Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (26)

4 Ιουνίου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (26)

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

87. Σήμερα δεν υπάρχει ίχνος αρρώστιας

Δωδώνης 61, Αθήνα

«Νιώθω ιερή υποχρέωση να καταθέσω οικογενειακό θαύμα ταυτισμένο με την Ζώνη της Παναγίας.

Πριν έξι περίπου χρόνια μου δόθηκε, αφού το ζήτησα, φυλακτό (κορδέλα) από την Ζώνη της Παναγίας. Την εποχή εκείνη ο πεθερός μου, κ. Γεώργιος Παπαστογιαννούδης, έπασχε από διεγνωσμένο ιατρικό καρκίνο (επιθετικό) του νεφρού. Οι ιατροί, εξαίσιοι επιστήμονες του είδους (κ. Κουρατζάς) του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, έδωσαν μετά βίας 8 μήνες ζωής.

Έδωσα στον πεθερό μου το φυλακτό και σήμερα δεν υπάρχει ίχνος αρρώστιας· είναι 76 ετών και εργάζεται 12 ώρες ημερησίως. Ο δε ιατρός είπε πως «έχει άγιο ο άνθρωπος».

Δημήτρης Γιόβας

88. Η κόρη μας έτεκε δίδυμα

5-2005

Μιαούλη 4, Κηφισιά

«Πριν από ένα έτος και πλέον είχα απευθύνει επιστολή στην αγάπη σας να δώσετε την ευλογία σας προς την κόρη μου Βασιλική και τον γαμπρό μας Γεώργιο και να προσευχηθείτε στον Κύριο και την Παναγία του Μητέρα να δώσουν ένα παιδάκι στο ζεύγος των παιδιών μας, που τόσο λαχτάρα είχαν να αποκτήσουν. Οι γιατροί τους είχαν πει ότι μόνο με ιατρική υποβοήθηση είχαν κάποιες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδάκι, κυρίως λόγω της ανθρωπίνως ανυπέρβλητης δυσκολίας της κόρης μας να συλλάβει με φυσιολογικό τρόπο. Σας είχα παρακαλέσει να της στείλετε ευλογημένη από την Παναγία μας βαμβακερή ζώνη, την οποία και στείλατε με τις σχετικές οδηγίες χρησιμοποιήσεώς της.

Ύστερα από προσπάθειες και δοκιμασίες το θαύμα έγινε! Σήμερα είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι ο Κύριός μας ευδόκησε και έδωσε πλούσια την τεκνοποιητική ευλογία του. Η κόρη μας έτεκε δίδυμα (αγοράκι και κοριτσάκι).

Ευγνωμονούμε την γλυκιά Παναγιά μας, καθώς και τους αγίους μας «εν οίς εθαυμάστωσεν ο Κύριος» για την ευλογία τους. Ευχαριστούμε για την ευλογημένη ζώνη που στείλατε ως ευλογία».

Με αγάπη Χριστού

Γεώργιος Γκίκας

89. Την Παναγία να ευχαριστείς

17-4-2005, Κύπρος

«Στην εκκλησία που πήγαινα, βρήκα μία άγνωστη γυναίκα που ήταν πολύ στενοχωρημένη, γιατί η κόρη της δεν μπορούσε να κάνει παιδί, αν και είχε πάει σε πολλούς γιατρούς. Της είπαν ότι δεν πρόκειται να κάνει. Εγώ της έδωσα θάρρος. Θα σου δώσω κομμάτι από την Ζώνη της Παναγίας και να προσευχηθεί με πίστη η κόρη σου και θα κάνει παιδί.

Έκανα μήνες να την δώ, γιατί πήγαινα σε άλλες εκκλησίες. Μία μέρα βρεθήκαμε στην εκκλησία και μου είπε ότι ήθελε να με ευχαριστήσει για το καλό που της έκανα, που της έδωσα την Ζώνη. Η κόρη της ήταν έγκυος έξι μηνών. Της είπα : «Την Παναγία να ευχαριστείς, όχι εμένα».

Με χριστιανική αγάπη

Χρυσή Παπαδημητρίου

90. Θαύματα στην Κολομβία

«Είμαι ο π. Σεραφείμ από την Κολομβία και υπηρετώ στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου της Κούκουτα.

1. Μία φορά (πρίν τρία χρόνια) πήγα στην Βογοτά (πρωτεύουσα της χώρας μας) και εκεί γνώρισα ένα ζευγάρι, τον Εφραίμ και την Μαρία, χριστιανοί ορθόδοξοι και οι δύο. Η Μαρία είχε πρόβλημα να μείνει έγκυος –προσπαθούσαν για πολύ καιρό– και ο γιατρός τον οποίον επισκέπτονταν, της το απέκλειε.

Πήγα στο σπίτι τους μία φορά και εκεί μου διηγήθηκαν το πρόβλημά τους. Εγώ είχα επισκεφθεί την Μονή σας και γνώριζα την βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν οι κορδέλες από την Ζώνη της Παναγίας μας. Τους ρώτησα τρεις φορές: «Πιστεύετε στα θαύματα;» και μου απάντησαν και αυτοί τρεις φορές «ναί». Έδωσα μία κορδέλα στην Μαρία και της είπα να την δέσει στην κοιλιά της. Μετά από δύο μήνες έμεινε έγκυος. Τώρα έχει ένα κοριτσάκι με το όνομα Σάρρα.

2. Η κ. Αδριάνα Βελάσκες, από την Κούκουτα, η οποία είναι κατηχούμενη, ήλθε στην εκκλησία μας (του Αγίου Δημητρίου) κλαίγοντας. Σε ερώτησή μου, «τί συμβαίνει;», μου είπε πως είχε καρκίνο στις ωοθήκες και ότι ο γιατρός της είπε να κάνει εγχείρηση σε δύο μήνες. Αυτή φοβόταν μην πεθάνει στο χειρουργείο. Τότε εγώ της είπα «πιστεύεις στα θαύματα;» και μου είπε «ναί». Αφού επανέλαβα την ερώτηση τρεις φορές και αφού η απάντηση ήταν θετική, της έδωσα μία κορδέλα.

Σε δεκαπέντε μέρες, όταν η Αδριάνα πήγε στο αποχωρητήριο, ούρησε αίμα σαν ένα ογκίδιο. Φοβήθηκε και επισκέφθηκε τον γιατρό της. Ο γιατρός, αφού την εξέτασε, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καρκίνος. Την ρώτησε όμως τί ήταν αυτό το κορδόνι που φορούσε στην μέση της. Αυτή απάντησε «π. Σεραφείμ». Μόνο αυτό θυμόταν εκείνη την στιγμή. Μετά κάνοντας προσευχή κατάλαβε ότι αυτό που της συνέβει ήταν θαύμα της Παναγίας μας».

Ο ιερατικός προϊστάμενος

τού Ι. Παρεκκλησίου Αγ. Δημητρίου Κούκουτα

π. Σεραφείμ