Γενικά ΘέματαΟρθόδοξη πίστη

ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ : Σχόλια για τον Γέροντα Εφραίμ

10 Μαΐου 2009

ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ : Σχόλια για τον Γέροντα Εφραίμ

efraim1VatopaidiFriend: Όσο και αν φαίνεται παράξενο σε μερικούς “καλούς” ανθρώπους, από την αρχή αυτής της δοκιμασίας, ο Γέροντας Εφραίμ και η ΙΜΜ Βατοπαιδίου είχε, έχει και θα έχει φίλους, πιστούς και απλούς προσκυνητές που ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό, χωρίς να “φάνε τον απαγορευμένο καρπό”. Σας παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια τους από διάφορα ιστολόγια.

Μεταξία – Οκτωβρίου 19, 2008

Ο Χριστός και η Παναγία να σκέπουν και να ευλογούν την Ι.Μ. Βατοπαιδίου και τον Ηγούμενο Εφραίμ που μας χάρισαν αυτό το υπέροχο Συνέδριο πέρυσι τον Οκτώβριο. Ας ευοδώσουν τα σχέδια της Μονής να ανοίξει ένα Πανεπιστήμιο σαν την Αθωνιάδα Σχολή, γιατους χαλεπούς καιρούς που έρχονται.

Με τέτοιο θεόπνευστο έργο που έχει αναλάβει η Μονή και ο Γ. Εφραίμ, είναι αναμενόμενο να τους επιτίθεται ο δαίμονας με τέτοια μανία. Η Παναγία θα τους κανονίσει.

Άλλωστε όπως έλεγε και ο Γ. Παίσιος, “μπορεί ο διάβολος να σπέρνει, στο τέλος ο Θεός θερίζει”. Αμήν

Μεταξία

Δημήτριος Ν. Μαμόγλου Kαρδιολόγος Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης – Οκτωβρίου 25, 2008

Αναφορικά με τον π. Εφραίμ τον, του Βατοπαιδίου ηγούμενον,παιδιά ,ισχύει το :

“Τα καρποφόρα δένδρα πετροβολούν οι κακοπροαίρετοι διαβάτες της ζωής, και ουχί τα άκαρπα..” (όπως οντολογικά φαίνεται να είναι ούτοι).

Τον έχω γνωρίσει προσωπικά, και έχω ιδία πείρα της Χάρης και Χαράς που εκπέμπει ο π.Εφραίμ.

Αλλά, αφού υποπτεύομαι ότι κάποτε, το΄ζήτησε από τον Θεόν, τούτο το φοβερό χάρισμα, το “υπέρ Χριστού Πάσχειν ΑΔΙΚΩΣ”,

δεν στεναχωρούμαι διόλου. Μάλλον δε χαίρω, όπως είμαι σίγουρος κι αυτός…Σαν να τον βλέπω, στην κόγχη της τράπεζας του Βατοπαιδίου… να λ ά μ π ε ι !!!

Δημήτριος Ν. Μαμόγλου Kαρδιολόγος Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης – Οκτωβρίου 25, 2008

Αδέρφια!! Μην πιστεύετε στα …τηλεοπτικά ΜΗΔΕΝΟΠΩΛΕΊΑ από όπου κι άν ακούγονται.

(Τα περί πατρός Εφραίμ Βατοπαιδινού)

Ανώνυμος – Νοέμβριου 17, 2008

Γιατί ακούγεται η μια πλευρά? Δεν αναρωτιέστε? Δεν δίνουν βήμα να μιλήσουν οι απλοί άνθρωποι που ωφελήθηκαν από το μοναστήρι. Επίσης,ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών ΑΠΑΓΌΡΕΨΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΌΡΟ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥνα εμφανίζεται στην τηλεόραση ύστερα από την εκπομπή του κ.Χατζηνικολάου.

Και άλλοι καλεσμένοι σε άλλες εκπομπές δε προλαβαίνουν να μιλήσουν υπερ του μοναστηριού. Τους κόβουν.Αυτή είναι η χούντα των ΜΜΕ παρ’ όλο που σήμερα έχουμε 17 Νοεμβρίου!!!!!!!!!!!