Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (40)

24 Ιουνίου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (40)

VatopaidiFriend: Νομίζουμε πως αποτελεί προτεραιότητα, όσον αφορά την αγία Ζώνη της Παναγίας μας, να διαβάσετε τα μέρη 1 έως 6 από τα “Θαύματα της Αγίας Ζώνης” (κάντε κλικ), όπου είναι ένας πολύ σημαντικός πρόλογος (από τον γέροντα Εφραίμ), η εισαγωγή, η ιστορία της αγίας Ζώνης και το πώς έφθασε στο Βατοπαίδι, καθώς και κάποια ιστορικά θαύματα-τερατουργίες της αγίας Ζώνης που έγιναν μπροστά στα μάτια των κατοίκων ολόκληρων περιοχών.

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

134. Το χέρι μου έγινε καλά

Αύγουστος 2006

Σύδνεϋ – Αυστραλία

«Θέλω να σας γράψω το θαύμα που έκανε η Παναγία σε μένα με την Αγία Ζώνη της.

Πονούσε πολύ το αριστερό μου χέρι. Δεν πήγαινε ούτε πάνω, ούτε πίσω. Ένα βράδι είδα στον ύπνο μου έναν μοναχό που δεν τον γνώριζα και μου έδωσε την Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Όταν ξύπνησα, πήγα στην μητέρα ενός μοναχού της Μονής σας και μου έδωσε την κορδέλα της Τιμίας Ζώνης που είχε από το Άγιον Όρος. Μόλις την έβαλα πάνω μου, έγινε το χέρι μου καλά.

Ευχαριστώ την Παναγία μας που γιάτρεψε και εμένα την αμαρτωλή».

Με πολύ σεβασμό

Βασιλική Καραγιάννη

136. Μόνο με θαύμα εσώθηκα

1-9-2006

186 Girdlestone Walk Bredgan Rd,

N19 5DP Islington, Λονδίνο – Αγγλία

«Θα ήθελα να σας πω ένα θαύμα που μου συνέβει πριν οκτώ χρόνια, το 1998.

Είχε εμφανισθεί ένα κουβάρι στο στήθος μου και οι γιατροί είπαν ότι ήταν σοβαρής μορφής καρκίνος. Μου έγινε αφαίρεση του στήθους. Πριν γίνει η επέμβαση, ο Γέροντάς μου Ιερομόναχος π. Σπυρίδων από την Νέα Σκήτη Αγίου Όρους, μου έδωσε μία κορδέλα της Αγίας Ζώνης, την οποία φορούσα καθημερινώς. Ο καρκίνος προχώρησε σε 15 λεμφαδένες, πράγμα πολύ επικίνδυνο, και όμως εκ θαύματος της Αγίας Ζώνης της Μεγαλόχαρης και του Αγίου Παρθενίου πέρασα όλες τις θεραπείες μου, χωρίς να καταλάβω καθόλου την σοβαρότητα της ασθένειας αυτής που όλοι μας την ονομάζουμε ανίατη.

Μόνο με θαύμα εσώθηκα και είμαι ζωντανή. Δοξάζω και ευχαριστώ την Παναγία μας και όσους προσευχήθηκαν για μένα».

Την ευχή σας

Κυριακή Θεοδώρου

137. Κατόρθωσε να τεκνοποιήσει

21-10-2006

452 21 Ιωάννινα

«Δράττομαι της ευκαιρίας να σας κάνω κοινωνούς των θαυμασίων, που επιτελεί η Υπεραγία Θεοτόκος διά μέσου της χαριτόβρυτης Τιμίας Ζώνης, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή σας.

Για λόγους διακριτικότητας δεν καταγράφω τα προσωπικά στοιχεία των πιστών γυναικών, που εμπιστεύονται στις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Καταθέτω μόνο ενδεικτικά την μαρτυρία της κόρης μου Β., η οποία παρά το γεγονός ότι είχε ταλαιπωρηθεί πολύ, κατόρθωσε να τεκνοποιήσει μετά από αρκετά χρόνια γάμου, χάρις στην θαυματουργική παρουσία της Παναγίας με κορδέλα της Αγίας Ζώνης που μας στείλατε από την Μονή σας. Στις 27 Αυγούστου 2006 η κόρη μου έκανε ένα χαριτωμένο αγοράκι».

