Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άνδρου. Μέρος 5ο

28 Νοεμβρίου 2009

Η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άνδρου. Μέρος 5ο

Το έργο της Μονής και τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας

Συνέχεια από (4)

9ο

Έλενα Κωνσταντίνου, Αλάμπρα

Για επτά χρόνια είχα αιμορραγίες. Άρχισαν μετά από μερικά χρόνια από τη γέννηση της πρώτης μου θυγατέρας. Στην αρχή ήταν υπό έλεγχο αλλά μετά άρχισαν να μη ελέγχονται με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και πιο ενοχλητικές. Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω, είχα αρκετό άγχος και δεν ήξερα τι να κάνω. Όποιον γιατρό μου έλεγαν να πάω, χωρίς να το σκεφτώ πήγαινα πιστεύοντας ότι θα έβρισκα την υγεία μου. Τον τελευταίο χρόνο , αφού έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να κάνω τίποτα άρχισα να κάνω ορμονοθεραπεία, έκανα τέσσερις αποξήσεις, διάφορα φάρμακα και τέλος έφτασα σε σημείο να εξασθενήσει και ο οργανισμός από την απώλεια αίματος. Χρειάστηκε σε κάποια στιγμή να βάλω και ενέσιμο σίδερο, επειδή από την απώλεια αίματος εκτός του ότι έχανα τα μαλλιά μου είχα αρχίσει και να έχω τάσεις λυποθυμίας και ο φόβος για κάτι κακό άρχισε να με κυριεύει. Στην τελευταία επίσκεψη ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να σταματήσουμε την αιμορραγία οπωσδήποτε. Ρώτησα πως και η απάντηση του ήταν ότι θα φέρουμε ένα μπαλόνι, θα το γεμίσουμε με καυτό νερό και θα τα κάψει όλα μέσα στην μήτρα και ειδικά το ενδομήτριο. Επίσης κατά την τελευταία επίσκεψη βρήκε και δυο ινομυώματα, που υποψιάστηκε, ότι το ένα λόγω της θέσης του μπορεί να προκαλούσε την αιμορραγία.

Εν τω ματαξύ οι γονείς μου πήγαν στην Αγία Μαρίνα και ο γέροντας είχε δώσει στην μητέρα μου Άγιο Μύρο. Τότε δεν ήξερα τίποτα για το μοναστήρι εκτός από αυτά που μου έλεγαν οι δικοί μου. Οι γονείς μου πήραν τηλέφωνο τον γέροντα και τους συμβούλεψε να βάλουν το Άγιο Μύρο σε νερό και να μου το δώσουν να το πιω. Εγώ λόγω του αίματος δεν ήθελα, αφού ήταν ευλογημένο να το πιω. Έτσι το άφησα μέχρι να μου περάσει. Η μητέρα μου βλέποντας με κάθε μέρα να γίνομαι χειρότερα πήρε τηλέφωνο στο μοναστήρι και το ανέφερε. Ο πάτερ της είπε ότι έπρεπε να το πιω οπωσδήποτε. Τότε έκανα το σταυρό μου και αφού με σταύρωσαν με το λαδάκι από το καντήλι της Αγίας Μαρίνας το ήπια.

Επειδή η Αγία Μαρίνα με ήθελε και κοντά της μετά από δυο μήνες είχε γκρουπ και οι γονείς μου αποφάσισαν να με πάρουν και μένα μαζί τους. Εν τω μεταξύ τους δυο μήνες που ήπια το Άγιο Μύρο άρχισαν οι αιμορραγίες μου να λιγοστεύουν σε μεγάλο σημείο.

Ήταν 28 Οκτωβρίου όταν ξεκινήσαμε για το μοναστήρι. Στο διάστημα αυτό ήμουν με το φόβο αλλά και μια λαχτάρα να γνωρίσω την Αγία Μαρίνα, το και το μοναστήρι της.

