Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μετά το hotmail “χτύπησαν” και το gmail

7 Οκτωβρίου 2009

Μετά το hotmail “χτύπησαν” και το gmail

Computer google
Μετά από τη δημοσιοποίηση των κωδικών ασφαλείας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χιλιάδων χρηστών της εταιρείας Hotmail, ήρθε η σειρά της Google να πέσει θύμα των «λαγωνικών» του διαδικτύου.Όπως δημοσιεύτηκε σήμερα από τα διεθνή ΜΜΕ, περισσότεροι από 30.000 λογαριασμοί και κωδικοί ασφαλείας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

Και στη Google εφαρμόστηκε η μέθοδος «phising» με τη λειτουργία ψεύτικων ιστοσελίδων που προσελκύουν τους χρήστες του διαδικτύου, για να «ψαρέψουν» τα προσωπικά τους στοιχεία.

Εκπρόσωπος της Google απάντησε σχετικά στο BBC: «Πρόσφατα μας γνωστοποιήθηκε μία ευρεία «επίθεση» σε όλη σχεδόν τη βιομηχανία με τη μέθοδο του phishing, με την οποία οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πολλών ανθρώπων, από τους οποίους μερικοί είχαν λογαριασμούς στο Gmail (την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google)».

Η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει ότι η επίθεση αυτή δεν έθεσε σε κίνδυνο τις ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες των χρηστών, των οποίων οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν.