Ορθόδοξη πίστη

Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ & Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

21 Ιουλίου 2009

Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ & Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεία Ευχαριστία

Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα στις ειδήσεις – στην τηλεόραση – σε ένα από τα δελτία ειδήσεων το εξης θέμα: ρωτούσαν κόσμο στο δρόμο αν φοβάται να πηγαίνει εκκλησία (όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων σε ένα μικρό και κλειστό συνάμα χώρο) και ακόμα περισσότερο αν πρέπει να κοινωνούν αφού όλοι μεταλαμβάνουν από την ίδια λαβίδα.

Η δημοσιογράφος περιέγραφε γλαφυρά πως αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα αν δεν λαμβάνοντο κάποια μέτρα.

Υπήρχαν συνεντεύξεις κάποιων ιερέων και ενός αρχιερέα που δεν απάντησαν με σαφήνεια ή έδωσαν τη λάθος απάντηση, αν και προσπάθησαν για το αντίθετο.

Και για να μπούμε στην ουσία του θέματος: υπάρχει ποτέ περίπτωση να μολυνθούν τα Άγια – το Άγιο σώμα και αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού – από οποιαδήποτε γρίπη/ιό;

Ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός και τέλειος άνθρωπος!

Μεταλάμβάνοντας το τίμιο σώμα & αίμα Του μάλλον το αντίθετο συμβαίνει: λάμβάνομε την ίαση από πνευματικές και σωματικές ασθένειες.

Έπειτα αφού οι ιερείς καταλύουν μετά ότι έχει απομείνει από την Θεία Κοινωνία δεν θα έπρεπε να έχουν παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας ή και να πεθαίνουν;

Γνωρίζω ιερέα που διακονεί σε εκκλησία γνωστού δημόσιου νοσοκομείου – κάποια χρόνια τώρα – και μεταλαμβάνει σχεδόν κάθε μέρα πάσης φύσεως αρρώστους (με δύσκολες και μεταδοτικές ασθένειες) και ετοιμοθάνατους ανθρώπους και μετά κάνει κατάλυση.

Και όμως, τίποτα δεν έχει πάθει ο εν λόγω ιερέας. Χαίρει άκρας υγείας!

Λοιπόν ας μην αφήσουμε τον πανικό, το φόβο, την παραφιλολογία και τα συμφέροντα (άραγε τυχαίο είναι το γεγονός αυτό που το συνέδεσαν με την παρουσία μας στην εκκλησία και τη συμμετοχή μας σε ένα από τα σπουδαιότερα μυστήρια της;) να μας απομακρύνουν από την ουσία και από την κοινωνία (και επικοινωνία μας) με τον Θεό μας.

Δεν υπάρχει ούτε μιά περίπτωση να πάθει ο πιστός κάτι από την Θεία Κοινωνία – παρά μόνον ευργεσία να λάβει!

Ι. Κ.