Στην διάρκεια της παραμονής μου στο Μοναστήρι είχα την ευκαιρία να ακούσω την Θεία Λειτουργία, να πάω στην αγρυπνία, να εξομολογηθώ και να κοινωνήσω μετά από δεκατέσσερα χρόνια. Ένιωσα άλλος άνθρωπος. Μίλησα με τους πατέρες και πήρα την ευλογία τους. Μετά τη συνομιλία που είχα μαζί τους έφυγα άλλος άνθρωπος. Στο μυαλό μου, έφερνα την εικόνα των πατέρων, να μου λένε χαμογελώντας με καλοσύνη και με γαλήνη:

“Να πας στο καλό και να μην ανησυχείς, θα ζήσεις και θα ευτυχίσεις”.

Αυτό ήταν! Επέστρεψα στην Κύπρο και από τότε δεν είδα ποτέ αίμα, ούτε καν ότι είχα πρόβλημα. Αποφάσισα μετά από λίγο καιρό να πάω στον γυναικολόγο μου για να δω τι γίνεται. Μόλις με είδε μου είπε: -”Τι έγινε Ελενάκι, πλημμύρισες;”

-”Όχι δεν έχω πλέον αιμορραγίες “.

– “Α! έκανες επέμβάση;”

Όχι, του λέω και κάθισα και του εξήγησα τι συνέβη.

Αφού με εξέτασε μου επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για θαύμα. Εξαφανίστηκαν όλα, το ενδομήτριο ήταν υγιές και δεν φαινόταν κανένα σημάδι αρρώστιας. Επίσης τα ινομυώματα μίκρυναν και όλα ήταν στη θέση τους. Από τότε δεν χρειάστηκε να ξαναπάω στον γιατρό, βρήκα δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία και κάθε μέρα ευχαριστώ το Θεό και την Αγία Μαρίνα, που έχω την υγεία μου και χαίρομαι τα παιδιά μου.

10ο

Δήμητρα Σωτήρη, Λευκωσία Κύπρος

Όπως πολλοί άλλοι που ευεργετήθηκαν από την Αγία Μαρίνα εκφράζω και ‘γω την άπειρη ευγνωμοσύνη μου για την βοήθεια της, που ήταν ολοφάνερη.

Πριν τέσσερεις μήνες ένα παιδί, γείτονας μου, είχε κάποιο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και κτύπησε πάρα πολύ άσχημα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ευσπεσμένα σε κωματώδη κατάσταση. Ήταν στην εντατική με αναπνευστήρα. Ο γιατρός είχε πει ότι η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή τόσο που δεν ήταν σίγουρο αν θα ζούσε. Όλοι έκλαιγαν ασταμάτητα. Η πεθερά του μου ζήτησε να πάρουμε, στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, τηλέφωνο κι εγώ πρόθυμα τηλεφώνησα. Αφού διηγήθηκα την κατάσταση πως είχε, ζήτητησα να μας κάνουν παράκληση. Ο γέροντας μας καθησύχασε και μας είπε ότι το παιδί θα ζήσει, θα γίνει καλά και θα πάμε όλοι μαζί στην Αγία Μαρίνα. Την ίδια στιγμή το παιδί επανήλθε και φώναξε ενώ βρισκόταν ακόμα στην εντατική. Όλοι όσοι βρίσκοντα εκεί έκλαιγαν από συγκίνηση. Σε τρεις μέρες μίλησε και μας είπε ότι άκουσε την Αγία Μαρίνα, που του φώναξε ότι θα τον βοηθήσει να γίνει καλά. Σιγά-σιγά επέστρεψε και στη δουλειά του. Το θαύμα έγινε!

