Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Μένος και συκοφαντίες κατά του Ηγουμένου Εφραίμ

6 Σεπτεμβρίου 2009

Μένος και συκοφαντίες κατά του Ηγουμένου Εφραίμ

Geron_Efraim

Καμία απόφαση δεν υπάρχει για “ξύρισμα” του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά ούτε συγκλήθηκε κανένα δικαστήριο και είναι πραγματικά

απορίας άξιον πως γράφουν μερικοί ότι ζητάνε από τον Ηγούμενο Εφραίμ να παραιτηθεί και να μείνει ένας απλός μοναχός.

Διαβάσαμε σε Αθηναϊκή εφημερίδα, ότι το Φανάρι έδωσε ράπισμα στον Ηγούμενο Εφραίμ και στον μοναχό Αρσένιο.

Εκεί υπογραμμίζεται, ότι με απόφαση της Πατριαρχικής Επιτροπής την προηγούμενη Δευτέρα, ζητήθηκε από τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου να παραιτηθεί από Ηγούμενος και να μείνει απλός μοναχός.

Όμως το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», επικοινώνησε με τον Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Ελπιδοφόρο, τον οποίο ρωτήσαμε αν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση.

Ο Αρχιγραμματέας Αρχιμ. Ελπιδοφόρος, δήλωσε στην «Romfea.gr» ότι «Στο Φανάρι οι Συνοδικές Επιτροπές δεν είναι όργανα λήψεως αποφάσεων».

Η δήλωση αυτή, νομίζουμε είναι αρκετή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις δήθεν αποφάσεις της Πατριαρχικής Επιτροπής, εις βάρος του Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, όπως γράφουν στο δημοσιεύμα.

Επίσης, γράφτηκε ότι η Επιτροπή ζήτησε να μην επανεκλεγεί ο μοναχός Αρσένιος στο Ηγουμενοσυμβούλιο, όμως κάποιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να μάθουν ότι ο π. Αρσένιος είναι εκλεγμένος στο Ηγουμενοσυμβούλιο από το 1992, και όποιος γνωρίζει λίγο από εκκλησιαστικά ο π. Αρσένιος είναι ισόβιος.

Μια ακόμη ανακρίβεια, είναι και η έκταση της Αμμουλιανής για την οποία γίνεται λόγος, πως ο γέροντας Εφραίμ πρόκειται να κάνει ξενοδοχεία με Ρώσους, όμως για να μάθει ο κόσμος ότι πάλι αυτά είναι συκοφαντίες, να πούμε ότι η Αμμουλιανή δεν ανήκει στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου, έχει χαριστεί στους πρόσφυγες από την ίδια την Μονή το 1932.

Επίσης, διαβάσαμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο φέρεται έντονα ενοχλημένο με την επίσκεψη των Εφραίμ και Αρσένιου στην Μόσχα, κάτι που αν ισχύει θα προκαλέσει ερωτήματα.

Για το θέμα της επισκέψεως του Ηγούμενου Εφραίμ στην Μόσχα έγραψε αποκλειστικά μόνο η «Romfea.gr», και να αναφέρουμε ότι ο μοναχός Αρσένιος δεν μετέβη ποτέ στην Μόσχα τον Μάιο, όπως γράψανε, σημειώστε ακόμη μια ανακρίβεια!

Τέλος, θα μπορούσαμε να γράφουμε και άλλα για την κατευθυνόμενη λασπολογία κατά του Ηγούμενου Εφραίμ και συγκεκριμένα από ρασοφόρους, όμως φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την προεκλογική περίοδο στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και κάνουν τα πάντα για να δημιουργήσουν σύγχυση και εντυπώσεις.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3043&Itemid=2