Θεολογία και Ζωή

NEYROMARKETING: Το βουλιμικό σύστημα και η πρωτόγονη ιδεολογία

12 Μαΐου 2009

NEYROMARKETING: Το βουλιμικό σύστημα και η πρωτόγονη ιδεολογία

coinsΨάχνοντας τις αιτίες της κρίσης αναλυτικά διαπιστώνουμε ένα σύστημα αυτοκαταστροφικής βουλιμίας, που πια έχει γίνει παγκόσμια ιδεολογία εκφραζομένη από κάθε είδους πολιτικούς.
Είναι πολύ δύσκολο όταν είσαι πολιτικός σήμερα να παραδεχθείς ότι φταίει το σύστημα και όχι ο απλός πολίτης, στον οποίο προωθούν κάθε αποτυχία επιμερισμένη αναλογικά με το πολιτικό «ανάστημα» που διαθέτει.
Δηλαδή, πιο πολύ φταίει π.χ. ο σερβιτόρος από έναν διευθυντή τραπέζης για μια αποτυχία που παράγει το σύστημα. Ένα σύστημα που είναι δομημένο στην βάση… μίας αφάνταστα βουλιμικής αγοράς, που καταπίνει τα πάντα πριν ακόμα γεννηθούν (Προεξόφληση αξιών).
Επόμενο είναι τα αδύναμα ανθρώπινα όντα να παραδοθούν αμαχητί σε μια τέτοια αδηφάγα βουλιμική αγορά. Να δεχθούν σαν οδηγό το κέρδος, σαν προσδοκία την «ατελείωτη» ανάπτυξη και όλα αυτά να τα ονομάζουν «ελεύθερη αγορά και δημοκρατία».
Με αυτό το περιτύλιγμα η παγκόσμια αγορά πλέον σαν πρωτόγονη και αδιαμφισβήτητη ιδεολογία κυλάει μέσω της πολιτικής από το ένα έθνος στο άλλο και φέρνει την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση. Και επειδή έχουμε μια παγκόσμια αγορά δημιουργεί ταυτόχρονα και δικό της «δίκαιο» και κατοχυρώνεται σαν αξία και μας υποχρεώνει να μην την αμφισβητούμε και τα βάζουμε με τους κανόνες της.

Πηγή: http://neurotalk.blogspot.com/