11ο

14/6/07

Σταυρούλα Μάρκου, Λάρνακα Κύπρος

Πριν από τρεις μήνες είχα πάθει ανεύρισμα εγκεφάλου. Οι πιθανότητες ζωής ήταν 50%. Κρίσιμη κατάσταση! Είχα τρεις πιθανότητες, όχι, όμως 100% ιάσιμες: α) Μεταφορά στο εξωτερικό, β)Κρανιοτομή, γ) Εμβολισμό.

Το πρώτο αποκλείστηκε, γιατί μπορούσε να προκληθεί ξανά αιμορραγία και τότε θα ήταν μοιραίο. Το δεύτερο άνοιγμα κρανίου απορρίφθηκε, διότι ήταν δύσκολη η ανάρρωση και έτσι αποφασίσαμε με το σύζυγό μου να κάνουμε τον εμβολισμό, οι γιατροί θα μου περνούσαν σύρμα μέσω της κεντρικής αρτηρίας από το πόδι μέχρι τον εγκέφαλο, για να μου εμβολίσουν το τρυπημένο αγγείο. Οι γιατροί μας είπαν ότι επρόκειτο για μια σύγχρονη μέθοδο χωρίς όμως να έχει 100% τα θεμιτά αποτελέσματα.

Τότε μια συνάδελφός μου πήρε τηλέφωνο στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο και τη συμβούλεψαν την ώρα της επέμβασης να βάλω μύρο της Αγίας Μαρίνας και μιαν εικονίτσα της κάτω από το μαξηλάρι μου και όλα θα πήγαιναν καλά!

Με κράτησαν ξύπνια καθόλη την διάρκεια του εμβολισμού, μόνο λίγα λεπτά στο τέλος που δούλευαν στο σημείο με κοίμισαν, για να μην πονάω το κεφάλι.

Σας το λέω με το χέρι στην καρδιά, ότι όση ώρα ήμουν ξύπνια πραγματικά ένιωθα κάποιο βάρος (ελαφρύ) στον αριστερό μου ώμο. Ήταν μια υπερφυσική αόρατη παρουσία, που με προστάτευε!

Αμέσως, μόλις η επέμβαση τελείωσε ο γιατρός ανακοίνωσε στους δικούς μου, ότι όλα πήγαν καλά. Η μητέρα μου συγκινημένη αγκάλιασε τον γιατρό και του είπε ότι η Αγία Μαρίνα ήταν μαζί του.

“Το ξέρω”, απάντησε ο γιατρός.

“Το γεγονός, ότι έζησε η κόρη σας είναι θαύμα!”

12ο

20/4/07

Μαριάννα Ιωάννου, Κύπρος

Χτυπά η πόρτα, την ανοίγω και βλέπω μια γυναίκα που φορούσε μια μαύρη φούστα και ένα κόκκινο σάλι. Τη χαιρέτησα και μου ανταπόδωσε τον χαιρετισμό.

– “Τι θέλετε; “της λέω.

– “Πουλώ βιβλία “, μου απάντησε και της ζήτησα να περάσει μέσα.

– “Αυτά τα βιβλία γράφουν θαύματα για ανθρώπους που έγιναν καλά “, συνεχίζει να λέει.

Εγώ ήμουν μόνη στο σπίτι! Χρήματα δεν κρατούσα και της είπα πως δεν μπορούσα να τ’ αγοράσω.

– “Δεν θέλω χρήματα, γνωρίζω τι γίνεται στο σπίτι σας “, μου λέει.

– “Τι γνωρίζεις; ”

– “Τα πάντα. Σας παρακολουθώ. Ξέρω, ότι ο πατέρας σου έχει πρόβλημα με την καρδία του και είναι κτυπημένος στο πόδι “.

– “Πως σας λένε; “την ρωτάω.

– “Μαρίνα “

– “Η Αγία Μαρίνα;”

– “Ναι, αυτή είμαι “.

Εκείνη τη στιγμή ξύπνησα και μετά ξανακοιμήθηκα και το όνειρο συνέχισε.

– “Σε είδα χτες στην εκπομπή της Ελίτας. ”

-«Το ξέρω, ήμουν κι εγώ εκεί».

