Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Τα Μοναστήρια : Έκθεση που έγραψε στο σχολείο η Αθανασία Ζ. μαθήτρια της 4ης Δημοτικού

18 Ιουνίου 2009

Τα Μοναστήρια : Έκθεση που έγραψε στο σχολείο η Αθανασία Ζ. μαθήτρια της 4ης Δημοτικού

Τα έγγραφά μου

VatopaidiFriend: Συγχαρητήρια στην Αθανασία και στους γονείς της !

Τα μοναστήρια

Στη χώρα μας υπάρχουν πολλά μοναστήρια. Εδώ η ζωή είναι αδερφική όπως και στις πρώτες κοινότητες Χριστιανών, τις Αγάπες. Έτσι αποτελούν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους χριστιανούς. Τα μοναστήρια τα αγαπούν και τους δείχνουν ευγνωμοσύνη όλοι οι χριστιανοί γιατί σε δύσκολους καιρούς οι άνθρωποι έβρισκαν καταφύγιο στα μοναστήρια. Συχνά μέσα σ’ αυτά έχουν λειτουργήσει σχολεία και νοσοκομεία.

Με τον καιρό έχουν συγκεντρωθεί στα μοναστήρια πολλά κειμήλια, εικόνες απαράμιλλης τέχνης , παλαιά χειρόγραφα ,βιβλία. Αυτά δείχνουν την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που έχουν στους αγίους και τα μοναστήρια για τη βοήθεια που τους έδειξαν στις δύσκολες στιγμές.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι καθημερινά τελείται η Θεία Λειτουργία αλλά και οι ακολουθίες για να συγκεντρώσουν και να ενώσουν τους μοναχούς για να εκπληρώσουν τον κυριότερο σκοπό τους να προσευχηθούν για το καλό όλου του κόσμου.

Ο προσκυνητής θα έρθει στο μοναστήρι όχι μόνο για να θαυμάσει την σπουδαία τέχνη αλλά και να ζήσει λίγο την ζωή των μοναχών. Και να μπει λίγο στην κοινωνία της αγάπης.

Μερικά μοναστήρια :

Αγιο όρος ή Περιβόλι της Αγάπης

Μετέωρα.

( Έκθεση που έγραψε στο σχολείο η Αθανασία Ζ. μαθήτρια της 4ης Δημοτικού )