Ορθόδοξη πίστη

ΝΤΕΤΣΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΟΝΤΣΤΙΛ

21 Μαΐου 2009

ΝΤΕΤΣΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΟΝΤΣΤΙΛ

Coat_of_arms_of_Serbia_svg

20.05.2009

Η επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Μπάιντεν στο Βελιγράδι βρίσκεται εν πορεία, μετά από την οποία θα επισκεφθεί τη σερβική περιοχή Κοσσόβο και Μετόχια.

Ο Τζόζεφ Μπάιντεν κατά όλη την καριέρα του δρούσε από εξτρεμιστικές αντισερβικές θέσεις. Κατά τον πόλεμο στη Βοσνία ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές της αμερικανικής συμμαχίας με τους Βόσνιους μουσουλμάνους και του βομβαρδισμού των Βόσνιων Σέρβων.

Ο Μπάιντεν επίσης είναι ένας από τους πιο ενεργούς και πιο δραστήριους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου.

Με την ευκαιρία της προαναγγελόμενης επίσκεψης στην Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι η Μητρόπολη σήμερα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

ΝΤΕΤΣΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΟΝΤΣΤΙΛ

 Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι την 21 Μαίου 2009. Την είδηση αυτή ανακοίνωσε η λεγόμενη πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα.

Ο αρμόδιος Μητροπολίτης Ράσκας-Πριζρένης δρ Αρτέμιος δεν δίνει ευλογία για την επίσκεψη αυτή.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έρχεται σε επίσκεψη στο Κόσσοβο ως ανεξάρτητο κράτος, να επιβεβαιώσει την βιαία απόσχιση μέρους του εδάφους του κράτους της Σερβίας και την παράδοσή του στα χέρια των Αλβανών τρομοκρατών, οι οποίοι ατιμώρητα έπρατταν αναρίθμητα εγκλήματα κατά του σερβικού λαού, της σερβικής περιουσίας και της σερβικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θέλει ο Τζόζεφ Μπάιντεν με την κίνηση αυτή να επιβεβαιώσει ότι και η Ντέτσανι είναι αμερικανική βάση στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, όπως είναι και το Μπόντστιλ;

Η Ιερά Μονή Βισόκι Ντέτσανι υπό την τωρινή διοίκηση, δυστυχώς, ήδη έγινε γνωστή για την δράση της η οποία είναι προς ζημιά των σερβικών συμφερόντων, γίνοντας με κάποια έννοια προπύργιο της αντισερβικής δράσης στο Κόσσοβο και τα Μετόχια, πράγμα που επιβεβαιώνει και η επίσκεψη αυτή.

Με σκοπό παρεμπόδισης και καταπολέμησης μιας τέτοιας δράσης της μονής Ντέτσανι, ο Μητροπολίτης Αρτέμιος πήρε την αναφερόμενη απόφαση.

 

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Ράσκας-Πριζρένης

Παλιότερες συνδεδεμένες ειδήσεις:

http://www.eparhija-prizren.com/defaultG.asp?s=vesti&idvestep=3209

http://www.eparhija-prizren.com/defaultG.asp?s=vesti&idvestep=3196

http://www.eparhija-prizren.com/defaultG.asp?s=vesti&idvestep=3281

Πηγή : kosovo.gr