Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Επιδεινώνεται ο καιρός – Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ

9 Δεκεμβρίου 2009

Επιδεινώνεται ο καιρός – Έκτακτο Δελτίο από την ΕΜΥ

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη (09-12-09) το απόγευμα στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στην Ήπειρο, με χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιονιά σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα. Τη νύχτα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και το βορειοδυτικό αιγαίο.

Την Πέμπτη 10-12-09 πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική στερεα, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς αργότερα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα. Παράλληλα στο κεντρικό και βόρειο αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Την Παρασκευή 11-12-09 τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.