Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Στο 12% ανεβάζει το έλλειμμα ο Προβόπουλος

10 Οκτωβρίου 2009

Στο 12% ανεβάζει το έλλειμμα ο Προβόπουλος

Provopoulos
Προβόπουλος: όπως καταλαβαίνετε, τα νέα δεν είναι ευχάριστα

Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβριου 2009 το ταμειακό έλλειμμα ήταν 10% και η δυναμική, δυστυχώς, είναι να αγγίξει το 12% στο τέλος του τρέχοντος έτους. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η οποία διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης και ο προέδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΗΧ) κ. Σπ. Παπανικολάου. Και τα νέα που ανακοινώθηκαν δεν ήταν καθόλου ευχάριστα. Η εκτίμηση του κ.Προβόπουλου έπεσε σαν βόμβα, ενώ ο κ.Παπακωνστανίνου, όταν κλήθηκε να τη σχολιάσει περιορίστηκε απλά στο να πει ότι «όπως καταλαβαίνετε, τα νέα δεν είναι ευχάριστα», αλλά εκτίμησε ότι στο τέλος ο δείκτης δεν θα ξεπεράσει το 10%.

Ο κ.Σαχινίδης, από την πλευρά του, προανήγγειλε ουσιαστικά νέα επεξεργασία των στοιχείων που θα σταλούν στην Eurostat, καθώς αυτά που «έφυγαν» πριν δύο εβδομάδες αμφισβητούνται για την εγκυρότητα τους. Οπως έγινε γνωστό, μετά τα παραπάνω, οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τον διοικητή της ΤτΕ θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο.

Πηγή: Βόρεια