Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (20)

27 Μαΐου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (20)

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

61. Το «είδωλο» της επιστήμης είχε αποκαθηλωθεί

7-2-2003

Ι. Πολέμη 3, Θεσσαλονίκη

«Ο γιός μου, που γεννήθηκε στις 5-12-1994, είναι για μας δώρο της Παναγίας.

Γεννήθηκε μετά από τρεις αποβολές. Ενώ είχαμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για υιοθεσία, ο γέροντας Παΐσιος είπε στην γιαγιά μας –ευτυχώς που υπάρχουν οι φιλόθεες γιαγιάδες– να μην προχωρήσουμε, γιατί θα κάνουμε παιδί.

Μετά από μία μικρή ιατρική θεραπεία, εγώ ως μητέρα που είχα ταλαιπωρηθεί και πονέσει για την απώλεια αυτών των παιδιών, είχα εξαρτήσει όλες τις ελπίδες μου στον Θεό, γιατί το «είδωλο» της επιστήμης είχε αποκαθηλωθεί έμπρακτα στην περίπτωσή μου. Στην περίπτωση του γιου μου χρησιμοποιήσαμε κορδέλα αγιασμένη από την Τιμία Ζώνη της Παναγίας που βρίσκεται στην Μονή σας και η Παναγία βοήθησε.

Μετά την ταραχή και τον πόνο ήρθε το δώρο της ζωής μας. Το πιο μεγάλο «δώρο» όμως ήταν η μεταστροφή μας από την κατάσταση της αθεΐας στον δρόμο του Θεού και η σύνδεσή μας με την Εκκλησία. Έτσι ο γιος μας μεγαλώνει «εν Χριστώ».

Παρακαλούμε να εύχεσθε να γίνει το παιδί μας ό,τι θέλει ο Θεός και οι γονείς του να βρίσκονται σε οδό μετανοίας».

Ευλογείτε

Θεοφάνης και Ειρήνη Σουρβίνου

62. Η Παναγία έδειξε το έλεός της

2-5-2003

Μακεδονίας 12, Παλλουριώτισσα – Λευκωσία

«Είμαι μία κοπέλα νυμφευμένη, που για πολλά χρόνια προσπαθούσα να αποκτήσω παιδί, αλλά αυτό δεν γινόταν πραγματικότητα. Παρόλο που επισκέφθηκα πολλούς γιατρούς, χωρίς να εντοπίζεται κανένα πρόβλημα, και έκανα αρκετές θεραπείες εν τούτοις δεν είχα κανένα αποτέλεσμα.

Πριν δύο μήνες βρέθηκε στα χέρια μου η κορδέλα από την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Από την στιγμή που φόρεσα αυτήν την κορδέλα έμεινα έγκυος, χωρίς να έχω κάνει οποιαδήποτε θεραπεία τους τελευταίους μήνες. Είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για θαύμα και ότι η Παναγία έδειξε το έλεός της.

Σας παρακαλώ να μου ανάψετε ένα κερί στην Αγία Ζώνη της Παναγίας ευχαριστώντας την για το θαύμα που έκανε σε μένα και τον σύζυγό μου, παρακαλώντας την να βοηθήσει να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη και την γέννηση του παιδιού μου».

Με αδελφική αγάπη

Τερεντία

63. Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε…

13-5-2003

Λασκαρίδου 66, Καλλιθέα – Αθήνα

«Χριστός Ανέστη!

Με πολλή χαρά θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι πρεσβείες της Παναγίας μας με την Θεία Χάρη της Αγίας Ζώνης και τις προσευχές σας ευλόγησαν και η Λένα είναι έγκυος. Στις 14 Μαΐου –πρώτα ο Θεός– μπαίνει στον τρίτο μήνα».

