Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

28 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

elasΣτόχος τρομοκρατικής επίθεσης έγινε στις 9.45 το βράδυ της Τριτης το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, επι της οδού Πεντέλης 10. Ένοπλοι που επέβαιναν σε δίκυκλα ανοιξαν πυρ κατά αστυνομικών και εξαφανίστηκαν.

Πέντε αστυνομικοί – μία γυναίκα ανάμεσά τους – τραυματίστηκαν από την επιθεση. Δύο εξ’ αυτών φέρουν σοβαρά τραύματα από σφαίρες στο θώρακα και στην κοιλιά. Πιο κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της γυναικας, η οποία έχει δεχθεί σφαιρες στην κοιλιακή χώρα. Οι άλλοι αστυνομικοί φέρουν ελαφρύτερα τραύματα.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στον Ερυθρό Σταυρό. Πολίτης που βρέθηκε μπροστά στο επεισόδιο νοσηλεύεται επίσης, καθώς υπέστη σοκ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Πυροβόλησαν με αυτόματο όπλο τουλάχιστον 20 φορές, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρξε και ομάδα υποστήριξης των δραστών, που επέβαινε σε άλλες μοτοσικλέτες.

Πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης αναφέρουν ότι η μοτοσικλέτα της επίθεσης εντοπίστηκε στην περιοχή του Παπάγου, ενώ αναζητούνται αυτές που έπαιξαν υποστηρικτικό ρόλο. Στον τόπο βρίσκονται ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών που ερευνούν το χώρο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ωστοσο παρομοιες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθον η ΣΕΧΤΑ Επαναστατών και ο Επανασταστικός Αγώνας.

Η επίθεση σημειώνεται ενώ η κυβέρνηση “ανοίγει” ξανά το “φάκελο” της τρομοκρατίας και μετά την επικήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη των “ληστών με τα μαύρα”.

Πολιτικές αντιδράσεις

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή, πρωτόγνωρη σε έκταση και βιαιότητα, τρομοκρατική επίθεση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, με την ευχή να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής” αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ δια στόματος του Γ. Κουμουτσάκου.

“Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες” συμπληρώνεται.

“Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής. Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση – την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα – από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει” καταλήγει η ανακοίνωση.

“Οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων, αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς. Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά .

Πηγή: Nooz.gr