Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Κατασυκοφάντησης συνέχεια…

7 Σεπτεμβρίου 2009

Κατασυκοφάντησης συνέχεια…

Vatopedi

Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου «Μένος και συκοφαντίες κατά του Ηγουμένου Εφραίμ», θα ήθελα να αναφέρω πως αυτή η εκστρατεία κατασυκοφάντησης του αλλά και της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου έχει ξεκινήσει από της 16 Αυγούστου όπου γνωστή Κυριακάτικη εφημερίδα διέθεσε τρεις ολόκληρες μπροστινές σελίδες (και άρα πολύ αναγνώσιμες) για την υπόθεση της μονής αλλά και για τον Ηγούμενο Εφραίμ και τον Πατέρα Αρσένιο!

Το μεγάλο, πραγμάτι, άρθρο υπενθύμιζε πως το «σκάνδαλο» συνεχίζει να υφίσταται και πως οι εμπλεκόμενοι μοναχοί δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν από μία και μόνο δικαίωση τους (της απόρριψης της αγωγής των διαφόρων συλλόγων και κατοίκων της Ουρανούπολης για να κριθούν οι ανταλλαγές μεταξύ μονής και δημοσίου άκυρες), διότι τα σοβαρότερα και πιο δύσκολα έπονται…

Υπήρχαν βολές κατά του Ηγουμένου Εφραίμ και του Πατέρα Αρσένιου προσωπικά, αλλά και αιχμές για την λειτουργεία της μονής.
Επίσης, υπήρχαν οι ίδιες ανακρίβειες περί του ταξιδιού του Ηγουμένου στην Ρωσία.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η αναφορά στους πιστούς (λαϊκούς και ιερωμένους) που εφόσον υιοθετούν την άποψη ότι ο Ηγούμενος Εφραίμ, ο Πάτερ Αρσένιος (και γενικά η μονή), ΔΕΝ έχουν πράξει κάτι παράνομο ή ανήθικο ή πονηρό που τους θέλει «φανατικούς» και έτοιμους για όλα!

Διαβαζόντας το, κάμποσες φορές, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο άρθρο αποτελούσε ένα δείγμα «Γκεμπελικής» προπαγάνδας που προσπαθούσε να καθοδηγίσει τον κόσμο στο συμπέρασμα ότι η ενοχή των εν λόγω μοναχών είναι δεδομένη και ότι το κουκούλωμα της υπόθεσης είναι προ των πυλών.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ελευθερία τύπου ή αυτό είναι ένα … αστείο ακόμα!
Αναρωτιέμαι αν οι δημοσιογράφοι βλέπουν το επάγγελμά τους μόνο σαν βιοποριστικό μέσο (ή και μέσο πλουτισμού) ή το βλέπουν και σαν λειτούργημα το οποίο τους υποχρεώνει να αναζητούν, να βρίσκουν και να παρουσιάζουν την αλήθεια και μόνο αυτήν.

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα τα αφήνω στην κρίση σας.

Ιωάννης