Μετά σεβασμού

Γ. Γκ.

138. Θαύμα της Τιμίας Ζώνης σε σοβαρή μορφή καρδιοπάθειας

23-10-2006

Αφήγησις του σεβασμιωτάτου επισκόπου πρ. Ερζεγοβίνης κ.κ. Αθανασίου στην Τράπεζα της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου

“Είναι για μένα πάντα μεγάλη ευλογία να έρχομαι στο Όρος, το περιβόλι της Παναγίας και στο Βατοπαίδι το αγαπητό. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να σας αναφέρω ένα θαύμα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας.

Ο φίλος και ακαδημαϊκός Εμμανουήλ Σαρρής, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Μικρασιάτης με πέντε παιδιά, έχει έναν αδελφό, τον Κώστα, που έχει ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια στην καρδιά. Υπάρχει ένα μικρόβιο, που για επτά με εννέα ημέρες προσβάλλει την καρδιά. Τις άλλες δέκα ημέρες, που πεθαίνει το μικρόβιο αυτό, προκαλεί κάτι φοβερές αντιδράσεις στο μυοκάρδιο και υποφέρει άλλες είκοσι ημέρες, και τελικά καταστρέφεται η καρδιά. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι γιατροί. Αν αντέξει η καρδιά, που συνήθως αυτό δεν συμβαίνει, τότε θα υπάρχουν φοβερές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς. Αν επιζήσει ο ασθενής, ή κάνουν μεταμόσχευση ή κάτι άλλο πολύπλοκο, που δεν θυμάμαι πώς ονομάζεται. Τόσο ζημιώνεται η καρδιά, που οι γιατροί δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε, μόνον παρακολουθούν την κατάσταση από μηχανήματα.

Με ειδοποιεί ο κ. Σαρρής να προσευχηθούμε όλοι. Αφού πέθανε το μικρόβιο, κάπου στις 13-14 ημέρες, αποφάσισαν οι γιατροί με την συναίνεση των γονέων να ανοίξουν το στήθος, για να βοηθήσουν την καρδιά από κοντά. Τα μηχανήματα έδειχναν ότι η κατάσταση ήταν πολύ άσχημη. Ήρθαν στο χειρουργείο και οι γονείς και ο φίλος του Εμμανουήλ Σαρρή και δικός μας γιατρός, ο νεφρολόγος Χαράλαμπος Σταθάκης, που είναι διευθυντής στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Είναι πολύ πιστός άνθρωπος και έχει μία κλωστή από την Τιμία Ζώνη, δεν ξέρω από που. Είναι σε ένα κουτάκι που χωράει στην παλάμη. Τον ντύσανε να μπει στο χειρουργείο μαζί με τους γονείς. Αυτός πλησιάζει, και με το χέρι βάζει από έξω από την καρδιά την Τιμία Ζώνη, πριν ανοίξουν το στήθος. Τότε λέει απότομα η προϊσταμένη: “Ποιός έφερε λουλούδια εδώ; Δεν επιτρέπεται λουλούδια να μυρίζουν μέσα στο χειρουργείο”. Γέμισε από ευωδία το χειρουργείο. Όλοι κοίταζαν ποιός έφερε λουλούδια. Ο Χαράλαμπος αποτράβηξε το χέρι του και στάθηκε. Ανοιξαν το στήθος του παιδιού και η καρδιά άρχισε να πάλλει. Αρχισε να ανανεώνεται. Η καρδιά του παιδιού δεν χρειαζόταν τίποτα μετά. Το παιδί είναι καλά. Το είδα τώρα πρόσφατα. Εννέα χρονών είναι ο Θοδωρής. Όλοι το απέδωσαν σε θαύμα της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας. Ο δε Χαράλαμπος λέει: “Βρέ παιδιά, έχουν πολλή πίστη οι γονείς του”. Πράγματι έχουν πίστη αλλά το θαύμα είναι της Παναγίας.