Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωση 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα “Η Ρωμηοσύνη διαμέσου των αιώνων”

4 Ιουνίου 2009

Ολοκλήρωση 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα “Η Ρωμηοσύνη διαμέσου των αιώνων”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διεθνές Συνέδριο της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Ρωμηοσύνη”, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο, 30 και 31 Μαΐου 2009. Θέμα του Συνεδρίου ήταν «Η Ρωμηοσύνη διαμέσου των αιώνων». Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλος, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κκ. Σεραφείμ, Αρχιερείς, αρκετοί Ιερείς, Πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι και πλήθη ανθρώπων.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πέτρο Κυριακίδη για την αποδοχή της πρόσκλησής του να ηγηθεί της νεοσύστατης Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από τη θέση του Διαχειριστού. Ο Μακαριώτατος κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου λέγοντας: «Την ανάδειξη της εν Χριστώ τω Θεώ ημών κοινωνίας ημών των ελληνοφώνων μετά των αραβοφώνων Ρωμαιορθοδόξων Χριστιανών αφενός και των λοιπών Ορθοδόξων Χριστιανών αφετέρου, έθεσεν ως σκοπόν αυτού το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δια της ιδρύσεως της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνης».

Ο Μακαριώτατος συνέχισε τον χαιρετισμό του δίνοντας έμφαση στην ιστορία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ και συνεπώς με την ιστορία των Παναγίων Προσκυνημάτων. «Κοινωνός και μέτοχος της εν Χριστώ πνευματικής και φυσικής αυτής κληρονομιάς από τη θεία πρόνοια είναι η Αγιοταφιτική Αδελφότητα. Εκπρόσωπος του ευσεβούς γένους των Ρωμαίων Ορθοδόξων Χριστιανών αναδεικνύεται ο φυσικός και πνευματικός φύλακας αυτής.»

Ο Γενικός Διευθυντής των Ιστοχώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Δρ Χρίστος Θ. Νικολάου, παρουσίασε τους ιστοχώρους του Πατριαρχείου:

α. www.jerusalem-patriarchate.info

β. www.romiosini.org.gr

και

γ. τον «Παντοκράτωρ» www.pantocrator.gr , ο οποίος αποτελεί προσωπικό του εγχείρημα.

Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο επίσημος ιστοχώρος του Πατριαρχείου, καθότι αποτελεί την επίσημη πηγή πληροφόρησης για τη δράση του στην Αγία Γη. Επίσης περιλαμβάνει πλήθος ιστορικών στοιχείων, που αφορούν τις Ιερές Μονές, τους Ιερούς Ναούς και τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εκπληκτική ήταν η παρουσίαση από τον κύριο Νικολάου του ιστοχώρου της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη», όπου εκτός των άλλων, παρουσίασε αυτό που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, την τρισδιάστατη απεικόνιση των Παναγίων Προσκυνημάτων. Ξενάγησε τους ακροατές στα πέντε Προσκυνήματα, που έχουν ήδη αναρτηθεί στον Ιστοχώρο. Επίσης τόνισε ότι αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς, στο οποίο κοινοποιείται η δράση της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη». Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση του προσωπικού του εγχειρήματος, του ιστοχώρου «Παντοκράτωρ», ο οποίος διανέμει δωρεάν καθημερινά χιλιάδες ομιλιών χριστιανικού ορθοδόξου περιεχομένου σε ακουστική μορφή.

http://www.romiosini.org.gr/lixi_synedriou.el.aspx