Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Δηλώσεις Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Romfea.gr για την απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής

9 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη στην Romfea.gr για την απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής

p.NektariosΑρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης 9/10/2009

Παρότι συνηγόρησαν έξι ογκόλιθοι της νομικής επιστήμης, ως συνήγοροι των κατηγορουμένων και παρότι κονιορτοποίησαν το κατηγορητήριο το οποίο απέδειξαν ότι είναι αβάσιμο και όλες οι κατηγορίες διαλύθηκαν. Διότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία.

Επίσης, ο εισαγγελέας απεύθυνε ένα κατηγορώ το οποίο δεν στοιχειοθέτησε, αφού οι νομικοί σύμβουλοι το χαρακτήρισαν ως σενάριο φαντασίας, το οποίο θα μπορούσε να πει υποθετικά μόνο ένας δημοσιογράφος από τηλεοράσεως.

Ενώ το ακροατήριο ήταν υπέρ της Μονής, ακόμη και αυτοί που ήταν “κατά” έλεγαν ότι επείσθησαν με αυτά που άκουσαν, λέγοντας ότι τελικά η απόφαση θα είναι αθωωτική, διότι ουδέν αποδείχθηκε. Όμως, τελικά οι δικαστές ομόφωνα είπαν ένοχοι! Μας εντυπωσίασε δε το γεγονός, ότι η καταδικαστική απόφαση για ένα δήθεν πλημέλημα μεταδόθηκε άμεσα από τα κρατικά κανάλια. Το λέω αυτό, διότι ενώ έχουν προηγηθεί 2 δικαστήρια με αθωωτικές αποφάσεις υπέρ της Μόνης οι οποίες μιλούσαν για την κυριότητα της λίμνης, ουδέποτε ανακοινώθησαν από τα ΜΜΕ.