Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Εξελίξεις στο Λαθρομεταναστευτικό

18 Ιουνίου 2009

Εξελίξεις στο Λαθρομεταναστευτικό

Toυ Ευριπίδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ (Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου)

Μετά τις αποκαλύψεις του τέως Υπουργού Δημόσιας Τάξεως Πολύδωρα για τη απόρρητη έκθεση του το 2005 (συνημμένο) έρχονται στην δημοσιότητα και άλλες συνεχείς αποκαλύψεις για το θέμα των λαθρομεταναστών. Έτσι σε συνέντευξη του στον δ/ντή του ραδιοφώνου του φλας κ. Γιώργο Σταματόπουλο ο Νομάρχης της Αθήνας κ. Σγουρός αποκάλυψε, ότι πριν από πάρα πολύ καιρό ζήτησε από τις υπηρεσίες του να καταγράψουν τα σημεία κατάληψης του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας από λαθρομετανάστες.

Τότε όπως είπε βρήκε περίπου 800 σημεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκτός από τη διαμονή λαθρομεταναστών δίπλα από τις <<ακαθαρσίες>> τους όπως είπε, γινόταν και κάθε είδος παρανομία (εμπόριο ναρκωτικών, χρήση ναρκωτικών, πορνεία, κτλ., και πολλές άλλες παρανομίες <<ων ουκ έστιν αριθμός >>. Τις τρομερές του επισημάνσεις, όπως είπε, ανακοίνωσε στον Πρωθυπουργό και σε πολλούς άλλους (στον Δήμαρχο της Αθήνας, κτλ) και ζητούσε συντονισμένες ενέργειες.

Επειδή ο Νομάρχης εδώ και λίγα χρόνια εκλέγεται και δεν διορίζεται δεν ήταν δυνατόν να αποπεμφθεί και αυτός ως <<ρατσιστής>> ως είχε αποπεμφθεί ο κ. Πολύδωρας.

Δεν έχω τίποτε απολύτως με τον αξιότιμο Δήμαρχο της Αθήνας εκτός ίσως του ότι, μέσα εις το πνεύμα της δήθεν ελευθερίας του δημοσιογράφου, υποχρεώνει του ακροατές του ραδιοφώνου της πόλης του να ακούνε, σκοπιανή προπαγάνδα για το Μακεδονικό, τουρκική προπαγάνδα για το σχέδιο ΑΝΑΝ, προπαγάνδα για το ότι μπορεί να αυν…δεσποινίς υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου και άλλα παρόμοια από τους γνωστους αριστερονεοταξικούς δημοσιογράφους. Αυτά ας πούμε και στο πλαίσιο της πλήρους δήθεν ελευθερίας, όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Δήμαρχος όμως δεν μπορεί να συγχωρεθεί που δεν προέβη σε καμμία (πλην από ότι αναφέρεται κατωτέρω) για τα αναφερθέντα σε αυτόν για τους λαθρομετανάστες από τον Νομάρχη Αθηνών. Μία εξήγηση γι αυτό είναι ίσως το ότι, όπως όλοι οι πολιτικοί που προέρχονται από την κεντροδεξιά, να είχε το κόμπλεξ μήπως χαρακτηριζόταν, ρατσιστής, φασίστας, εθνικιστής, χρυσαυγίτης, κτλ.

Να σας θυμίσω ότι την ίδια περίοδο, που στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας γινόντουσαν όλες αυτές οι παρονομίες που περιγράφει ο Νομάρχης και που γνώριζε ο κ. Δήμαρχος και που το ιστορικό κέντρο της Αθήνας παρουσίαζε μία άκρως προσβλητική για την Αθήνα και τη χώρα μας εικόνα, οι υπηρεσίες του κ. Δημάρχου <<διίλιζαν τον κώνωπα>> (και κατάπιναν την κάμηλον) και έστελναν

τρία περιπολικά παρακαλώ για να συλλάβουν ένα συμπαθέστατο έλληνα ηλιοκιωμένο κουλουρτζή στη είσοδο του μετρό της οδού Αθηνάς στο ιστορικό κέντρο.

Θα πεί και ίσως το είπε ο κ. Δήμαρχος ότι δεν είχε την αποκλειστική αρμοδιότητα για όσα συνέβαιναν με τους λαθρομετανάστες. Και πράγματι δεν την είχε γιατί το πρόβλημα είναι σύνθετο.

Ερωτώ όμως. Πώς ήταν δυνατόν ο Άρχοντας της πόλης που το εψήφισαν οι πολίτες της Αθήνας να στρουθοκαμηλίζει και να κάνει τόσα χρόνια ότι δεν ήξερε τίποτε.

Δεν έπρεπε να κατεβάσει θεούς και δαίμονες για το ότι συνέβαινε στο ιστορικό κέντρο της πόλης του;;

Βέβαια τότε, όπως ανέφερα, ίσως χαλούσε η φήμη του κ. Δημάρχου γιατί πολλοί ίσως τον χαρακτηρίζαν <<ρατσιστή>., κτλ.

