Ορθόδοξη πίστη

Διαρροή χιλιάδων εγγράφων από τον ΟΗΕ για το Κυπριακό – Τουρκικός τύπος: “Κλοπή από ΕΥΠ”!

22 Νοεμβρίου 2009

Διαρροή χιλιάδων εγγράφων από τον ΟΗΕ για το Κυπριακό – Τουρκικός τύπος: “Κλοπή από ΕΥΠ”!

Ηλεκτρονικά «φαντάσματα» βλέπουν οι Τούρκοι στις συνομιλίες για το Κυπριακό. Συγκεκριμένα, κατηγορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πως υπέκλεψε έγγραφα από τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Alexander Downer και τα διοχετεύει σελίδα-σελίδα σε επιλεγμένα ελληνικά και κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, άγνωστοι έσπασαν τον κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή της βοηθού του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών Sonia Bachmann, και έκλεψαν 8.000 έγγραφα από τις συνομιλίες διαπραγματεύσεων, μεταξύ αυτών και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον Τούρκο Πρόεδρο Α. Γκιουλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα: «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες (της πηγές όπως είναι φυσικό δεν τις κατονομάζουν) η επιχείρηση εκτελέσθηκε από ειδική ομάδα των ελληνικών υπηρεσίων πληροφοριών».

Είναι γεγονός ότι πολλά έγγραφα έχουν διαρρεύσει από τον ΟΗΕ σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν έχει να κάνει με μυστικές υπηρεσίες, αλλά με την πλημμελή φύλαξη των εγγράφων από πλευράς ΟΗΕ. Το πιο σημαντικό είναι το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων. Η φύλαξή τους είναι θέμα του ΟΗΕ. Η αποκάλυψή τους, θέμα εθνικό…

Τα έγγραφα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες καταδεικνύουν ότι στήνεται σε βάρος της Κύπρου και του Ελληνισμού ένα σκηνικό το οποίο οδηγεί σε εκχώρηση ιστορικών διακιωμάτων και επιβράβευση αυτών που πριν από 35 χρόνια χρησιμοποίησαν την ωμή βία για να επιβάλουν διχοτόμηση του κράτους και της ίδιας της ψυχής της Κύπρου.

Περισσότερα για το θέμα αυτό μαζί με συνταρακτικές αποκαλύψεις από το defencenet.gr την ερχόμενη εβδομάδα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr