Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (39)

23 Ιουνίου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (39)

VatopaidiFriend: Νομίζουμε πως αποτελεί προτεραιότητα, όσον αφορά την αγία Ζώνη της Παναγίας μας, να διαβάσετε τα μέρη 1 έως 6 από τα “Θαύματα της Αγίας Ζώνης” (κάντε κλικ), όπου είναι ένας πολύ σημαντικός πρόλογος (από τον γέροντα Εφραίμ), η εισαγωγή, η ιστορία της αγίας Ζώνης και το πώς έφθασε στο Βατοπαίδι, καθώς και κάποια ιστορικά θαύματα-τερατουργίες της αγίας Ζώνης που έγιναν μπροστά στα μάτια των κατοίκων ολόκληρων περιοχών.
Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου
Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

130. Η πρόγνωση ήταν δύο μήνες ζωής

6-4-2006

Κύπρου 26, 554 38 Άγιος Παύλος

«Τον Φεβρουάριο του 2004 νοσηλεύθηκα στο Θεαγένειο και μετά την λαπαροτομή διέγνωσαν με βιοψία καρκίνο του παγκρέατος. Η πρόγνωση ήταν δύο μήνες ζωής. Τον Ιούνιο του 2004 επισκέφθηκα την Μονή Βατοπαιδίου και προσκύνησα την Παναγία την Παντάνασσα και την Τιμία Ζώνη. Τον Ιούλιο του 2004 έκανα εξετάσεις και ο όγκος εξαφανίσθηκε, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να το εξηγήσουν. Από τότε με την βοήθεια της Παναγίας είμαι απολύτως υγιής».

Ιωάννης και Αθανασία Σουρβίνου

(Σ.τ.ε.) Μετά από επικοινωνία μας, στις 27-12-2007, με την σύζυγο κα Αθανασία, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Ιωάννης κοιμήθηκε πρόσφατα, αλλά όντως επρόκειτο περί θαύματος γιατί αντί για δύο μήνες έζησε τριάμισυ χρόνια. Επίσης μας ανέφερε ότι είχε «χριστιανικά και ειρηνικά» τα τέλη της ζωής του, αφού με την ευλογία της Παναγίας είχε εξομολογηθεί και κοινωνήσει πριν να πεθάνει.

131. Η ευλογημένη Ζώνη έκανε ξανά το θαύμα της

8-5-2006

400 07 Πυργετός Λαρίσης

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω και άλλο θαύμα της Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Πριν την Τεσσαρακοστή μου στείλατε ευλογημένη κορδέλα για μία κοπέλα ονόματι Σοφία. Της την έδωσα και αυτήν την στιγμή είναι έγκυος εφτά εβδομάδων. Σε λιγότερο από είκοσι ημέρες η ευλογημένη Ζώνη έκαμε ξανά το θαύμα της. Ήρθε η μητέρα της Σοφίας και με παρακάλεσε να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της. Φυσικά θα ονομάσουν το μωρό Μαρία.

Ο Χρήστος και η Σοφία Ριζούλη που μένουν στους Γόννους Λαρίσσης (Τ.Κ. 400 04) μου είπαν να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες τους».

Με πολλή αγάπη Χριστού

Δημήτρης και Μαρία Καψάλη

132. Δεν υπάρχει πιά καρκίνος στο στήθος

14-8-2006

Σύδνεϋ – Αυστραλία

«Πριν 10 εβδομάδες οι γιατροί μου βρήκαν καρκίνο στο στήθος. Έκανα δύο εγχειρίσεις, την πρώτη στις 8.6.2006 και την δεύτερη στις 6.7.2006. Μετά από δέκα ημέρες περίμενα τα αποτελέσματα. Είχα μαζί μου την Τιμία Ζώνη από το Άγιον Όρος, που μου έδωσε η μητέρα ενός μοναχού. Μεγάλη η δύναμη του Θεού. Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν υπάρχει καρκίνος στο στήθος μου».

Με ευλάβεια και σεβασμό

Ειρήνη Τσιράκη

133. Εδώ και 3 χρόνια δεν ξαναπόνεσα

23-8-2006

P.O. Box 473, Lakemba New South Wales,

2195 Αυστραλία

Η μητέρα ενός μοναχού της Μονής μας γράφει σε αυτόν:

«Όπως ήξερες, για πολλά χρόνια υπόφερα με τρομερούς πόνους στο στομάχι. Αφότου εκράτησα και κρατώ επάνω μου την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας εδώ και τρία χρόνια δεν ξαναπόνεσα. Ευχαριστώ και δοξολογώ τον Παντοδύναμο Κύριο και την Χάρη της μητέρας μας Παναγίας, που έκανε το θαύμα της και σε μένα την αμαρτωλή».

Με ευλάβεια και σεβασμό η μητέρα σου

Διαμάντω Σαϊτάρη