Εξάλλου μέρα και νύκτα και για πολλά χρόνια τα άθλια ΜΜΕ της χώρας μας, ιδίως η τηλεόραση, μη εξαιρούμενων των κρατικών καναλιών, δεν προσπαθούσαν να πείσουν τον Ελληνικό λαό ότι είναι ρατσιστής; Έτσι τρόμαξαν όλοι οι πολιτικοί μας μήπως τους πούνε χρυσαυγίτες αντί συμπαθούντες τους <<επαναστημένους>> εγχώριους και εκ λαθρομεταναστών νέους που καίγανε τις περιουσίες των Ελλήνων.

Μετά από όλα αυτά ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε επιτέλους σήμερα, ότι πριν πέντε μήνες πρότεινε στον Πρωθυπουργό τη εξής <<ριζική λύση>>, όπως ανέφερε, του θέματος της λαθρομετανάστευσης. Είπε ότι:

Πρότεινε να δώσουμε σε κάθε λαθρομετανάστη ένα ποσό με το οποίο να μπορεί να ανοίξει επιχείρηση στη χώρα του και να του δώσουμε και το αεροπορικό εισιτήριο για να φύγει.

Ένας προχειρος υπολογισμός για 2.000.000 λαθρομετανάστες και 4.000 έως 5.000 ευρώ στον καθένα βγάζει αμέσως το μυθικό ποσό των 8 έως 10 δις ευρώ.

Σκέφτομαι όμως τί θα συμβεί αν όλη η Ασία κ. Δήμαρχε πληροφορηθεί τη φαεινή σας ιδέα. Φαντάζεστε τα εκατομύρρια των Ασιατών που θα τρέξουν να γίνουν λαθρομετανάστες στη χώρα μας για να πάρουν την αμοιβή τους γι αυτό;;!!

Ελπίζω ο Πρωθυπουργός να μην ενστερνίστηκε τη φαεινή ιδέα του κ. Δημάρχου ή αν την ενστερνίστηκε, κάποιος να τον πληροφορήσει για τον τεράστιο κίνδυνο να πνιγεί η χώρα μας από όλους τους Ασιάτες που θα τρέξουν για να εισπράξουν τα χρήματα που λέει ο κ. Δήμαρχος.

Τώρα και η κυβέρνηση μας καθώς και η αξιωματική αντιπολίτευση θέλουν λέει να υποχρεώσουν την τουρκία να υπογράψει διάφορες συμφωνίες με την ΕΕ για το θέμα της εισόδου τους από την τουρκία κτλ. Για το θέμα αυτό, σήμερα διπλωμάτης μας βρισκόταν στη Άγκυρα.

Διερωτωμαι. Είναι δυνατον, συγχωρέστε την έκφραση, οι πολιτικοί μας να είναι τόσον αφελείς;

Θυμίζουν τον Διπλωμάτη Σωσσίδη του Γεωργίου Παπανδρεου που ακόμα επιμένει ότι έπρεπε να υπογράψουμε συμφωνία με βάση το σχέδιο Άτσεσον με την τουρκία που θα τις δίναμε την χερσόνησο της Καρπασίας της Κύπρου και πολλά άλλα, και που πίστευε ο κ. Σωσσίδης (γνωρίζοντας πόσα δεν τήρησε η τουρκία, σε Ίμβρο, Τένεδο, Πόλη, κτλ.) ότι η τουρκία θα τηρούσε τη συμφωνία και σε 50 χρόνια λέει θα αποχωρούσε από την Κύπρο.

Η τουρκία, Κύριοι, που καθορίζετε την τύχη της χώρας, όπως διδάσκει η εμπειρία δεκάδων χρόνων, ότι και να υπογράψει ή υποσχεθεί δεν θα το τηρήσει ή θα προσποιηθεί αδυναμία τηρησης του ή θα βρεί τρόπο να το αναβάλλει συνέχεια. Παράδειγμα πρόσφατο οι συμφωνίες που υπέγραψε με την ΕΕ για το άνοιγμα των λιμανιών της και των αεροδρομίων της στα Κυπριακά πλοία και αεροπλάνα και που για πολλά χρόνια αρνείται να τηρήσει. Επομένως πρέπει να βρεθεί μία συμφωνία με την τουρκία που η τήρηση της δεν θα εξαρτάται από αυτήν.

Δηλαδή τί μπορεί να γίνει;

Ως γνωστόν οι λαθρομετανάστες όταν πλησιάζει ελληνικό ή της ΕΕ θαλάσσιο περιπολικό βουλίαζουν τη βάρκα τους, οπότε το περιπολικό τους διασώζει και τους μεταφέρει στο πλησιέστερο Ελληνικό νησί. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Το περιπολικό μετά τη διάσωση τους θα πρέπει να τους επιστρέφει στην τουρκία. Η τουρκία πρέπει να υποχρεωθεί αυτό να δεχθει. Επίσης και την μετεπιβίβαση των λαθρομεταστών, ακόμα και αν το πλωτό τους μέσο ουδέν έπαθε, και την αποβίβαση τους στην τουρκία.

Παρόμοια για τα χερσαία σύνορα.

Αφου για την Κύπρο δεν βάζουμε βέτο στην ΕΕ, ας βάλουμε τουλάχιστον, αν η τουρκία δεν δεχθει τα τελευταία. Οτιδήποτε άλλο δεχθεί ή υποσχεθεί θα το παρακάμψει. Λέτε η κυβέρνηση μας να απαιτήσει κάτι παρόμοιο; Προσωπικά αμφιβάλλω.

Πηγή: Greek American News Agency