Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (30)

9 Ιουνίου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (30)

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

4.9.2002, Τιμισοάρα

«Σας ευχαριστώ για την κορδέλα που μου στείλατε. Όταν την έλαβα, η θεία μου Ναρκίσα είχε μία αιμορραγία. Επειδή είχε καρκίνο, την έζωσα με την κορδέλα από την Τιμία Ζώνη της Μητέρας του Κυρίου. Την φορούσε για σαράντα ημέρες. Όταν ήλθαν τα αποτελέσματα της βιοψίας, ήταν αρνητικά. Αυτό σημαίνει ότι έγινε καλά.

Ευχαριστώ τον Θεό επειδή αυτός θεράπευσε με την δύναμη της Τιμίας Ζώνης την θεία μου».

Βαρβάρα Γκέρμαν

95. Θεραπεία τετραπληγικού

10-1-2006

Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου

Ο π. Αθηναγόρας, αρχιμανδρίτης, κατάγεται από την Κολομβία και υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Μεξικού. Κατά την επίσκεψή του στην Μονή μας διήγηθηκε το παρακάτω θαύμα της Τιμίας Ζώνης.

«Μία γυναίκα, που κατάγεται από την Σερβία και διαμένει στο Μεξικό, έχει ένα δεκαοκτάχρονο γιο, ο οποίος μετά από κάποιο δυστύχημα έμεινε τετραπληγικός και δεν μπορούσε να μιλήσει. Η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ σοβαρή. Οι γιατροί ήθελαν να κάνουν χειρουργική επέμβαση. Οι πιθανότητες να χειροτερέψει η κατάσταση ήταν πολύ μεγάλες. Υπήρχε δε και ο φόβος να επισυμβεί το μοιραίο. Η μητέρα βρισκόταν σε δύσκολη θέση και δεν ήξερε τι να κάνει.

Πήγε κάποια ημέρα στον ελληνορθόδοξο ναό της περιοχής. Εκεί οι ιερείς, αφού την στήριξαν πνευματικά, της έδωσαν μία κορδέλα ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι, την φόρεσε στο άρρωστο παιδί της. Το βράδυ η κατάσταση του παιδιού επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως στο Νοσοκομείο. Έγιναν εξετάσεις και περίμεναν τα αποτελέσματα. Την επομένη ημέρα το παιδί μίλησε στην μητέρα του: «Μαμά, πεινάω». Την επομένη κούνησε λίγο τα δάκτυλα των ποδιών του. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα μπόρεσε με βοήθεια μπαστουνιού να περπατήσει. Σε ένα μήνα περπατούσε μόνος του, χωρίς να υπάρχει ίχνος της προηγούμενης ασθένειας.

Μετά το γεγονός αυτό το παιδί βαπτίσθηκε και έγινε ορθόδοξος Χριστιανός.

96. Γέννησε ένα κοριτσάκι

«Η γιαγιά ήταν πολύ στεναχωρημένη. Της μίλησα για την Χάρη της Αγίας Ζώνης, που έχετε στο μοναστήρι σας. Μου ζήτησε –επειδή είναι σε μεγάλη ηλικία– να σας γράψω να της στείλετε μια κορδέλα. Τώρα σας γράφω το «ευχαριστώ» της στην Παναγία, γιατί η εγγονή της γέννησε ένα κοριτσάκι, που τώρα είναι 9 μηνών.»

Η γιαγιά που γράφει το θαύμα είναι η Σοφία Λιάκου, Πυργιτός.

97. Έμεινα έγκυος

3-4-2006

Σταυρός, Χαλκιδικής

«Ονομάζομαι Ζωή και ο σύζυγός μου Αγγελος. Τον περασμένο Οκτώβριο φόρεσα την αγία Ζώνη, μετά από ένα χειρουργείο που είχα στις ωοθήκες, για σαράντα ημέρες. Σ’ αυτό το διάστημα έμεινα έγκυος. Τώρα είμαι στον έκτο μήνα και όπως όλα δείχνουν περιμένω το καλοκαίρι ένα υγιέστατο αγοράκι».

Ευχαριστώ

Ζωή Φρειδερικάκη

98. Είχα συχνά αιμοραγίες

23-5-2006, Ρόδος

«Εδώ και οκτώ χρόνια έπασχα με το έντερό μου και είχα συχνά αιμορραγίες. Ο μπαμπάς μου πέθανε πριν πέντε χρόνια από καρκίνο στο έντερο και είχα προδιάθεση και εγώ…Πριν 15 μέρες τα πράγματα έφτασαν στο απροχώρητο. Είχα αιμοραγίες καθημερινά και ο φόβος μου μεγάλωνε. Δεν πήγα σε γιατρό ποτέ μου και δεν έλεγα σε κανέναν τίποτα.

Όταν φέρατε την Τιμία Ζώνη στην Ρόδο, ήρθαμε με τις θείες μου και την προσκυνήσαμε. Μας έδωσαν τότε κορδέλα ευλογημένη. Την φόρεσα αμέσως και είπα «Παναγία μου, την βάζω πάνω μου για το πρόβλημά μου». Από την στιγμή που την φόρεσα μέχρι σήμερα δεν έχω αιμορραγίες, δεν πονώ και είμαι μια χαρά. Εγώ δεν πάω συχνά στην εκκλησία και δεν σας κρύβω πως αναρωτιέμαι πως η Παναγίτσα έκανε το θαύμα της σε μένα.

Σάς γράφω γιατί ένιωσα την ανάγκη να το πω».

Μαρία