Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (15)

22 Μαΐου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (15)

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

35. Ευλογήθηκα από την Χάρη της Παναγίας

Θεολογική Σχολή

της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

22-3-1999, Βελιγράδι

«Σας απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους ενός νυμφευμένου ζεύγους, και οι δύο Σέρβοι ορθόδοξοι, ιατροί εις το επάγγελμα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σύλληψη παιδιού.

Από μένα έχουν πληροφορηθεί σχετικά με τις κορδέλες που ευλογούνται πάνω στην Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, τις οποίες το μοναστήρι σας δίνει στα ζευγάρια που έχουν ανάγκη. Εγώ ο ίδιος ευλογήθηκα από αυτό το δώρο. Αφότου φόρεσε η σύζυγός μου αυτή την κορδέλα, τεκνοποίησε αγόρι, το οποίο γεννήθηκε την ημέρα της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας Θεοτόκου.

Γι’ αυτό το λόγο, ταπεινότατα σας ζητώ να στείλετε μία απ’ αυτές τις κορδέλες σε αυτό το νεαρό ζεύγος που έχει ανάγκη».

Ειλικρινά

Π.Σ. – Γραμματέας Τμήματος

36. Έχει γιατρέψει δύο γυναίκες με λευχαιμία

«Ευχαριστώ για τις προσευχές σας. Η νύφη μου η Κ. έμεινε έγκυος με την Χάρη της Παναγίας μας, με την κορδελίτσα της Τιμίας Ζώνης, μετά από οκτώ χρόνια γάμου. Προηγουμένως έχασε ένα παιδί, όταν ήταν τριών μηνών. Μεγάλη η Χάρη της. Έχει γιατρέψει δύο γυναίκες στο χωριό μας, που είχαν λευχαιμία. Στην μία έκαναν μεταμόσχευση αιμοπετάλια. Την είχαν για θάνατο. Τώρα της είπαν οι γιατροί να πηγαίνει μόνο για να την βλέπουν. Και η άλλη είναι πολύ καλά και κάνει όλες τις δουλιές.

Μοιράζω παντού τις κορδελίτσες, σε αρρώστους και απελπισμένους, και τις δέχονται με μεγάλη χαρά».

37. Ο γιατρός δεν πίστευε στα λόγια μας

18-7-2000, Νέα Παλάτια

«Τον Ιούνιο του 1997 βρισκόμουν σε δύσκολη ψυχολογικά θέση, εξαιτίας σοβαρού οικογενειακού προβλήματος (η σύζυγός μου αδυνατούσε να συλλάβει παιδί).

Απευθυνθήκαμε στην επιστήμη και μετά από ταλαιπωρία 18 μηνών ενημερωθήκαμε από τον γιατρό μας ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε τεχνητά μέσα για την επίτευξη του σκοπού μας.

Ο πνευματικός μας μας έλεγε πάντα να μη χάνουμε τις ελπίδες και την πίστη μας στον Θεό και την Παναγία. Με αφορμή αυτό αποφάσισα να επισκεφθώ το Άγιον Όρος. Τότε ήλθα και στο μοναστήρι σας.

Ο μοναχός-εκκλησάρης μου έδωσε φυλαχτό από την Τιμία Ζώνη της Παναγίας και μου είπε ότι κάνοντας προσευχή και ακουμπώντας το σχοινάκι στην κοιλιά της συζύγου μου την ώρα που κοιμόταν, η Παναγία θα μας βοηθούσε.

Γυρίζοντας από το Άγιον Όρος ήμουν γεμάτος συναισθήματα χαράς και ελπίδας ότι η Παναγία θα μας βοηθούσε.

Μετά από 15 ημέρες η σύζυγός μου μου ανακοίνωσε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ότι το θαύμα έγινε. Ενημερώνοντας τον γιατρό μας τηλεφωνικώς ότι η σύζυγός μου ήταν σε ενδιαφέρουσα, δεν πίστευε στα λόγια μας, με αποτέλεσμα να μας ζητήσει να τον επισκεφθούμε.

Κατά την συνάντησή μας ο γιατρός άνοιξε το φάκελο της συζύγου και δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.

Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη και η ευγνωμοσύνη μας στην Παναγία πολύ μεγάλη.

Μετά από 9 μήνες αποκτήσαμε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μετά από 19 μήνες αποκτήσαμε και ένα αγοράκι».

Με τις ευλογίες σας

Νικόλαος Μίχας

38. Παρά τις προσπάθειές μας δεν είχαμε παιδάκι

25-8-2000, Ιερά Μονή Βατοπαιδίου

«Είμαστε παντρεμένοι δύο χρόνια και παρά τις προσπάθειές μας δεν είχαμε παιδάκι. Πριν 30 ημέρες η γυναίκα μου είδε στο όνειρό της ότι προσκυνούσε την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Το πρωΐ φόρεσε την κορδέλα που έφερα από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και μου είπε ότι σύντομα κάτι καλό θα συμβεί. Χωρίς να το έχει προγραμματίσει, έκανε εκείνη την ημέρα τέστ κυήσεως και ήταν έγκυος.

Τώρα είναι δύο μηνών και ήρθα στην Μονή Βατοπαιδίου να προσκυνήσω την Αγία Ζώνη, να ευχαριστήσω την Υπεραγία Θεοτόκο και να την παρακαλέσω να πάει καλά η εγκυμοσύνη της γυναίκας μου, για να αξιωθούμε να χαρούμε υγιείς ένα καλό μωράκι».

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

Λουκάς Γκούλτας

39. Όλα βαίνουν καλώς

22-11-2000

Σολωμού 100, Γέρακας Αττικής

«Πριν λίγο καιρό κάποιος φίλος μου, βλέποντας ότι εγώ και η σύζυγός μου δεν αποκτούσαμε παιδιά, μας έφερε από την Ιερά Μονή σας την κορδέλα που είναι ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αμέσως μόλις την φόρεσε η σύζυγός μου, έμεινε έγκυος. Σήμερα ολοκληρώνει τον 4ο μήνα και όλα βαίνουν καλώς. Παρόμοια ήταν και περίπτωση του φίλου μου, ο οποίος σήμερα έχει μία υγιή κόρη.

Θα ήθελα να σάς εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και να σας παρακαλέσω να μου αποστείλετε μία ευλογημένη κορδέλα, για να την δώσω σε ένα φιλικό ζευγάρι πιστών».

Με αγάπη Χριστού

Δημήτρης Καπόπουλος