Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Σκοτώνουν τα δελφίνια του Αμαζονίου…

16 Αυγούστου 2009

Σκοτώνουν τα δελφίνια του Αμαζονίου…

pinkdolphin

Τα δελφίνια που κατοικούν στη λεκάνη του ποταμού Αμαζονίου δέχονται επιθέσεις από τους τοπικούς ψαράδες.

Οι περιβαλλοντολόγοι έχουν βρει διάφορα δελφίνια που έχουν τραυματιστεί από τους τοπικούς ψαράδες και τα έχουν αφήσει να πεθάνουν.

Οι ψαράδες σκοτώνουν τα δελφίνια φοβούμενοι ότι «κλέβουν» τα ψάρια τους και καταστρέφουν τα δίχτυα τους.

Μερικές από τις δολοφονίες των εν λόγω θηλαστικών προέρχονται από τοπικές προκαταλήψεις ότι τα δελφίνια φέρνουν κακή τύχη.

Το γεγονός ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια έρευνας που έκανε το βραζιλιάνικο Ινστιτούτο Mamiraua για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με σκοπό να ελέγξει το ποσοστό θνησιμότητας στα δελφίνια του Αμαζονίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλείς τις Miriam Marmontel και Carolina Loch, ανακάλυψαν 18 νεκρά δελφίνια.

Τρία από τα εν λόγω δελφίνια είχαν ασυνήθιστα τραύματα, μεγάλες πληγές από καμάκια ή από μεγάλα μαχαίρια, δήλωσε η Loch.

Τα δελφίνια βρέθηκαν σε παρακείμενες περιοχές, στη βορειοδυτική πλευρά του Αμαζονίου.

Σε μερικές περιοχές στη λεκάνη του Αμαζονίου, ιδιαίτερα στη Κολομβία και στη Βραζιλία, τα δελφίνια σκοτώνονται και πωλούνται διάφορα τμήματα του σώματος τους.

Τα γεννητικά όργανα και τα μάτια τους πωλούνται ως φυλαχτά στις τοπικές αγορές.

Επίσης υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση του κρέατος των δελφινιών επειδή χρησιμοποιείται ως δόλωμα για τους αλιείς για να πιάνουν ορισμένα είδη ψαριών όπως τα γατόψαρα, συμπλήρωσε η Loch.

Πηγή: www.econews.gr