Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (42)

27 Ιουνίου 2009

Θαύματα της Αγίας Ζώνης (42)

VatopaidiFriend: Νομίζουμε πως αποτελεί προτεραιότητα, όσον αφορά την αγία Ζώνη της Παναγίας μας, να διαβάσετε τα μέρη 1 έως 6 από τα “Θαύματα της Αγίας Ζώνης” (κάντε κλικ), όπου είναι ένας πολύ σημαντικός πρόλογος (από τον γέροντα Εφραίμ), η εισαγωγή, η ιστορία της αγίας Ζώνης και το πώς έφθασε στο Βατοπαίδι, καθώς και κάποια ιστορικά θαύματα-τερατουργίες της αγίας Ζώνης που έγιναν μπροστά στα μάτια των κατοίκων ολόκληρων περιοχών.

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

143. Τώρα βρίσκεται στον έκτο μήνα…

14-12-2007

Αντιγόνης 6, Πλατύ,

2115 Αγλατζιά, Κύπρος

«Είμαι ο πατέρας της Μελίνας Τίμσον-Κάτσιη, η οποία ζει στην Αγγλία. Στην κόρη μου δημιουργήθηκε σοβαρό ορμονικό πρόβλημα υγείας όταν σταμάτησε τις προπονήσεις. Ήταν αθλήτρια κολύμβησης στο τρίαθλο. Παρόλο που ήταν μόνο 27 χρονών, πέρυσι τον Δεκέμβριο σταμάτησε η εμμηνόρροιά της. Παρουσιασθέντος του ορμονικού προβλήματος άρχισε να παίρνει βάρος.

Οι γιατροί της είπαν ότι λόγω του ορμονικού προβλήματος ήταν σχεδόν αδύνατο να μείνει έγκυος και μάλιστα σύντομα. Η Μελίνα άρχισε μία θεραπεία, η οποία συνοδευόταν με μία αυστηρότατη δίαιτα. Τον Ιούνιο του 2007 για πρώτη φορά επισκέφθηκα το Άγιον Όρος και δή την Μονή Βατοπαιδίου.

Μετά από συμβουλή των Πατέρων της Μονής πήρα κορδέλα ευλογημένη στην Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας και λάδι από τις 7 θαυματουργές εικόνες της Θεοτόκου, που υπάρχουν στην Μονή και τα έστειλα αμέσως στην κόρη μου.

Στις 27 Ιουλίου, ημέρα των γενεθλίων της και εορτή του αγίου Παντελεήμονος περιμέναμε νέα από τις ιατρικές εξετάσεις, που είχε κάνει η Μελίνα, ελπίζοντας να υπήρχε μία μικρή καλυτέρευση της καταστάσεώς της. Το βράδυ της ίδιας ημέρας μάς τηλεφώνησε και μας ανακοίνωσε γεμάτη χαρά ότι ήταν μερικών εβδομάδων έγκυος. Επειδή τέλος Μαΐου είχε την πρώτη μετά το πρόβλημα εμμηνόρροια ήταν, όπως ανέφεραν οι γιατροί, αδύνατο να μείνει έγκυος τόσο γρήγορα. Όταν έμεινε έγκυος οι γιατροί της είπαν: “Ναι έμεινες έγκυος, αλλά μάλλον θα υπάρχουν προβλήματα υγείας (διαβήτης εγκυμοσύνης) τόσο σε σένα όσο και στο μωρό”.

Τώρα βρίσκεται στον έκτο μήνα και όλα βαίνουν καλώς. Η ίδια όπως και εμείς είμαστε σίγουροι ότι οφείλεται σε θαύμα της Παναγίας μας διά της Αγίας Ζώνης Της. Την κορδέλα δεν την βγάζει ποτέ από επάνω της.