-«Θα γίνει καλά ο πατέρας μου;» την ρωτάω.

-«Ναι, θα γίνει καλά. Ξέρω ότι η μητέρα σου είναι πιστή στο Θεό και την ακούω, που παρακαλά διάφορους Αγίους και μαζί και μένα».

Έπειτα μου είπε ότι ξέρει για τους γονείς μου, ότι πηγαίνουν σε κάποια εκκλησία – μοναστήρι, χωρίς εγώ η ίδια να γνωρίζω που ήταν και ποιον ήταν το μοναστήρι.

Τέλος μου ζήτησε να πηγαίνω εκκλησία και εξαφανίστηκε στον διάδρομο του σπιτιού μου.

13ο

Μαρία, Κύπρος

Πριν από τέσσερεις μήνες μου τηλεφώνησαν από το νοσοκομείο και μου είπαν ότι βρισκόταν εκεί ο σύζυγός μου. Αναστατωμένη έτρεξε να δω σε ποιαν κατάσταση βρισκόταν ο σύζυγός μου. Ξαφνικά είδα μπροστά μου μια γυναίκα λίγο γεμάτη με μαύρα και μου είπε ότι σταύρωσε το σύζυγό μου με το μύρο της Αγίας Μαρίνας.

Στη συνέχεια μου είπε:

«Ο σύζυγός σου θα γίνει καλά, γιατί πιστεύεις κόρη μου. Να κάνεις προσευχή και θα σε βοηθήσει».

Πριν φύγει της είπα, έκπληκτη και σαφώς ταραγμένη, ότι είμαι ταγμένη να πάω να πάρω το γιο μου.

Μέσα από αυτό κατανόησα πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της προσευχής πάντα σε συνδυασμό με την πίστη. Το έχω νιώσει προσωπικά και είμαι πολύ χαρούμενη. Η προσευχή, όταν βγαίνει μέσα από την καρδιά σου τα αδύνατα γίνονται δυνατά! Ο Θεός και οι αντιπρόσωποί του υπάρχουν παντού και μπορούν να μας ακούσουν! Φτάνει η προσευχή να έχει βάθος και πίστη, να βγαίνει μέσα από την ψυχή και να είναι καθαρή. Τότε τα θαύματα θα συνεχίζονται …

14ο

Το θαύμα στο σπίτι μου!

Ο σύζυγός μου Γ. Γ. Είχε προβλήματα με την καρδία του και υποβλήθηκε δυο φορές αγγειοπλαστική επέμβαση. Μετά την επέμβαση αυτή πάντοτε αιμορραγούσε και η κατάστασή του ήταν επικίνδυνη. Με τη βοήθεια του Θεού όλα πήγαν καλά. Δόξα σοι ο Θεός. Κατά τη δεύτερη επέμβαση είχε δυο αρτηρίες κλειστές, μιαν κύρια και μια δευτερεύουσα. Άνοιξαν μόνο την κύρια, διότι η άλλη ήταν πολύ λεπτή και φοβήθηκαν να επέμβουν. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα οι εξετάσεις που έκανε έδειχναν, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μεγάλες προσευχές και παρακλήσεις έγιναν από διάφορα μοναστήρια, συγγενείς και φίλους.

Την προηγούμενη μέρα, πριν πάει για καθετηριασμό, μου έφεραν μύρο από την Αγία Μαρίνα και το βράδι σταύρωσα μ’ αυτό τον σύζυγό μου.

Πήγε την επόμενη μέρα για εξέταση και δενείχε τίποτα. Η αρτηρία, επίσης, που ήταν κλειστή είχε ανοίξει. Ήταν ολοκάθαρη!

Το θαύμα έγινε!

Ευχαριστώ όλους τους Αγίους και την Αγία Μαρίνα, που μας βοήθησαν.

 

Πηγή: π. Χερουβείμ