετών, που δεν μπόρεσε ποτέ να πατήσει στα πόδια του –είχε πρόβλημα εκ γενετής– μόλις πήγε στο σπίτι του βάδισε. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δικοί του προσκύνησαν την Αγία Ζώνη την τελευταία στιγμή, ενώ είχατε μπεί στο αυτοκίνητο για να φύγετε. Μας το ανέφεραν μετά από πολλές μέρες γιατί φοβήθηκαν!

Συνάδελφος του συζύγου μου, χωρίς να έλθει στο σπίτι να προσκυνήσει, μόνο με τον αγιασμό που έβαλε επάνω σε ένα περίεργο σπυρί που μεγάλωνε ξαφνικά και τον φόβιζε, αυτό εξαφανίστηκε αμέσως!»

Ευλογείτε

Παύλος και Φωτεινή Παπουλίδου

6. Μας χάρισε δύο υγιέστατα αγοράκια

6-7-95

Α. Χρυσοστόμου 1, Πάφος – Κύπρος

«Γράφω αυτή την επιστολή ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας προς την Υπεραγία Θεοτόκο και Αειπάρθενο Μαρία, η οποία ακόμη μια φορά έδειξε την μεγαλοψυχία της προς τους αμαρτωλούς και ταπεινούς δούλους του Κυρίου μας.

Έχει κάνει και σε μας το θαύμα της και μας χάρισε δύο υγιέστατα αγοράκια μετά από επτά χρόνια γάμου. Όταν ήρθα στην Μονή σας το 1993, προσευχήθηκα, παρακάλεσα την θαυματουργή εικόνα της και πήρα κορδέλα ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη της. Μετά από ένα χρόνο περίπου το θαύμα έγινε. Η γυναίκα μου έμεινε έγκυος με δίδυμα.

Ευχαριστώ, γιατί με βοηθήσατε να βρω τον πραγματικό δρόμο του Θεού, που οδηγεί στην αιώνιο ζωή. Παρακαλώ να προσεύχεσθε να χαρίζει η Παναγία υγεία στα παιδιά μου, που αυτή μας έχει χαρίσει καθαρά με θαυματουργικό τρόπο».

Με αγάπη Χριστού

Στέλιος και Ελένη Καλλή

7. Σταμάτησε ο πόνος στην μέση

20-9-1995

Θεμιστοκλέους 31, Αθήνα

«Κατά την επίσκεψή μου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου την 25-8-1995 μετά τον Εσπερινό ο ιερέας τοποθέτησε για προσκύνηση ιερά λείψανα αγίων και την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Όταν τελείωσε η προσκύνηση από τους επισκέπτες, παρακάλεσα τον ιερέα να με διαβάσει με την Αγία Ζώνη.

Ο ιερέας έθεσε επάνω μου το πετραχήλιό του και την Ζώνη της Παναγίας και άρχισε να λέει μία ευχή. Κατά το διάβασμα άρχισα να νιώθω ότι κρατούσα στην πλάτη μου και την μέση μου ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο βάρος, το οποίο υποχωρούσε προς το τέλος του διαβάσματος. Όταν τελείωσε το διάβασμα, δεν υπήρχε βάρος. Από εκείνη την στιγμή σταμάτησε και ο πόνος στην μέση μου, που με ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό πριν.

Απειρες ευχαριστίες προς την Παναγία για το θαύμα που έγινε σε μένα με την παντελή απομάκρυνση του πόνου στην μέση μου».

Με άπειρες ευχαριστίες

Β. Παπαχριστόπουλος

8. Θαύμα της Αγίας Ζώνης η απόκτηση των 12 παιδιών μου

18-10-1995, Πάτρα

«Είμαι οικογενειάρχης δεκατετραμελούς οικογένειας, δηλαδή εγώ ο π. Νικόλαος, η πρεσβυτέρα Ανθή και 12 τέκνα. Ένα σημαντικό και σοβαρό θαύμα της Αγίας Ζώνης είναι η απόκτηση των δώδεκα παιδιών μου.

Όταν η πρεσβυτέρα κυοφορούσε το πρώτο παιδί, είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ήταν στον ένατο μήνα και δεν είχε πόνους γέννας. Οι γιατροί είπαν πως το παιδί είναι νεκρό και πρέπει να το αποβάλει, γιατί κινδύνευε η ζωή της. Είχε όμως εμπιστοσύνη στον Θεό και με παρακλήσεις στην Παναγία μας και κομποσχοίνια το παιδί γεννήθηκε υγιές με το εξής θαυμαστό γεγονός.

Ευλαβής γυναίκα, όταν έμαθε το πρόβλημα που μας απασχολούσε, με κάλεσε και μου έδωσε κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Μου είπε να την φορέσει η σύζυγος και όλα θα πάνε καλά. Παίρνω με ευλάβεια την κορδέλα και λέγοντας την παράκληση την έφερα στην κλινική. Αφού την φόρεσε γύρω από την κοιλιά της, μπόρεσε μετά από λίγο να ελευθερωθεί και να αποκτήσουμε ένα χαριτωμένο και ευλογημένο κοριτσάκι.

Και στα άλλα έντεκα παιδιά τύχαιναν διάφορα κωλύματα, αλλά με την Χάρη της Τιμίας Ζώνης μπορέσαμε να αποκτήσουμε 12 παιδιά, έξι αγόρια και έξι κορίτσια.

Κάτι ακόμη βασικό. Η πρεσβυτέρα είχε κιρσούς στα πόδια της και οι γιατροί την συμβούλευαν να μην αποκτήσει άλλο παιδί, γιατί θα κινδύνευε κατά την ώρα της γέννας και η ίδια και το παιδί. Έχοντας όμως εμπιστοσύνη στην Μητέρα όλου του κόσμου δεν κινδύνευσε ποτέ».

Μετά τιμής και αγάπης Χριστού

Πρεσβύτερος Νικόλαος

Πτυχιούχος Θεολογίας, Παιδαγωγικών