Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα ΜΚΟ. Τρία χρόνια αγάπης και προσφοράς στο χωριό των ορφανών.

17 Ιουνίου 2009

ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα ΜΚΟ. Τρία χρόνια αγάπης και προσφοράς στο χωριό των ορφανών.

Οι εικόνες μου1

VatopaidiFriend: Σήμερα, λάβαμε το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα:

“Παρακαλώ αν θέλετε με κάποιο τρόπο προβάλετε τα σχετικά με τον π. Ελπίδιο και την υπ΄ αυτού Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα “ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ” καθότι το έργο που επιτελούν στην Αφρικανική Ήπειρο είναι μεγάλο και πολυσήμαντο.

Ευχαριστώ.”

VatopaidiFriend: Οι Ιεραποστολικές προσπάθειες, τιμούνται, ενθαρύνονται και υποστηρίζονται από όλους μας. Έργο θεάρεστο, δύσκολο, που χρίζει την βοήθεια ΟΛΩΝ μας. Επισκεφτείτε τη σελίδα ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ  και διαπιστώστε μόνοι σας πόσο πολύ μας χρειάζονται. Βοηθήστε από το στέρημα σας αν μπορείτε και να είστε σίγουροι ότι ο Κύριος μας θα σας τα επιστρέψει 100 φορές.  

“Να έχετε τούτο υπ’ όψιν: ότι εκείνος που σπέρνει με οικονομίαν, θα θερίση και με οικονομίαν, και εκείνος που σπέρνει με αφθονίαν, θα θερίση και με αφθονίαν. Ο καθένας ας δίνη ό,τι του λέγει η καρδιά του, όχι με λύπην ή αναγκαστικά, διότι ο Θεός αγαπά τον χαρωπόν δωρητήν. Και ο Θεός είναι δυνατός να σας χορηγήση κάθε δώρον με αφθονίαν ώστε, έχοντες πάντοτε αυτάρκειαν εις το κάθε τι, να δίνετε με αφθονίαν γιά κάθε καλόν έργον, καθώς είναι γραμμένον, Εσκόρπισε, έδωκε εις τούς πτωχούς, η αγαθοεργία του μένει αιωνίως. Εκείνος δε που χορηγεί σπόρον εις τον σπορέα και ψωμί δια τροφήν, θα χορηγήση και θα πληθύνη τον σπόρον σας και θα αυξήση τους καρπούς της αγαθοεργίας σας, ώστε πλουτιζόμενοι με κάθε τρόπον θα μπορήτε να ασκήτε κάθε είδους γενναιοδωρίαν, η οποία δια μέσου ημών παράγει ευχαριστίαν εις τον Θεόν.”  (Β’ Προς Κορινθίους θ΄6-11)

Τρία χρόνια αγάπης και προσφοράς

στο χωριό των ορφανών

της Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Αδελφότητας

«Φως Χριστού»

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια (2005-2008) από τότε που η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Φως Χριστού» ξεκίνησε, με τη βοήθεια του Θεού και τη φιλάνθρωπη συμπαράσταση όλων σας, το μεγάλο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της, ανάμεσα στα φτωχά και ορφανά παιδιά της Αφρικής. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα χτίστηκαν:

-5 μεγάλα Ορφανοτροφεία

-1 Νοσοκομείο

-1 Εστία συσσιτίων για να τρώνε εκεί 2000 παιδιά

-1 Σχολείο

-3 Εκκλησίες

-1 μοναστήρι για ιθαγενείς μοναχές ιεραποστόλους

Για να έχουν τα Ορφανοτροφεία μας την δυνατότητα αυτοσυντήρησης, δημιουργήσαμε:

-1 εκτροφείο χοίρων, για να τρώνε πιο τακτικά τα ορφανά μας λίγο κρέας, καθώς και

-1 φάρμα από κατσικάκια και αγελάδες, για να μπορούν να πίνουν συχνά τα παιδιά μας ένα ποτήρι από το δυσεύρετο γάλα.

Όσον αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό του χωριού της αγάπης ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, πραγματοποιήσαμε σημαντικές αγορές μηχανημάτων όπως: ενός αλευρόμυλου και ενός τρακτέρ με τα απαραίτητα σκαπτικά εξαρτήματά του για την καλλιέργεια της γης.