Ο πατέρας

Ντίνος Κάτσιης

144. Κρατώ στην αγκαλιά μου το θαύμα της Παναγίας

29-11-2007

Χορτιάτη 11, Μετέωρα – Θεσσαλονίκη

«Πριν από 9 μήνες στις 21 Φεβρουαρίου έφερα στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, χάρη στο θαύμα της Παναγίας. Έπρεπε να γεννήσω με τεχνητούς πόνους και η αγωνία μου και ο φόβος μου τόσο για μένα όσο και για το μωρό ήταν μεγάλη. Σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην γέννα φορούσα την κορδέλα της Αγίας Ζώνης και προσευχόμουν και σταύρωνα την κοιλιά μου για να με προστατεύει η Παναγία και να κυλήσουν όλα ομαλά.

Στην διάρκεια του τοκετού ήταν δίπλα μου για να μου παρέχει την βοήθεια που χρειαζόμουν η μαία, ονομαζομένη Μαρία. Και αυτή απόκτησε με την ευλογημένη ζώνη ένα παιδάκι. Σε λίγο μπήκε η αναισθησιολόγος, η Δέσποινα, και όταν είδε την ζώνη μου είπε ότι είναι κάτι ιερό και δεν πρέπει να την βγάλω.

Μετά από λίγες ώρες γέννησα με καισαρική και όλα δόξα τω Θεώ και την Παναγία Μητέρα μας πήγαν καλά. Κρατώ στην αγκαλιά μου το θαύμα της Παναγίας και την ευχαριστώ που μου έστειλε αυτό το θείο δώρο. Σας στέλνω φωτογραφία της μικρής μου κόρης Δήμητρας».

Ασπάζομαι ευλαβικά την δεξιά σας

Καλλιόπη Πετραλίφη

145. Έχουν γίνει αρκετά θαύματα

Ιερά Κοινοβιακή Μονή Παναγίας Ελεούσης

250 09 Καμάρες

Η Καθηγουμένη της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Παναγίας Ελεούσης Πατρών μας γράφει:

«Μετά πολλής χαράς επικοινωνούμε μαζί Σας, διά να Σας εκφράσωμε τάς απείρους ευχαριστίας μας, διότι κατ’ επανάληψιν μας αποστείλατε Τιμίας Ζώνας της Παναγίας μας. Έχομε την μεγάλη ευλογία να κοσμή την Μονήν μας, ένα μικρό τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, θησαυρός μέγας δι’ ημάς.

Με την Χάριν Της και την πίστιν των προσκυνητών, έχουν γίνει αρκετά θαύματα κυρίως διά την απόκτησιν τέκνου εκεί όπου η επιστήμη αδυνατούσε.

Αναφέρομε μερικά ονόματα, αλλά υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να τηρήσουν την ανωνυμία τους».

α. Παναγιώτης και Ελένη.

β. Ανδρέας και Ασημίνα Ασημακοπούλου

εκ Πατρών.

γ. Αγγελική Γιαννοπούλου εξ Αθηνών.

δ. Αντώνης και Ζωή εκ Πατρών.

ε. Παναγιώτης και Φωτεινή Καλλίστρου εκ Πατρών.

στ. Βασιλική Συριοπούλου-Καραβανά εκ Πατρών.

ζ. Ανδρίκου Σοφία, Εγλυκάδα Πατρών.

η. Ευανθία Νικολάου, Άγιος Βασίλειος Πατρών.

θ. Χρυσούλα Δημοπούλου εξ Αθηνών (ογκίδιο στήθους)

ι. Ελένη Λ.

κ. Χριστίνα Λαμπροπούλου (Πάτρα)

λ. Γεώργιος και Κωνσταντίνα Τσίχλα (Πάτρα).

Ευχόμεναι πάσαν παρά Κυρίου ευλογίαν και ανταπόδοσιν, διατελούμεν.

Μετά του προσήκοντος σεβασμού

Διά το Ηγουμενοσυμβούλιον

Η Ηγουμένη

Μακρίνα Μπαλάσκα