Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θαύματα Παναγίας Παντανάσσης, 3ο μέρος

29 Σεπτεμβρίου 2009

Θαύματα Παναγίας Παντανάσσης, 3ο μέρος

PantanassaΣυνέχεια από (2)

9. «Πεντάχρονο μουσουλμανόπαιδο θεραπεύτηκε από φύσημα καρδιάς».

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007.

Ο 30χρονος Νιαζή Ογλού Ακήφ και η σύζυγός του Περχάν, μουσουλμάνοι και οι δύο, προσέτρεξαν στην βοήθεια της Παναγίας της Παντάνασ-σας, παρακαλώντας την να γίνει καλά από το φύσημα καρδιάς ο μονάκριβός γιός τους 5χρονος Αφσάρ. Το νέο ζευγάρι προσευχήθηκε με τη δύναμη της ψυχής του και είδε να γίνεται το θαύμα. Το φύσημα να εξαφανίζεται και οι γιατροί να μένουν άναυδοι.

Όπως ο πατέρας αναφέρει: «Ο μικρός Αφσάρ, είχε πρόβλημα με την καρδιά του, είχε φύσημα εκ γενετής. Οι γιατροί μου είπαν να τον προσέχουμε, γιατί πολύ θα τραβήξει αυτό το πράγμα. Όταν ήρθα στο Μετόχι ήμουν απελπισμένος, άφραγκος, με το παιδί άρρωστο. Επέστρεψα στο σπίτι για λίγο και μετά πήγα στο μεροκάματο και αφού πληρώθηκα ήρθα αμέσως στο Μετόχι. Μέτρησα μια λαμπάδα στο μπόϊ του Αφσάρ και πήγαμε στην εικόνα της Παναγίας…

…Όταν γυρίσαμε στο σπίτι, του ήρθε πυρετός. Ζεστάθηκε το σώμα του και έτρεμε το παιδί. Όταν το πήγα στο νοσοκομείο είχε 39,5 πυρετό. Ήρθαν οι γιατροί, το εξετάζουν και μου λένε «τό παιδί δεν έχει τίποτα». Τους λέω «τό παιδί έχει φύσημα», οι γιατροί μου έδωσαν χαρτιά, το πήραν το εξέτασαν, του έκαναν καρδιογράφημα και δεν βρήκαν τίποτα. Δεν το πίστεψα, από κεί φεύγω στην Αλεξανδρούπολη, μήπως το βρούν εκεί. Τελικά κι’ εκεί μου λένε ότι ο μικρός είναι μια χαρά και δεν έχει τίποτα. Ήταν θαύμα.

Τον έταξα στην Παναγία και θα τον βαφτίσουμε…

…Η ταλαιπωρία του 5χρονου πλέον Παναγιώτη* ανήκει στο παρελθόν, αφού δεν μελανιάζει, δεν ζαλίζεται, δεν ανεβάζει πυρετό. Θέλει όλο να παίζει με την μπάλα και να πειράζει τις αδελφούλες του για να τον κυνηγούν

Η εικόνα της Παναγίας υπάρχει πάντοτε στο κρεβατάκι του μικρού. Την εικόνα την σέβονται όλοι στο σπίτι αν και είναι μουσουλμάνοι και αυτό είναι το μεγαλείο. Την φιλούν πριν κοιμηθούν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την χάρη Της.

* VatopediFriend: Το όνομα της Παναγίας πήρε ο μικρός Αφσάρ κατά την βάπτισή του.

10. Θεραπεία οκτάχρονου αυθίγγανου ο οποίος είχε μείνει «φυτό»

Κάποιος τσιγγάνος έπαθε τροχαίο ατύχημα και το παιδί του οκτώ χρονών έμεινε φυτό στο νοσοκομείο, δεκαπέντε μέρες. Παρουσιάζεται η Παναγία στον αδελφό του πατέρα, τον θείο του παιδιού, και του λέει: «Είμαι η Παναγία, που είμαι στη θάλασσα» -έτσι ονόμαζαν οι αυθίγγανοι της περιοχής την Παντάνασσα- να το φέρεις στο σπίτι μου και θα γίνει καλά. Πήγε στον αδελφό του και του το είπε. Αυτός μέσα στον πόνο του είπε: «Δεκαπέντε μέρες το παιδί δεν άνοιξε τα μάτια του και όταν το πάρω εκεί θα γίνει καλά»; Και το άφησε έτσι. Το βράδι πάει ο άγιος Νικόλαος και τον μαλ-λώνει. Γιατί δεν πίστεψες που σου είπε η Παναγία που είναι στη θάλασσα να το φέρεις; Δεν πειράζει όμως, από τον πόνο σου το έκανες. Φέρτο και θα κάνω εγώ τον γιατρό. Εκείνη την ημέρα άνοιξε τα μάτια του το παιδί και άρχισε να κουνάει τα χέρια του.

Μετέφεραν γονατιστοί οι γονείς το παιδί στο Μετόχι και το κρατούσαν γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει. Όταν το έφεραν ξανά για να βαπτιστεί δεν μπορούσαν να το συγκρατήσουν. Έτρεχε πάνω κάτω, πέρα δώθε. Του έδωσαν δε το όνομα Νικόλαος.

11. Θεραπεία τριανταδυάχρονης μουσουλμάνας από το Αϊβαλί η οποία είχε καρκίνο στο στήθος

Δύο έμποροι από το Αϊβαλί, μουσουλμάνοι, που ήσαν απόγονοι Τούρκων που έφυγαν από την Κρήτη, ήλθαν εδώ στο Μετόχι. Γνωρίζουν ελληνικά από τους παππούδες τους. Είναι έμποροι και φέρνουν ψάρια από το Αϊ-βαλί στην Μηχανιώνα*. Την ώρα που έφευγαν λέει ο ένας στους πατέρες που διακονούν στο Μετόχι: «Η κόρη του αδελφού μου είναι 32 ετών με δύο παιδάκια, έχει καρκίνο στο στήθος και σας παρακαλώ κάντε μία προσευχή». Πήγε στην Παντάνασσα άναψε μία λαμπάδα και παρεκάλεσε με πίστη μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, πήρε και λαδάκι και έφυγε. Σε ενάμισι μήνα ήλθαν οικογενειακώς φέρνοντας λουκούμια και γλυκά ωραία συσκευασμένα γιατί εξαφανίστηκε ο όγκος από την κοπέλα. Σταυρωνόταν με πίστη στην Παναγία και αυτή έκανε το θαύμα της.

* VatopediFriend: Στο αρχείο του Μετοχίου υπάρχουν και τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις τους.

12. «Θεραπεία καρκινοπαθούς ιατρού»

Μια ιατρός, κάτοικος Μόσχας, έπασχε από καρκίνο. Έμαθε για την θαυματουργή εικόνα της Παντάνασσας που υπάρχει στη Μονή μας και ήλθε για να την προσκυνήσει. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της έγινε εντελώς καλά. Οι εξετάσεις έδειξαν απουσία καρκινικών κυττάρων.

Ήλθε στη Μονή μας φέρνοντας τις ιατρικές διαγνώσεις που έγιναν πριν και μετά το θαύμα.

Γερόντισσα Νικολάϊα, Καθηγουμένη

Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου

Καλούγα, Ρωσία