Παράλληλα με τα προαναφερθέντα έργα, ξεκίνησαν και «γεωτρήσεις» για την άντληση καθαρού και πόσιμου νερού στις γύρω περιοχές. Στο εξής, οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Τριάδος, θα έχουν αμεσότερη πρόσβαση στο πολύτιμο αυτό αγαθό και δεν θα αρρωσταίνουν πλέον από την χρήση μολυσμένων υδάτων.

Σχετικά με την επιμέλεια και την επιτήρηση των ορφανών μας, αρχικά 50 ιθαγενείς γυναίκες ανέλαβαν εθελοντικά το φιλάνθρωπο μητρικό αυτό έργο. Έπειτα, μια ομάδα από αφιερωμένες ιθαγενείς κοπέλες (μοναχές και δόκιμες) ήρθαν να συμπληρώσουν το θεάρεστο αυτό έργο της φροντίδας των ορφανών μας παιδιών, καθώς και της πνευματικής διαπαιδαγώγησης τους, βοηθώντας τα να απαλλαγούν και από τις καταστροφικές παγανιστικές και μαγικές αντιλήψεις του παρελθόντος.

Μεγαλώνοντας τα ορφανά μας είναι απαραίτητο να τους δοθεί η δυνατότητα να βγάζουν το ψωμί τους τίμια και με τον ιδρώτα τους.

Για τον λόγο αυτό μέσα στις άμεσες προτεραιότητες μας είναι η ανέγερση μιας «Οικοκυρικής Σχολής για τα κορίτσια αλλά και για τα αγόρια ενός Μηχανουργείου και ενός Ξυλουργείου.

Επιπλέον, ένα δυσάρεστο γεγονός που μας έθλιψε όλους πάρα πολύ και μας αναγκάζει να επέμβουμε και να βοηθήσουμε τους φτωχούς Αφρικανούς αδελφούς μας είναι και το παρακάτω γεγονός.

Έχει παρατηρηθεί τελευταία ότι πάρα πολλές έγκυες γυναίκες πεθαίνουν πάνω στη γέννα, αφήνοντας έτσι στο δρόμο και στην ορφάνια τα παιδιά τους. Αν σκεφθεί κανείς ότι όλες τους κάνουν πάντα πολλά παιδιά (συνήθως πάνω από πέντε), τότε 10 μάνες αν πεθάνουν, αμέσως 50 περίπου παιδιά γίνονται αυτόματα ορφανά. Οι αιτίες του θανάτου είναι πολλές και ποικίλες. Ελονοσία, ηπατίτιδα, χολέρα, τύφος και AIDS είναι λίγες από τις πολλές ασθένειες που παραμονεύουν εκεί. Το πιο σημαντικό όμως πρόβλημα είναι η παντελής έλλειψη ιατρικής βοήθειας στις μάνες κατά την ώρα του τοκετού.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να ενσωματώσουμε στο νοσοκομείο μας μια σύγχρονη κλινική, που να μπορεί να εξασφαλίζει στις μητέρες αυτές μια ασφαλή γέννα. Με αυτόν τον τρόπο και τις μητέρες σώζουμε από τον θάνατο αλλά και τον αριθμό των μελλοντικών ορφανών μειώνουμε.

Η έλλειψη όμως σταθερού ηλεκτρικού ρεύματος είναι το μεγάλο πρόβλημα για το Νοσοκομείο μας. Χωρίς αυτό, ούτε χειρουργικές επεμβάσεις μπορούν να γίνουν, αλλά ούτε και οι θερμοκοιτίδες για τα νεογέννητα μωρά μπορούν να λειτουργήσουν…

Για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος, επιτακτική ανάγκη είναι η ηλεκτροδότηση του Νοσοκομείου μας.

Αν και το κόστος ηλεκτροδότησης του χωριού της Αγάπης ανέρχεται περίπου πάνω από 40.000 ευρώ, πιστεύουμε ότι η αγάπη όλων θα συνδράμει, ώστε σύντομα να επιλυθεί και το πρόβλημα αυτό, χαρίζοντας Ελπίδα Σωτηρίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους αρρώστους, καθώς και σε πάρα πολλές έγκυες γυναίκες.

http://www.foschristu.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=49

Πηγή: zoiforos.gr