Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Διακοπή της δίκης στην Κομοτηνή

23 Σεπτεμβρίου 2009

Διακοπή της δίκης στην Κομοτηνή

Metohi Vistonida

Εχθές και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής διεξήχθη σε καλό και ειρηνικό κλίμα η δίκη κατά της δικαστού Μαρίας Ψάλτη και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονή Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ και πατέρα Αρσενίου. Η δικαστής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος για τη μη έκδοση αποφάσεως του Πρωτοδικείου Ροδόπης όπου εκδικαζόταν η αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου και οι πατέρες κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα.

Ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία, εξετάστηκαν σχεδόν όλοι οι μάρτυρες κατηγορητηρίου (κατηγορίας και υπερασπίσεως), όμως…λόγω ελλείψεως χρόνου και της σοβαρότητας της υποθέσεως η δίκη διεκόπηκε για να συνεχισθεί στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή την πρώτη δικάσιμο ημέρα. Η ημερομηνία αυτή δόθηκε αναγκαστικά, γιατί δύο από τους δικαστές συμμετέχουν αύριο σε Πενταμελές Δικαστήριο -οπότε δεν μπορούσε να συνεχιστεί αύριο η δίκη- ενώ την επόμενη εβδομάδα μέχρι τις 7 Οκτωβρίου δεν γίνονται δίκες λόγω των εκλογών.

Στις 8 Οκτωβρίου, σε συνέχεια της δίκης, θα εξετασθούν οι υπόλοιποι μάρτυρες υπερασπίσεως (δύο υπέρ της Μονής και  δύο υπέρ της δικαστού Μαρίας Ψάλτη), θα γίνουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, οι αγορεύσεις των δικηγόρων, η πρόταση του Εισαγγελέα και κατόπιν θα εκδοθεί η απόφαση.