Ευλογείτε

Νίκος και Λένα Γκουράρου

64. Φορούσε στην μέση της την κορδέλα της Αγίας Ζώνης

21-12-2003

«Σας γράφω με την βοήθεια των γονέων μου, διότι είμαι μόλις 20 ημερών και δεν ξέρω ούτε να μιλάω, ούτε να γράφω. Σας παρακαλώ όμως να ευχαριστήσετε εκ μέρους μου την καλή μας Παναγίτσα, διότι άκουσε τις προσευχές σας όλον αυτόν τον καιρό από την στιγμή της σύλληψης μου, τους 9 μήνες που ήμουν στην κοιλιά της μαμάς μου, την ώρα της γέννησής μου και τώρα που αρχίζω να μεγαλώνω. Η μαμά μου όλον αυτόν τον καιρό φορούσε στην μέση της την κορδέλα της Αγίας Ζώνης, η οποία μας βοήθησε πάρα πολύ.

Τους τελευταίους μήνες, που ήμουν πια μεγάλος στην κοιλίτσα της μαμάς μου και την δυσκόλευα λιγάκι, άκουγα να λέει μια ευχούλα χρησιμοποιώντας το κομποσχοίνι, που είχατε δώσει ευλογία στον μπαμπά μου την τελευταία φορά που είχε επισκεφθεί το σπίτι σας στο Άγιον Όρος. Παρακαλούσε την Παναγίτσα και την ώρα που προσπαθούσε να με γεννήσει, όταν μπήκαμε στην αίθουσα τοκετού στις 4.30 το πρωί, στις 9 Δεκεμβρίου 2003. Έλεγε την ευχούλα μέχρι που γεννήθηκα στις 4.45, μετά δηλαδή από 15 λεπτά.

Η Παναγίτσα μας βοήθησε και το προηγούμενο βράδυ που πήγαμε στον γιατρό για να την εξετάσει και της βρήκε υπέρταση. Της έκανε εισαγωγή στο μαιευτήριο από το βράδυ για να ηρεμήσει, να κατέβει η πίεση για να γεννηθώ, όπως έλεγε ο γιατρός, κατά τις 12 την επόμενη μέρα. Εγώ όμως βιαζόμουνα και την ξύπνησα στις 4.30. Ο ομφάλιος λώρος είχε μπλεχτεί λιγάκι στον λαιμό μου, αλλά η Παναγίτσα μας βοήθησε και γίνανε όλα γρήγορα και ωραία. Ο γιατρός είπε στην μαμά μου ότι ήταν σαν να μην είχε γεννήσει. Τόσο καλά ήταν μετά την γέννα.

Την μέρα που βγήκαμε από το μαιευτήριο, στις 15 Δεκεμβρίου, με πήγαν απευθείας στο σπίτι του πνευματικού τους πατέρα, ο οποίος μου διάβασε μία ευχούλα. Μετά από 40 μέρες θα μπω στην Εκκλησία και ο π. Α. θα μου διαβάσει άλλη μία ευχούλα. Σε 6 μήνες θα βαπτισθώ και το Άγιο Πνεύμα θα με κάνει να τα καταλάβω όλα.

Θέλω να ευχαριστήσετε όλους τους πατέρες της αδελφότητάς σας που προσευχήθηκαν για μένα. Ο μπαμπάς μου λέει ότι, αν θέλει ο Θεός, σε λίγα χρόνια θα με φέρει να τους γνωρίσω από κοντά και να ευχαριστήσω και την Παναγίτσα. Εγώ όμως ήδη τους γνωρίζω τους πατέρες από τους ύμνους, που έβαζε η μαμά μου να ακούω όταν ήμουν στην κοιλιά της και μου βάζει και τώρα να ακούω για να ησυχάζω και να την ξεκουράζω και λιγάκι.

Σας μεταφέρω την αγάπη των γονέων μου. Η Παναγία να σας χαρίζει υγεία, δύναμη, υπομονή για καλή μετάνοια και καλό Παράδεισο».

Ευλογείτε

Ο υιός Γκουράρος